ΕΥΧΕΣ | 2017 – 2015 (από τη παλαιότερη ιστοσελίδα μας)


EYXEΣ 2015

OI ΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ

ΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ… 

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016 – ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2017

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ:

 

ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!

 

ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ 2017 ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!!

 

 ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΜΕ

 

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015 – ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2016

2016 ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΙΑ

Υγεία, Αγάπη, Αλληλεγγύη και κάθε αγαθό

("κλικ" στην  φωτό)

και το 2016

να φέρη στην Χώρα μας  την Αναγέννηση και την αληθινή Ελευθερία!

"Κυκλαδικόν Φως"

("κλικ" στην  φωτό)

 

 

Εις αυτό το Νέον Έτος

Βασιλείου Εορτή,

ήλθα να σας χαιρετίσω,

με την πρέπουσα ευχή.

 

Πρώτον αρχινώ και λέγω

και θερμώς παρακαλώ

να διέλθητε με υγεία

μ’όλο σας το Αρχοντικό.

 

Και για τους ξενητεμένους

έχω να ειπώ πολλά,

όπου είναι και βρισκόνται

νάχουν την Καλή Χρονιά.

 

Κι άλλα έτερα σας πρέπουν

να ειπώ δεν ημπορώ,

σας αφήνω καληνύχτα

και του χρόνου με καλό!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

 

Αξιότιμη κ. Διευθύντρια,

 

Διαπλέοντες το πέλαγος της αγάπης και της ευσπλαχνίας του Θεού, φτάσαμε και πάλι ενώπιον της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και της υποδοχής της νέας χρονιάς 2016.

            Κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες, όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του στην πατρίδα μας αλλά και στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη, θα δει πως οι άνθρωποι κάνουν ένα σωρό στολισμούς και προετοιμασίες για την μεγάλη αυτή εορτή. Τη φετινή χρονιά όμως, η ανθρωπότητα θα εορτάσει κάτω από τη σκιά ενός φριχτού πολέμου, ο οποίος μαίνεται στη Μέση Ανατολή και έχει οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας στο θάνατο και ακόμη περισσότερους στην προσφυγιά. Καθημερινά οι εικόνες που αναμεταδίδονται μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποτυπώνουν την τραγικότητα της κατάστασης, η οποία έχει αρχίσει να ξεπερνά τα στενά γεωγραφικά όρια της Συρίας και των γύρω περιοχών και μέσω των ποικίλων τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως οι πρόσφατες που συγκλόνισαν το Παρίσι, έχει ήδη αγγίξει την καρδιά της Ευρώπης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ

ΕΥΧΕΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015.doc

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Γιώργου Χατζημάρκου για το 2016

Ρόδος, 30 Δεκεμβρίου 2015

Σε λίγες ώρες αφήνουμε πίσω μας την πιο δύσκολη χρονιά της μεταπολίτευσης. Και η πιο ζωηρή φαντασία, δεν θα μπορούσε να μας προετοιμάσει για όλα εκείνα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.

Σήμερα, μπροστά στις προκλήσεις μιας νέας χρονιάς, δεν μπορώ παρά να είμαι βαθειά αισιόδοξος.

Αισιόδοξος γιατί στα πολύ δύσκολα που προηγήθηκαν, εμείς, στο Νότιο Αιγαίο καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι. Λαβωθήκαμε αλλά δεν λυγίσαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ.doc

"Κλικ" στις φωτό

Ας είναι το ξεκίνημα του 2016 αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής, να μας φέρει υγεία, ευημερία, νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες
Καλή Χρονιά Χρόνια Πολλά!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

"Κλικ" στην φωτό

"Κλικ" στην φωτό

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ : ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ_ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Γιώργου Λεονταρίτη .doc

"Κλικ" στην φωτό

"Κλικ" στην φωτό

"Κλικ" στην φωτό

"Κλικ" στην φωτό

"Κλικ" στην φωτό

"Κλικ" στην φωτό

"Κλικ" στις φωτό

"Κλικ" στην φωτό

"Κλικ" στην φωτό

   
 
