2013 – 2009 | ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ (από τη παλαιότερη ιστοσελίδα μας)

Άλλες Ενημερώσεις
AΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ…

AΠΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ… ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η πληροφόρηση όσων αποσταλέντων που αναρτώνται εδώ,  κυρίως αποτελείται από όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και πίσω από την καθημερινή ενημέρωση των ημερήσιων εντύπων και άλλων ΜΜΕ, ήτοι αυτών των της "άλλης πλευράς", που είναι και αυτή άκρως αναγκαία, προς πλήρη ενημέρωση, αφού για πολλούς λόγους πολλές φορές δεν εμφανίζονται -τουλάχιστον όχι όπως στο διαδίκτυο-, στα λοιπά ΜΜΕ.

Όμως, παρά την επιλεκτική ανάρτησή τους, διατηρούμε -πάντα-, τις όποιες επιφυλάξεις μας

-προς ΟΛΕΣ τις κατευθύνσεις-, τις οποίες οφείλουμε πάντα να εκφράζουμε έχοντας επίγνωση και μάλιστα της ιδιαίτερης σοβαρότητας πολλών εξ αυτών, θεμάτων. Τα δημοσιοποιούμε όμως, έχοντας εμπιστοσύνη στην σωστή κρίση των αναγνωστών, στην προσωπική γνώμη τους και βεβαίως σωστή επιλογή τους.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες-συνδρομητές της εφημερίδος μας,

 

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις γενικώς,

ωθούν στην αναγκαιότητα στηρίξεως

 του ιστορικού εντύπου μας

που τον Iaνουάριο του 2015

 "έκλεισε"τα 65 χρόνια του εισερχόμενον εις το 66ον έτος από Ιδρύσεώς του.

ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΔΕΚΤΗ

ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ…

 

 

 

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ!

("κλικ" στις φωτό και τα "λινκ")

ΔΕΙΤΕ ΤΑ 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ – ΖΩΑ

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΣΕΙΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΑΣ;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ:

http://kykladikonfos.gr/anakoinwseis_efhmeridas/

anakoinwseis_efhmeridas.htm

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την αναδημοσίευση

 


Ελεγχος των μαζών μέσω της ψυχολογίας. Τα Πειράματα Milgram-Asch-Συνδρομο Genovese

«ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ»

 – ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

γράφει ο Αυγερινός Χατζηχρυσός

twitter @avgerinosx

 

 Erich Fromm

Ο Εριχ Φρομ (Erich Fromm) διέκρινε τις αντιδράσεις ενός λαού σε τρεις μορφές.

-Στην πρώτη αντιδρούν, ασχέτως αν είναι αυθόρμητο ή καθοδηγούμενο, – πάντα υπάρχουν τα πραγματικά αίτια – με τη συσσώρευση τόσου μίσους και καταστροφικότητας ώστε οδηγούνται στην αυτοκαταστροφή, όπως είδαμε στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Erich Fromm

-Στην δεύτερη η αντίδραση του λαού μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια ανεξαρτησία και επιθυμία για ελευθερία ώστε να προκύψει μια καλύτερη κοινωνία. Αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οικονομικούς δηλαδή το μέγεθος της εξαθλίωσης, το πνευματικό του επίπεδο και το πολιτικό περιβάλλον που θα μετουσιώσει τις κοινωνικές απαιτήσεις.

-Στην τελευταία κατηγορία που λείπουν οι άνω παράγοντες αντιδρούν με απάθεια, παραίτηση από την πραγματικότητα, από την πρωτοβουλία, χάνουν το αυτεξούσιο κι αφήνονται στην ροή των γεγονότων. Βέβαια ειναι κι αυτό επίσης «ενοχλητικό» αν και λιγότερο για την δεσποτική εξουσία μιας και οι υπήκοοι παύουν να είναι ικανοί να εκτελέσουν τις ντιρεκτίβες, όπως στην περίπτωσή μας το «δεν πληρώνω» ή τα λουκέτα ή φυγή στο εξωτερικό των ικανότερων πολιτών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την ανάπτυξη, που κι ως λέξη πλέον έχει γίνει του συρμού.

