«ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ» 68 ΧΡΟΝΙΑ… ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ!


ΕΤΟΣ 68ον * Αρ. Φύλλου 716
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

«ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ» 68 ΧΡΟΝΙΑ…
ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ!

Διαβάζοντας τον τίτλο του παρόντος άρθρου ισως σκεφθή κάποιος πως η γράφουσα «ευλογεί τα γένεια» της! Όμως, επειδή συνεχίζω να έχω μια τακτική –ίσως λανθασμένη– και οιoνδήποτε μήνυμα επιβραβεύσεως των αναγνωστών του φύλλου μας να μην το δημοσιοποιώ, πιστεύω πως έχω λίγο το δικαίωμα μιας μικρής ανασκόπησης στα 68 χρόνια του Κυκλαδικού Φωτός μας. Ειδικά, αν σκεφτώ πως από τον θάνατο του Αειμν. Ιδρυτού του ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΠ. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ παρήλθον είκοσι τέσσερα (24) έτη και από την ανάληψη των καθηκόντων μου –συν τα παρά το πλευρόν του πατρός μου–, τριανταεπτά (37), και αν προσθέσουμε πως το μέλλον είναι αόριστον, πιστεύω πως το δικαιούμαι!…

Είναι αναρίθμητα τα προβλήματα που έχω βιώσει μέσα από τις σελίδες αυτές που αφορούν τους νησιώτες μας και τα νησιά μας. Η καθημερινότητά τους και οι ιστορικές στιγμές –πολιτικές ή μη– είναι αποτυπωμένα στο λευκό χαρτί με αγωνία και αγώνα ώστε να προσφέρω ό,τι πιο εκλεκτό και ταυτοχρόνως κατανοητό στο ευρύ «φάσμα» των αναγνωστών του. Δυστυχώς, είναι ακατόρθωτο να κάνω σαφές σε κάποιον το έργο του «Κυκλαδικού Φωτός» από το έτος 1950 μέχρι τώρα, γιατί δεν το «έζησε» όλα αυτά τα χρόνια, δεν διάβασε αράδα-αράδα την ιστορία, λαογραφία και πληθώρα άλλων της καθημερινότητας του χθες των Κυκλάδων και των Κυκλαδιτών μας και τους αγώνες για την πρόοδό τους. Το Φως της εφημερίδος μας, επί έτη διείσδυσε και διεισδύει με τον δικό του γλυκό, αγαπητό, ήρεμο και δυναμικό τρόπο στον οικείο χώρο των αναγνωστών του, υπενθυμίζοντας και υποδεικνύοντας την ανάγκη για διατήρηση της ιστορίας και του πολιτισμού μας, διοχετεύοντας την διαχρονική ενέργειά του για εξωραϊσμό και πρόοδο, τασσόμενο πάντα υπέρ της ευημερίας των νησιών μας και των κατοίκων του.

Το «ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ» τιμήθηκε με χαρά αποδεκτή, και αναγνωρίσθηκε για την προσφορά του. Προσφορά ενός ιστορικού και 68ετούς δημοσιογραφικού οργάνου που λέγεται «Κυκλαδικόν Φως». Και βέβαια πιο μεγάλη τιμή και ηθική ανταπόδοση είναι το ενδιαφέρον και η αγάπη του αναγνώστη που είναι η απόλυτη αναγνώρισή του! Τα 68 χρόνια του «Κυκλαδικού Φωτός» μας είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι οι Κυκλάδες και οι Κυκλαδίτες μας ξέρουν να αναγνωρίζουν, να ξεχωρίζουν και να συμπορεύωνται, δίχως παροξυσμούς, εμπάθειες και συμφέροντα. Και πάντα με ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο των Κυκλάδων μας… Ρίχνοντας μια ματιά πίσω στο μακρινό παρελθόν των Κυκλάδων μας σκέφτομαι πως πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι και δυνατοί, ενάντια σε κάθε είδους κακοτοπιά ή κακία που εποφθαλμιά να μας συντρίψη ως κράτος και ως άτομα. Το παν είναι να αντιστεκόμεθα με ψυχικό σθένος και το αύριο θα γίνη κάποια στιγμή καλύτερο!

Το εύχομαι και το πιστεύω. Εύχομαι σε όλον τον κόσμο και δη σε όλους τους Κυκλαδίτες και όλους τους Έλληνες κάθε ευτυχία με σθένος ψυχής και υγεία.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση Χριστού και ψυχής σε όλους!


ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝ. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