 
 

Πάσχα 2015

ΤΟ "ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ" ΕΥΧΕΤΑΙ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ,

ΦΙΛΟΥΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ,

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ

ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,

ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

 

 Επίσης στέλνει Θερμές Ευχές αντευχόμενο

προς όλους  τους Φίλους, όσους του ευχήθηκαν

κατά τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

ΠΑΣΧΑ 2015

Ο χρόνος, αυτό το ορμητικό ποτάμι που κυλά και μας παρασύρει στη δίνη του, μας έφερε για άλλη μια φορά με τη Χάρη του Θεού, ενώπιον της μεγαλύτερης εορτής της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας που είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Αυτό το πραγματικά ανυπέρβλητο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου, που κατήργησε το κράτος του θανάτου και χάρισε απλόχερα τη ζωή στους ανθρώπους, χαρακτηρίζεται κυρίως από το στοιχείο του φωτός, καθώς πράγματι με την Ανάστασή του ο Χριστός διέλυσε το σκοτάδι της αμαρτίας, γι’ αυτό και στην υμνολογία της Εκκλησίας μας, το στοιχείο του φωτός κυριαρχεί και είναι αυτό το οποίο καλούμαστε να προσλάβουμε στη ζωή μας, «Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός…»! Και βέβαια, εκτός από την υμνολογία της Εκκλησίας μας, όλος ο τρόπος με τον οποίο εορτάζεται η Ανάσταση του Κυρίου είναι λαμπρός και φωτεινός, κάτι που βλέπουμε ιδιαίτερα στην πατρίδα μας μέσα από τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας. Εξ άλλου «Λαμπρή» είναι η ονομασία που η λαϊκή παράδοση έχει προσδώσει, στην εορτή της Αναστάσεως.

Κάθε φορά λοιπόν που η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει την Ανάσταση του Χριστού, εκτός από αφορμή για γιορτή και αργία, έχουμε και μια μοναδική ευκαιρία να πλημμυρίσουμε με φως τη ζωή μας. Όσο κι αν δεν το θέλουμε, η διαπίστωση που κάνουμε παρατηρώντας τη σύγχρονη πραγματικότητα, είναι μάλλον ζοφερή, σκοτεινή. Πόλεμοι με χιλιάδες αθώα θύματα εξακολουθούν να μαίνονται. Άνθρωποι σφαγιάζονται εξ’ αιτίας της πίστεώς τους. Νέοι οδηγούνται στο θάνατο, εξ αιτίας λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας. Η φτώχια παραμένει, η κοινωνική αδικία παγκοσμίως συνεχίζεται και η κατάθλιψη συνεχίζει να αυξάνει στατιστικά τα ποσοστά της.

Μπροστά λοιπόν σε αυτό το σκοτάδι, ανατέλλει και πάλι το ανέσπερο φως της Αναστάσεως του Χριστού. Αν αφήσουμε αυτό το Αναστάσιμο φως να μπει στην ψυχή μας, αν βάλουμε δηλαδή τον Χριστό ως κυρίαρχο της ζωής μας και το άγιο θέλημά του οδηγό της πορείας μας, χωρίς αμφιβολία η ζωή μας θα γίνει Ανάσταση, κάτι που σίγουρα τώρα δεν είναι.

Εύχομαι από τα βάθη της πατρικής μου καρδιάς, σε όλους ανεξαιρέτως τους αγαπητούς αναγνώστες του έγκριτου εντύπου σας, η φετινή Ανάσταση να είναι για όλους το ξεκίνημα, για μια ζωή λαμπρή και φωτεινή, απαλλαγμένη από τα δεινά που το σκοτάδι της αμαρτίας έχει επιφέρει στην ανθρωπότητα. Ο δε Αναστάς Κύριός μας, να χαρίζει σε όλους της ευλογία Του, και να είναι ο οδηγός και το στήριγμα μας σε κάθε στιγμή της επι γης πορείας μας.