Στις αρχές τις Κρίσης πολλοί περίμεναν να γίνουν οι αντιδράσεις αλυσιδωτές και δρούν αθροιστικά σε κάθε νέο μέτρο, σε κάθε αυτοκτονία, σε κάθε νεοφιλελεύθερη φασιστική μεθόδευση. Άλλοι περίμεναν, από αφέλεια, ότι τελικά θα λειτουργούσε το Μνημόνιο και το χρονοδιάγραμμα που υπόσχονταν, λες κι σε εμάς, από λύπη ή από θαυμασμό, θα μας λυπούνταν και θα σωζόμασταν ωσάν να διαφέραμε από τις 30 και πλέον χώρες που ισοπέδωσε η νεοφιλελεύθερη λοιμική.

Όμως μετά από τέσσερα χρόνια έχουν διαψευστεί όλοι, την πρώτη περιόδο ήμασταν λίγα πληκτρολόγια σε μπλόγκς που προειδοποιούσαμε και δίναμε βήμα στις αντίθετες φωνές να εκφραστούν.

Οι γύπες των Αγορών (μτφ. εκ του Volture Funds), όπως αποκαλούνται οι νεοφιλελεύθερες συντεχνίες, έχουν περάσει από δεκάδες χώρες και λαούς πριν από εμάς.

Έχουν εκμαυλίσει όλων των ειδών τους Μεγαλοαστούς, έχουν λαδώσει πολιτικούς όλων των ιδεολογιών, έχουν κάνει τα λάθη τους, όπως στη Αργεντινή που έσκασε στα χέρια τους από την απληστία τους.

Γνωρίζουν λοιπόν εκ των προτέρων πως θα αντιδράσουμε, ξέρουν πότε θα αντιδράσουμε, αν τελικά θα αντιδράσουμε και φυσικά έχουν και τα αντίμετρα, μελετημένα μήνες πριν, είτε για να κάμψουν τις διαμαρτυρίες με καταστολή και βία, είτε για να μας αφήσουν να εκτονωθούμε και να επιτύχουν έτσι την συμμόρφωση μας.

Για να το πετύχουν αυτό επιστρατεύουν ψυχολόγους, image makers, διαφημιστές, συμβούλους, δημοσκοπήσεις, ΜΜΕ και πανεπιστήμια που μελετούν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Ψυχολογικός Πόλεμος.

Απο την αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι το ηθικό και η ψυχή ενός αντίπαλου στρατιώτη έκρινε την μάχη, ακόμη και απένταντι σε υπέρτερο στρατό. Ένα παράδειγμα που περιγράφει ο Πολύαινος στα «ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑΤΑ» :

Ο ΠΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΚΆΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΑΠΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΜΙΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΟΙ ΑΛΛΑΛΑΓΜΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΧΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΩΣ «ΠΑΝΙΚΟ».

Σήμερα με την πρόοδο της επιστήμης υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες να επιτεθεί μια δύναμη στον αντίπαλο «αναίμακτα» και να παρέμβει στην ανθρώπινη συνειδησιακή υπόσταση και να προκαλέσει συμπεριφορική μεταβολή κατά το δοκούν.

Τα πρόσφατα παραδείγματα του Πολέμου του Ιράκ, του Άμπου Γκράιμπ και του Γκουαντάναμο είναι τρομακτικά. Χωρίς να ξεχνάμε και τις ψυχοτρόπες ουσίες που χρησιμοποιούν στις ανακρίσεις, που προκαλούν μερικές φορές και μόνιμες βλάβες στην υγεία (πχ LSD κτλ).

Solomon Asch

Το Πείραμα Κοινωνικής Συμμόρφωσης του Solomon Asch

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Ή ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ "ΚΛΙΚ"

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ. ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Milgram-Asch-Συνδρομο Genovese.doc

 Η Ελλάδα σήμερα «αποικία χρέους»!!!

Ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα για τα χρέη

 

1. Σεισάχθεια! Η πρώτη διαγραφή χρέους! Αθήνα, 594 π.Χ. Πριν το Σόλωνα στην Αθήνα ίσχυε ο θεσμός της υποδούλωσης για χρέη. Ο πολίτης που δεν μπορούσε να ξεπληρώσει το δανειστή του έχανε την ελευθερία του Με τη σεισάχθεια που σημαίνει ουσιαστικά «αποτίναξη βαρών» κι εντασσόταν στα μέτρα επανόρθωσης του Σόλωνα καταργούνταν τα χρέη των ιδιωτών προς τους ιδιώτες και το Δημόσιο, καταργήθηκε ο δανεισμός με εγύηση το «σώμα» του δανειολήπτη και των μελών της οικογένειάς του, ενώ απελευθερώθηκαν  όσοι Αθηναίοι είχαν γίνει δούλοι λόγω χρεών στην Αθήνα κι επαναφέρθηκαν στην πόλη όσοι είχαν μεταπωληθεί στο εξωτερικό.