   Καλό και ευλογημένο Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Με θερμές Σταυροαναστάσιμες ευχές,

 

Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ 

ελληνικη    δημοκρατια

ΙΕΡΑ    ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ   ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ  ΚΑΙ  ΒΑΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΩΣ   ΠΑΥΛΟΥ  2 – 166 73 – ΒΟΥΛΑ  Τηλ.  210-9658849   fax:  210- 9657210

 

ριθμ. Πρωτ. 453  

ν Βούλ τ  3  πριλίου  2015

 

ΠΑΣΧΑΛΙΟΝ   ΜΗΝΥΜΑ   2015

 

γαπητοί μου δελφοί καί γαπητά μου τέκνα ν Κυρί ναστάντι,

«Χριστός νέστη»!

 

«Νν πάντα πεπλήρωται φωτός, ορανός τε καί γ, καί τά καταχθόνια».

λα εναι πλήρη πό φς. Θεός, τήν δημιουργία μέ φς τήν ρχισε.

«Καί επεν Θεός˙ γενηθήτω φς˙ καί γένετο φς».

Τό πρωτογενές συστατικό τς κάθε λης εναι τό φς. Καί νθρωπος στήν λική του πόσταση, εναι φς, κτιστό φς, λλά χει τήν δυνατότητα νά μετέχει καί σέ να λλο φς, στό κτιστο φς, πού εναι ζωντανή παρουσία καί θέα το Θεο.

λα εναι φς καί ζωή μας δημιουργημένη πό κτιστό φς καί καταυγαζόμενη πό κτιστο φς, τς συνεχος παρουσίας τν νεργειν τς γάπης Του.

Μέ φς ξεκινμε καί τήν χριστιανική μας ζωή:

«Χιτνα μοι παράσχου φωτεινόν», λέμε στήν βάπτιση. «μες στέ τό φς το κόσμου», επε Χριστός στούς μαθητές Του.

φο λα εναι φς, γιατί λα γύρω μας φαίνονται τόσο πελπιστικά σκοτεινά;

Γιατί τόση πελπισία; τόση μελαγχολία, τόση πογοήτευση;

Τό ναστάσιμο μως τροπάριο ναφέρει:

«Νν πάντα πεπλήρωται φωτός, ορανός τε καί γ, καί τά καταχθόνια».

Τό τροπάριο τονίζει, τήν λέξη «νν», τώρα.

Πο νά βρίσκεται γ ατο το τώρα; Πο νά περπατήσω καί νά ναζητήσω τήν γ το φωτός; Πς νά γίνω Κολόμβος, γιά νά νακαλύψω τήν γ το φωτός; Ποιά γωνιά τς γς μεινε πρόσβλητη πό τό σκοτάδι; Ποιά σφαλ καράβια νά πάρω, γιά τό ταξίδι ατό; Καί πόσο λάργο καί μακρυνό θά εναι τό ταξίδι; πορεία ατν τν σκοτεινν διαλογισμν σταμάτησε, ταν κουσα τό πασχαλινό τραγούδι:

« ρον κύκλ τούς φθαλμούς σου Σιών καί δε, δού γάρ κασί σοι, θεοφεγγες, ς φωστρες, κ δυσμν καί βορρ, καί θαλάσσης, καί ἑῴας τά τέκνα σου ν σοί ελογοντα, Χριστόν ες τούς αἰῶνας».

Αθήνα, 8 Απριλίου 2015

 

Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση για τον εορτασμό του Πάσχα


Το Πάσχα αντιπροσωπεύει την υπέρβαση που καλούμαστε όλοι να κάνουμε, διανύοντας μία ακανθώδη και δύσκολη διαδρομή. Διαγράφοντας μία πορεία που αφήνει πίσω το σκοτάδι, για να οδηγήσει στο φως της ελπίδας, στη λύτρωση.

Η μεγαλύτερη γιορτή της οικουμενικής Χριστιανοσύνης μας διδάσκει πως υπάρχει διέξοδος από τη δεινή δοκιμασία, όταν υπάρχει πίστη και ελπίδα, υπομονή και επιμονή, όραμα και προοπτική.

 

Όταν υπάρχει κοινή προσπάθεια που στηρίζεται στις αρετές της αγάπης και της προσφοράς, του σεβασμού και της αλληλεγγύης προς τον άνθρωπο.

Όταν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία για να στηρίξουν γερά τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας.

 

Όταν όλοι μαζί ενωμένοι, διαμορφώνουμε και συνυπογράφουμε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης και δημιουργίας.

 

Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι ολόψυχα το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου να βρει μέσα στον καθένα μας ανταπόκριση, γεννώντας προσδοκία και αισιοδοξία, ελπίδα και  δύναμη για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

 

Χρόνια πολλά σε όλους!

 

«Σήκωσε, Σιών, τά μάτια σου τριγύρω καί κοίταξε, γιατί, νά ρθαν πό τή δύση καί τόν βορρ, τόν νότο καί τήν νατολή τά παιδιά σου; πού λάμπουν μέ θεϊκό φς, σάν τά στρα, δοξολογντας αώνια μέσα στούς κόλπους σου τόν Χριστό»;

Τότε κατάλαβα, πώς Χριστός, μέ τήν νάστασή Του, κανε τό φς κοντινό, τόσο κοντινό, σο τό να «Σηκώσεις τά μάτια σου τριγύρω καί νά κοιτάξεις», καί στόλισε τά παιδιά Του, κάθε δηλαδή νθρωπο, νά γίνεται «θεοφεγγής, ς φωστήρας».

Μήπως, μως ατό εναι μία δέα μία θεωρία; Ποιός εναι τρόπος καί δρόμος;

Τόν τρόπο τόν δείχνει γιος Γρηγόριος Θεολόγος:

«ν εσαι Σίμων Κυρηναος, σήκωσε τόν Σταυρό καί κολούθησέ Τον. ν σταυρωθες μαζί Του, ς ληστής, γνώρισε τόν Θεό, σάν εγνώμων δολος. ν κι κενος λογιάσθηκε μέ τούς νόμους, γιά χάρη σου καί τήν μαρτία σου, γίνε καί σύ ννομος, γιά χάρη κείνου. Προσκύνησε Ατόν, πού κρεμάσθηκε στό Σταυρό, γιά σένα, στω κι ν κρέμεσαι κι σύ.

Αθήνα, 09 Απριλίου 2015

 

Μήνυμα του Αρχηγού

της Ελληνικής Αστυνομίας,

Αντιστράτηγου Δημητρίου Τσακνάκη

για το Πάσχα

 

Τα Θεία Πάθη και η μαρτυρική Σταύρωση

του Θεανθρώπου, φέρνουν σε όλους μας μηνύματα δύναμης και αισιοδοξίας.

 

Οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα, η μεγαλύτερη

γιορτή της Ορθοδοξίας, υπενθυμίζουν στην ανθρωπότητα πως η ψυχική αναγέννηση και η πνευματική ανάταση, διδάσκεται μέσα από την αυτοθυσία και την ταπείνωση.

 

Το Αναστάσιμο φως, ας φωτίσει τις ζωές όλων, δίνοντας στον καθένα μας πνευματική και σωματική δύναμη.

 

Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας, χρόνια πολλά, Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία.

 

Χρόνια πολλά.

 

Κι ν εσαι ωσήφ, πό ριμαθαίας, ζήτησε τό σμα π΄ τόν σταυρωτή.

Κι ν εσαι Νικόδημος, νυκτερινός Θεοσεβής, νταφίασέ Τον μέ μύρα.

Κι ν εσαι κάποια Μαρία, λλη Μαρία Σαλώμη ωάννα,

δάκρυσε πρωΐ – πρωΐ.

Δές πρτος τήν πέτρα σηκωμένη, σως δέ καί τούς γγέλους, κι ατόν τόν διο, τόν ησο.

ν κούσεις «Μή μ’ γγίζεις», στάσου μακριά, σεβάσου τόν Λόγο. Γίνε Πέτρος ωάννης.