 

2. Η πρώτη χρεωκοπία στον κόσμο! Δήλος, 454 π.Χ., ενώ η περίφημη  Αθηναϊκή συμμαχία είχε ανασυσταθεί, 13 πόλεις-κράτη προχώρησαν σε δανεισμό από το Ναό της Δήλου. Δέκα από αυτές στη συνέχεια δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και προχώρησαν σε στάση πληρωμών, την πρώτη στην παγκόσμια ιστορία! Οι δυο δεν μπόρεσαν τελικά να τα αποπληρώσουν, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ ζήτησαν αυτό που σήμερα αποκαλείται επαναδιαπραγμάτευση χρέους. Οι αρχαίοι Έλληνες ως έμποροι αναγνώριζαν αυτό που αποκαλείται συνυπευθυνότητα χρέους, δηλαδή ότι ο δανειστής πρέπει να αναλαμβάνει μερίδιο του ρίσκου αν κάτι πάει στραβά. Άρα η στάση πληρωμών στην Αρχαία Ελλάδα δεν ήταν άγνωστο φαινόμενο.Μετά από αυτό ο Περικλής μετέφερε το ταμείο της Συμμαχίας στην Ακρόπολη της Αθήνας και οι αποφάσεις λαμβάνονταν μόνο από την Αθήνα και ο φόρος οριζόταν από την Εκκλησία του Δήμου.

 

3. Η πρώτη καταγεγραμμένη δημόσια δανειακή πράξη! Το 431π.Χ., ξεσπάει ο Πελοποννησιακός Πόλεμος και οι κυβερνώντες της Σπάρτης και πολλών άλλων συμμαχικών τους πόλεων-κρατών, ελλείψει χρημάτων, δανείστηκαν άτοκα πόρους από τις αποταμιεύσεις των ιερών της Ολυμπίας και των Δελφών, που προορίζονταν θεωρητικά για τις τελετές και τη συντήρηση των ιερών χώρων.

 

4. Η πρώτη τρόικα! Η Αθήνα, το αντίπαλο στρατόπεδο, που σταδιακά καταστρεφόταν από τον Πελοποννησιακό πόλεμο, δανείστηκε από τους ναούς. Από το 426 π.Χ. μέχρι το 422 π.Χ.συνήψε τρία δάνεια με τους ιερείς των ναών της Αθηνάς Πολιάδος, της Αθηνάς Νίκης και της Αρτέμιδος, έπειτα από ιερά άλλων περιοχών και από το λαό που τον παρότρυναν οι υπεύθυνοι της πόλης να τους δανείσει τους πόρους του, προσφέροντας ως αντάλλαγμα κάθε είδους τιμές.

 

5. Ο Διονύσιος των Συρακουσών διαγράφει το χρέος του με υποτίμηση! Ο τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος, όταν δεν κατάφερε να μαζέψει χρήματα από άλλες πόλεις-κράτη, έδωσε διαταγή να του παραδώσουν οι Συρακούσιοι όλα τα χρήματά τους με την απειλή της θανατικής ποινής. Μόλις συγκέντρωσε όλα τα χρήματα μετέτρεψε τις δραχμές σε δίδραχμα και τους τα επέστρεψε κανονικά, μόνο που πλεον άξιζαν το μισό. Με τα υπόλοιπα μισά που κράτησε ξώφλησε τα χρέη του και κατάφερε να εξαφανίσει τα δημοσιονομικά προβλήματά του.

 

Tότε, ο σοφός Σόλωνας έκανε υπέρ του Λαού τη σεισάχθεια!

Σήμερα, δυστυχώς, κυβερνούν ηγετίδια, οσφυοκάμπτες και πράκτορες

των ξένων οικονομικών ιμπεριαλιστών,

που κατάντησαν την Ελλάδα «αποικία χρέους» και τους Έλληνες δουλοπαροίκους!

Έως πότε θα τους ανεχόμαστε;

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

 

Πόρος-Πειραιάς 20-12-2014

Δημήτριος Ν. Πάνου

Δικηγόρος – Πολιτειολόγος

Φίλωνος 53, Πειραιάς, 18535, email:[email protected]

 

ΟΡΚΟΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 

Οδησσός,14 Σεπτεμβρίου 1814

 

 «Ορκίζομαι ενώπιον του αληθινού Θεού, ότι θέλω είμαι επί ζωής μου πιστός εις την Εταιρείαν κατά πάντα. Να φανερώσω το παραμικρόν από τα σημεία και τους λόγους της, μήτε να σταθώ κατ΄ουδένα λόγον ή αφορμή του να καταλάβωσι άλλοι ποτέ, ότι γνωρίζω τι περί τούτων, μήτε εις συγγενείς μου, μήτε εις πνευματικόν ή φίλον μου.

 

     Ορκίζομαι ότι εις το εξής δεν θέλω έμβει εις καμμίαν εταιρείαν, οποία και αν είναι, μήτε εις κανέναν δεσμόν υποχρεωτικόν. Και μάλιστα, οποιονδήποτε δεσμόν αν είχα, και τον πλέον αδιάφορον ως προς την Εταιρείαν, θέλω τον νομίζει ως ουδέν.

 

Ορκίζομαι ότι θέλω τρέφει εις την καρδίαν μου αδιάλλακτον μίσος εναντίον των τυράννων της πατρίδος μου, των οπαδών και των ομοφρόνων με τούτους, θέλω ενεργεί κατά πάντα τρόπον προς βλάβην και αυτόν τον παντελή όλεθρόν των, όταν η περίστασις το συγχωρήσει.

 

Ορκίζομαι να μη μεταχειριστώ ποτέ βίαν δια να αναγνωρισθώ με κανένα συνάδελφον, προσέχων εξ εναντίας με την μεγαλυτέραν επιμέλειαν να μην λανθασθώ κατά τούτο, γενόμενος αίτιος ακολούθου τινός συμβάντος, με κανένα συνάδελφον.

 

     Ορκίζομαι να συντρέχω, όπου εύρω τινά συνάδελφον, με όλην την δύναμιν και την κατάστασίν μου. Να προσφέρω εις αυτόν σέβας και υπακοήν, αν είναι μεγαλύτερος εις τον βαθμόν και αν έτυχε πρότερον εχθρός μου, τόσον περισσότερον να τον αγαπώ και να τον συντρέχω, καθ΄όσον η έχθρα μου ήθελεν είναι μεγαλυτέρα.

 

Ορκίζομαι ότι καθώς εγώ παρεδέχθην εις Εταιρείαν, να δέχομαι παρομοίως άλλον αδελφόν, μεταχειριζόμενος πάντα τρόπον και όλην την κανονιζομένην άργητα, εωσού τον γνωρίσω Έλληνα αληθή, θερμόν υπερασπιστήν της πατρίδος, άνθρωπον ενάρετον και άξιον όχι μόνον να φυλάττη το μυστικόν, αλλά να κατηχήση και άλλον ορθού φρονήματος.

 

Ορκίζομαι να μην ωφελώμαι κατ΄ουδένα τρόπον από τα χρήματα της Εταιρείας, θεωρών αυτά ως ιερό πράγμα και ενέχυρον ανήκον εις όλον το Έθνος μου. Να προφυλάττωμαι παρομοίως και εις τα λαμβανόμενα εσφραγισμένα γράμματα.

 

     Ορκίζομαι να μην ερωτώ κανένα των Φιλικών με περιέργειαν, δια να μάθω οποίος τον εδέχθη εις την Εταιρείαν. Κατά τούτο δε μήτε εγώ να φανερώσω, ή να δώσω αφορμήν εις τούτον να καταλάβη, ποίος με παρεδέχθη. Να αποκρίνομαι μάλιστα άγνοιαν, αν γνωρίζω το σημείον εις το εφοδιαστικόν τινός.

 

Ορκίζομαι να προσέχω πάντοτε εις την διαγωγήν μου, να είμαι ενάρετος. Να ευλαβώμαι την θρησκείαν μου, χωρίς να καταφρονώ τας ξένας. Να δίδω πάντοτε το καλόν παράδειγμα. Να συμβουλεύω και να συντρέχω τον ασθενή, τον δυστυχή και τον αδύνατον. Να σέβομαι την διοίκησιν, τα έθιμα, τα κριτήρια και τους διοικητάς του τόπου, εις τον οποίον διατριβώ.

 

    Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς !  Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου. Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε. Εις το εξής συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου. Το όνομά σου ο οδηγός των πράξεών μου, και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου. Η θεία δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της, το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν, και το υποκείμενόν μου το αντικείμενον της κατάρας και του αναθέματος των Ομογενών μου, αν  ίσως λησμονήσω εις μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου. Τέλος ο θάνατός μου ας είναι η άφευκτος τιμωρία του αμαρτήματός μου, δια να μη λησμονώ την αγνότητα της Εταιρείας με την συμμετοχήν μου».