Σπεσε στόν τάφο, τρέχοντας μαζί προπορευόμενος, συναγωνιζόμενος τόν καλό συναγωνισμό.

Κι ν σέ προλάβει στήν ταχύτητα, νίκησε μέ τόν ζλό σου.

Κι ν σάν Θωμς χωρισθείς, π’ τούς συγκεντρωμένους μαθητές, στούς ποίους μφανίζεται Χριστός, ταν Τόν δες, μήν πιστήσεις.

Κι ν πιστήσεις, πίστεψε σ’ Ατούς πού στό λένε.

Κι ν οτε καί σ’ ατούς πιστέψεις, δεξε μπιστοσύνη στά σημάδια τν καρφιν.

ν κατεβαίνει στόν δη, κατέβα μαζί Του.

Γνώρισε καί τά κε μυστήρια το Χριστο, ποιό εναι τό σχέδιο τς διπλς καταβάσεως, ποιός λόγος της: πλς σώζει, κι κε κόμα ατούς, πού τόν πιστεύουν.

Αθήνα, 8 Απριλίου 2015

 

Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση για τον εορτασμό του Πάσχα


Το Πάσχα αντιπροσωπεύει την υπέρβαση που καλούμαστε όλοι να κάνουμε, διανύοντας μία ακανθώδη και δύσκολη διαδρομή. Διαγράφοντας μία πορεία που αφήνει πίσω το σκοτάδι, για να οδηγήσει στο φως της ελπίδας, στη λύτρωση.

Η μεγαλύτερη γιορτή της οικουμενικής Χριστιανοσύνης μας διδάσκει πως υπάρχει διέξοδος από τη δεινή δοκιμασία, όταν υπάρχει πίστη και ελπίδα, υπομονή και επιμονή, όραμα και προοπτική.

Όταν υπάρχει κοινή προσπάθεια που στηρίζεται στις αρετές της αγάπης και της προσφοράς, του σεβασμού και της αλληλεγγύης προς τον άνθρωπο.

Όταν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία για να στηρίξουν γερά τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας.

Όταν όλοι μαζί ενωμένοι, διαμορφώνουμε και συνυπογράφουμε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης και δημιουργίας.

Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι ολόψυχα το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου να βρει μέσα στον καθένα μας ανταπόκριση, γεννώντας προσδοκία και αισιοδοξία, ελπίδα και  δύναμη για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

 

Χρόνια πολλά σε όλους!

«Νν πάντα πεπλήρωται φωτός, ορανός τε καί γ, καί τά καταχθόνια».

Τήν πρακτική μπειρία ατο το ναστάσιμου φωτός, τήν περιγράφει γιος Συμεών νέος Θεολόγος, πως τήν ζησε προσωπικά, λλά γιά λόγους ταπεινώσεως τήν μεταφέρει, ς μπειρία νός νέου, γράφοντας σέ τρίτο πρόσωπο:

«Κάποια νύχτα λοιπόν, πού λεγε τό: « Θεός λάσθητί μοι τ μαρτωλ»,

μέ τόν νο μλλον, παρά μέ τά χείλη, φάνηκε ξαφνικά, πό ψηλά πλούσια θεία λλαμψη καί γέμισε λος τόπος.

Μόλις γινε ατό, νέος δέν καταλάβαινε πιά, ν βρισκόταν μέσα σέ σπίτι καί κάτω πό στέγη. Φς μόνο βλεπε παντο, καί δέν ασθανόταν κν, ν πατοσε στή γ, λλ’ οτε φοβόταν, μήπως πέσει.

Δέν σκεπτόταν καθόλου τόν κόσμο, οτε το γγιζε τόν λογισμό τίποτε, π’ σα πειράζουν τούς νθρώπους. ταν λος μέσα σ’ να ϋλο φς καί νόμιζε, πώς γινε κι διος φς. Λησμόνησε λο τόν κόσμο, ν πλημμύρισε πό δάκρυα, νέκφραστης χαρς καί γαλλιάσεως.