 

 

Οι Τροϊκανοί απαιτούν τα κλειδιά του κράτους

 – Οι 6 σκληροί όροι τους

Οι έξι σκληροί όροι της τρόικας για το νέο δάνειο

Τα κλειδιά της διαχείρισης, του προγραμματισμού και της εκτέλεσης του ελληνικού μνημονίου ζητούν οι εταίροι ως αντάλλαγμα για το πρόσθετο δάνειο ύψους τουλάχιστον 14 δις. ευρώ που θα δοθεί στην Ελλάδα για την περίοδο 2014-2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, ο αξιωματούχος που παρακολουθεί επιτελικά αλλά όχι άμεσα το μνημόνιο, το Eurogroup και η Κομισιόν επιθυμούν να σχεδιάσουν από την αρχή τις βασικές εκτελέσιμες πολιτικές του μνημονίου.

Συνεπώς, οι Βρυξέλλες θέλουν τα κλειδιά του μνημονίου για να τρέξουν έξι κυρίως κατευθύνσεις επιμέρους πολιτικών.

– Την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και τη ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, χωρίς την εκτελεστική εμπλοκή φορέων του ελληνικού δημοσίου.

– Την ολοκλήρωση του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο ελληνικό δημόσιο και του σχεδιασμού της στελέχωσής του από μηδενική βάση.

– Τη δημιουργία νέου, απλού και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος.

– Το επόμενο και τελικό κύμα αλλαγών στο ασφαλιστικό, με ένα μόνο κρατικό ταμείο, εθνική σύνταξη, πλήρη κατάργηση του εφάπαξ και δημιουργία νέων ιδιωτικών ή επαγγελματικών επικουρικών ταμείων.

– Την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών για το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις εξαγωγές, τη γραφειοκρατία και το εθνικό πλαίσιο αδειοδοτήσεων και τέλος

– Την επόπτευση της επόμενης φάσης της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας μέσω της νέας επενδυτική τράπεζας στο Λουξεμβούργο.

• Κυρ 01/09/2013 05:59 μμ

From: Μανώλης Χατζηπέτρος

Από www.newsbomb.gr  

——————————————————— 

Προβολή φωτογραφίας

Σπάνιο φαινόμενο: Το ηφαίστειο της Σαντορίνης εκλύει χρυσάφι!

Κυρ 01/09/2013 06:12 μμ

ΕΛΗΦΘΗ AΠΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗ:

From: Μανώλης Χατζηπέτρος

 

 

ΕΛΗΦΘΗ AΠΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗ:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Προσέξτε η μπιλντερμπέργκισσα Διαμαντοπούλου τι νομοθέτησε όταν ήταν υπουργός (με το δίκιο της αφού μετά από την γλωσσοκτόνο πρόταση της για επίσιμη γλώσσα και η Αγγλική την ψήφισαν μερικοί ανόητοι). Μετά λέμε για την ……Ρεπούση!!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ!

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πρόσφατα (Νοέμβριος 2011) διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων.
Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που… συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως:

τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!!

Τα: α, ε, ι, ο, και το ου. Καθώς και ότι τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!!

Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν πλέον!!!