"Kλικ" στην φωτό

 

πειτα νος του νέβηκε στόν ορανό καί εδε λλο φς, λαμπρότερο π’ τό πρτο. ταν πέρασε θεωρία καί ρθε πάλιν στόν αυτό του, τόν συνεχε χαρά και κπληξη καί δάκρυα νέβλυζαν, πό τήν καρδιά του, γεμάτα γλυκύτητα. Μετά πό λίγο, ο κκλησίες σήμαναν τόν ρθρο. Κι ατός σηκώθηκε, νά ψάλλει κατά τήν συνήθειά του, χωρίς νά χει οτε κν τήν ννοια, γιά πνο κείνη τή νύχτα. Ατά γιναν μέ τήν θέληση καί τήν πόλυτη κρίση το Θεο, χωρίς νέος νά κάνει τίποτα περισσότερο, παρά μόνο σα κούσατε, μέ ρθή πίστη καί δίστακτη λπίδα.

 

Πς μως λα ατά μπορον νά γίνουν, μπειρία τς προσωπικς μας ζως;

«Καθαρθμεν τάς ασθήσεις καί ψόμεθα, τ προσίτ φωτί τς ναστάσεως,

Χριστόν ξαστράπτοντα καί χαίρετε φάσκοντα, τρανς κουσόμεθα».

γιος Νικόδημος γιορείτης δίνει λεπτομερες δηγίες:

«πειδή νθρωπος εναι σύνθετος κ ψυχς καί σώματος, χει διπλές τίς ασθήσεις».

Ρόδος, 10 Απριλίου 2015

Αναστάσιμο μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου

 

Χωρίς Σταύρωση, δεν υπάρχει Ανάσταση.

Αυτό είναι το μήνυμα των άγιων ημερών που διανύουμε. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που δοκιμάζουν την πίστη, την αφοσίωση, την δύναμη και την αντοχή μας, έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να πιστέψουμε στην επερχόμενη Ανάσταση, ως νομοτελειακό αποτέλεσμα της Σταύρωσης.

Γιατί η Ανάσταση αποτελεί την απτή απόδειξη ότι στη ζωή υπάρχει ελπίδα.

 

Με οδηγό την ελπίδα, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε μπροστά, με πίστη και αφοσίωση στον κοινό μας στόχο.

 

Η τελική επιτυχία αυτής της δύσκολης πορείας, εξαρτάται από την ατομική αλλά και την συλλογική μας προσπάθεια. Από την δύναμη της πίστης μας στις διαχρονικές αρχές, αξίες και ιδανικά που καθορίζουν την ύπαρξή μας.

 

Καλή Ανάσταση!

Παραγγέλλει λοιπόν ες μς ερός Μελδός, νά φυλάττουμε καθαρές τις νοερές ασθήσεις τς ψυχς, πό κακές πιθυμίες καί θυμούς, πό λογισμούς βλάσφημους, πονηρούς καί ασχρούς, καί πλς επεν, πό λα τά πάθη, τά καλούμενα ψυχικά.

μοίως νά φυλάττουμε καθαρές καί τίς ασθήσεις το σώματος μας πό τά βλαπτικά ντικείμενα, πειδή πό τίς ασθήσεις ναβαίνει τς ψυχς θάνατος, κατά τό γεγραμμένον. «νέβη θάνατος διά τν θυρίδων» (ερ. θ’ 21).

"Kλικ" στην φωτό

άν λοιπόν καθαρθμεν κατά τίς ασθήσεις τς ψυχς καί το σώματος, μάλιστα δέ κατά τόν νον καί τήν ραση, βέβαια θά ξιωθομε, νά βλέπουμε, μέ τούς νοερούς φθαλμούς τς ψυχς, τόν Δεσπότη Χριστό, ποος νιστάμενος πό τόν τάφο, ξαστράπτει πέρ τόν λιον μέ τόσο πολύ καί περβολικό φς τς ναστάσεως, στε ατό διά τήν περβολήν εναι πλησίαστον.

λλά καί Κύριος βεβαίωσε καί επε˙ «Μακάριοι ο καθαροί τ καρδί, τι ατοί τόν Θεόν ψονται» (Ματθ. ε΄ 8).

μοίως, άν καθαρισθομε κατά τήν σωτερική καί νοερά κοή τς ψυχς, και κατά τήν ξωτερική κοή το σώματος, θά κούσουμε καί μες τρανς και καθαρς τόν ναστάντα Χριστόν, νά λέγ καί πρός μς το «Χαίρετε».

"Kλικ" στην φωτό

 

Τί λέγω; άν καθαρισθομε, χι μόνο κατά τίς δύο ατές ασθήσεις, τήν ραση καί τήν κοή, λλά καί σέ λες μαζί, θά πολαύσουμε τίς νοητές χάριτες το ναστάντος Κυρίου.

νοερά σφρησή μας, κεκαθαρμένη, χει νά σφραίνεται, τήν νοητή σμή καί εὐῳδία το μύρου, πού ποπνέει κ το ναστάντος Δεσπότου, πως εναι  γραμμένο στή Γραφή.

«σμή μύρων σου, πέρ πάντα τά ρώματα» (σμ. α΄ 3).

"Kλικ" στην φωτό

μοίως καί νοερά μας γεύση, χει νά γεύεται τή νοητή χρηστότητα το κ νεκρν γερθέντος, κατά τό «Γεύσασθε καί δετε, τι χρηστός Κύριος» (Ψαλμ. λγ΄ 9).

λλά καί νοερά μας φή, θά ασθάνεται τόν ναστάντα, κατά το γεγραμμένο˙ «Εώνυμος ατο, πό τήν κεφαλήν μου, καί δεξιά ατο περιλήψεταί με» (σμ. β΄ 6).

Σιναΐτης Θεος Γρηγόριος επε:

« μή ρν καί κούων καί ασθανόμενος πνευματικς, νεκρός στί» (Κεφ. πζ΄).

άν λοιπόν καθαρισθομε κατά τίς ασθήσεις, θά πολαύσουμε τίς χάριτες το ναστάντος, άν δέ εμαστε κάθαρτοι, οτε τόν Χριστόν θα δομε, οτε τή φωνή ατο θά κούσουμε˙ πειδή, κατά τον Σολομντα, « Ες κακότεχνον ψυχήν οκ εσελεύσεται σοφία, οδέ κατοικήσει ν σώματι κατάχρεω μαρτίας» (Σοφ. α΄ 4).

"Kλικ" στην φωτό

Καί κατά τόν Θεολόγο Γρηγόριο « Διά τοτο καθαρτέον πρτον αυτόν, ετα τ καθαρ, προσομιλητέον» (Λόγος α΄ περί Θεολογίας) γάρ κάθαρτος ν, κατά τάς ασθήσεις τς ψυχς καί το σώματος, ατός εναι κάθαρτος καί κατά τήν καρδίαν˙ κάθαρτος δέ καρδία μυστήρια Θεο ο παραδέχεται˙ θεν επεν Κύριος, τι οχί ο, κάθαρτον, χοντες, τήν καρδίαν, λλ΄ ο καθαροί τ καρδί, τόν Θεόν ψονται (Ματθ. ε΄ 8).

γιος πιφάνιος Κύπρου τονίζει:«Σήμερα λθε σωτηρία σ’ ατούς, πού βρίσκονται στή γ καί σ’ ατούς, πού π΄ τήν ρχή τν αώνων βρίσκονται κάτω π’τή γ.

Eυχές Αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη

"Kλικ" στην φωτό

Σήμερα λθε σωτηρία στόν ρατό καί όρατο κόσμο. Εναι διπλ σωτηρία, διπλ φιλανθρωπία, διπλ κατάβαση, μαζί καί συγκατάβαση, διπλ πίσκεψη, πρός τούς νθρώπους. Κατεβαίνει Θεός, πό τόν ορανό στή γ, κι’ πό τή γ στά καταχθόνια.

νοίγονται ο πύλες το δη.

Γεμίστε μέ γαλλίαση σες, πού κοιμσθε π’ τήν ρχή τν αώνων, ποδεχθετε τό μέγα φς, σοι κάθεσθε στό σκοτάδι καί στή σκιά το θανάτου.

ρχεται Δεσπότης νάμεσα στούς δούλους.

ρχεται Θεός νάμεσα στούς νεκρούς.

ρχεται ζωή νάμεσα στούς νεκρούς.

"Kλικ" στην φωτό

ρχεται θος νάμεσα στούς νόχους.

ρχεται τό φς, πού δέν σβήνει,

νάμεσα σ’ ατούς, πού βρίσκονται στό σκοτάδι.

ρχεται λευθερωτής, νάμεσα στούς αχμαλώτους».

 

γαπητοί μου δελφοί ν Κυρί καί γαπητά μου τέκνα,

«Νν πάντα πεπλήρωται φωτός».

Εχομαι κ βαθέων πρός λους σας, νά προσέλθουμε λαμπαδηφόροι τ Χριστ,

καί νά συνεορτάσουμε, μέσα στό πρόσιτο φς τς ναστάσεως.

 

   πίσκοπος  καί   Ποιμενάρχης  Σας.

 

†  Ο    ΓΛΥΦΑΔΑΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,  ΒΟΥΛΑΣ,  ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ  ΚΑΙ  ΒΑΡΗΣ

 

ΠΑΥΛΟΣ    Α΄

Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού

κ. Ιωάν. Μαργαρίτη

"Kλικ" στην φωτό

 

Ρόδος,9/4/2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

κος Χ. Κόκκινος, με αφορμή τις άγιες μέρες του Πάσχα εύχεται :

 

΄΄ Το μήνυμα  της Ανάστασης του Θεανθρώπου ας μας γεμίσει με προσδοκία, αισιοδοξία και ελπίδα.

Η Ανάσταση του Χριστού στέλνει μήνυμα αγάπης προς το συνάνθρωπο και μήνυμα ελπίδας για τη ζωή και την Ανθρωπότητα

Την ώρα αυτή που η χώρα μας δοκιμάζεται μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, η μεγαλύτερη  γιορτή της Χριστιανοσύνης μας διδάσκει πως όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, αν σταθούμε με αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο μας, με πίστη και αισιοδοξία, θα φθάσουμε στην πολυπόθητη Ανάσταση τόσο για τον καθένα όσο και για τον τόπο συνολικά.

Εύχομαι το Πάσχα  να φέρει υγεία στους συμπολίτες μας, πρόοδο και ευημερία στον τόπο μας. Η Ανάσταση του Θεανθρώπου ας μας γεμίσει αισιοδοξία και ελπίδα.

Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται αυτές τις άγιες μέρες, να έχουν κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο.΄΄

Ευχές Δημάρχου Τήνου

κ. Σίμου Ορφανού

"Kλικ" στην φωτό

 

Μήνυμα Δημάρχου Νάξου κ. Μαν. Μαργαρίτη

"Kλικ" στην φωτό

 

Ευχές Δημάρχου Μυκόνου κ. Κων/νου Π. Κουκά

"Kλικ" στην φωτό

ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

"Kλικ" στην φωτό

 

Δήμος Νάξου Πρόεδρος ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

"Kλικ" στην φωτό

"Kλικ" στην φωτό

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"Kλικ" στις φωτό

 

 

"Kλικ" στην φωτό

Ευχές ΚΕΠΟΜ

"Kλικ" στην φωτό

 

"Kλικ" στην φωτό

"Kλικ" στην φωτό

ΑΠΟ Κατηχητικό Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας   http://paidiaeuaggelistrias.blogspot.gr/

"Kλικ" στην φωτό

 

 

www.parosweb.com

"Kλικ" στην φωτό

 

Σύλλογος Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών Πάρου

"Kλικ" στην φωτό

www.tinosvoice.blogspot.com  

"Kλικ" στην φωτό

www.dnhost.gr

"Kλικ" στην φωτό

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ- Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Kαλή Μεγάλη Εβδομάδα   με Andre Rieu και Ave  Maria

Andre Rieu Ave Maria