Σημειωτέον, πως στα φωνήεντα συγκαταλέγεται και ο δίφθογγος «ου», καθώς και στα σύμφωνα συμπεριλαμβάνονται τα δίψηφα σύμφωνα ντ, μπ, γκ!.
Σύμφωνα με τους συγγραφείς στον πρόλογο του βιβλίου : «Στόχος του εγχειριδίου είναι να οδηγήσει με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη τους μικρούς μαθητές στην συνειδητοποίηση του συστηματικού χαρακτήρα της γλώσσας. …Τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά του βιβλίου Γραμματική Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού υπαγόρευσαν κάποιες απαραίτητες απλοποιήσεις αλλά και ορισμένες σημαντικές διαφοροποιήσεις από τις παραδοσιακές γραμματικές»!!!!!!!
Και παρακάτω :
«Δεν εξετάζουμε λεπτομερώς τους φθόγγους της γλώσσας μας, γιατί δεν θέλουμε να προκαλέσουμε σύγχυση σε μαθητές και δασκάλους με την ανάλυση φαινομένων αλλοφωνίας.»
Έτσι λοιπόν ο Βρασίδας, ο συμβολικός δάσκαλος του βιβλίου, ο οποίος βοηθά τον μαθητή να εξιχνιάσει τα μυστήρια της γλώσσας στις σελίδες 35 και 36 όπου γίνεται αναφορά στους φθόγγους, παρουσιάζει τα παραπάνω. Το αλφάβητό μας, τα πραγματικά φωνήεντα και σύμφωνα δεν παρουσιάζονται ξεκάθαρα πουθενά αλλού στο βιβλίο, παρά μόνον σε ένα σχέδιο τύπου ταχυμέτρου αυτοκινήτου (σελ. 39)! Όσο για τα φωνήεντα, δεν γίνεται καμία μνεία, παρά μόνον η ελλιπής αυτή αναφορά των πέντε φθόγγων!
Με την προγενέστερη Γραμματική του Μαν. Τριανταφυλλίδη, γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων, που μάθανε να ομιλούνε την Ελληνική Γλώσσα. Αλλά και αλλοδαποί που γεννήθηκαν, έζησαν και σπούδασαν σε ελληνικά σχολεία, και πέτυχαν στα ελληνικά πανεπιστήμια είχαν γαλουχηθεί με την ίδια γραμματική χωρίς να δυσκολευτούν!… Εφ’ όσον οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει, ποιόν λόγο εξυπηρετεί η αλλαγή της κλασσικής γραμματικής σε «φωνητική» γραμματική;
Η γλώσσα μας, η αρχαιότερη όλων των λαών, τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποστεί αλλεπάλληλους βιασμούς από τους εκάστοτε υπευθύνους, οι οποίοι εντελώς ανεύθυνα λειτουργώντας ωσάν γλωσσοπλάστες, αποφάσιζαν για την «εκλαΐκευση» της, και ταυτόχρονα την καταστροφή της!
Με τις αλλεπάλληλες αλλαγές ανά 15 – 20 χρόνια (βλέπε: αυγό ή αβγό; Ξύδι ή ξίδι; Μονοτονικό σύστημα!) οι γενιές των Ελλήνων μαθαίνουν η κάθε μία και από μια ελαφρώς διαφοροποιημένη ελληνική γραμματική, μη μπορώντας καν να παρακολουθήσουν ούτε οι γονείς τα παιδιά τους!!
Θέλω να πιστεύω πως το βιβλίο αυτό εκδόθηκε χωρίς τον ενδελεχή έλεγχο, και ως εκ τούτου, εκ παραδρομής δημοσιοποιήθηκε κάποια πρόταση κάποιου ανθέλληνα φιλόλογου, και όχι εσκεμμένα, πάρθηκε η απόφαση ενός ακόμα βιασμού της ελληνικής γλώσσας, μιας γλώσσας που τόσο διψασμένα άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν κτήμα τους.
Και ερωτώ, όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι Έλληνες:

1) Δεν μας φτάνει η οικονομική κατακρήμνιση της πατρίδος μας, πρέπει να υποστούμε και την εθνική μας εξολόθρευση;
2) Πρέπει να θυσιάσουμε την γλώσσα μας για να μοιάσουμε στους Δυτικούς, για να γίνουμε αρεστοί από αυτούς; Οι οποίοι, επανήλθαν και ζητούν πλέον την ίδια μας την πατρίδα;
3) Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το βιβλίο είχε εγκριθεί από το 2007, αλλά λόγω αντιρρήσεων δεν εκδίδετο. Υπ’ όψιν, ότι οι αποσπασμένοι δάσκαλοι στο Ινστιτούτο όταν ερωτήθηκαν σχετικώς έκριναν το βιβλίο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!
4) Τι περίμεναν άραγε για να εκδώσουν αυτό το βιβλίο της Γραμματικής; Μήπως την εγκατάσταση στον υπουργικό θώκο της κ. Διαμαντοπούλου, που θεωρεί ότι «η αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει επίσημη γλώσσα της Ελλάδος»;;;
5) Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες επιστημόνων, το μονοτονικό σύστημα έφερε την δυσλεξία στην πρώτη θέση των μαθησιακών δυσκολιών, εξαιτίας της ελλείψεως βασικών κανόνων γραμματικής και τονισμού. Με τόσα πολλά παιδιά να δυσκολεύονται από την απουσία των κανόνων, σκέφτεστε τι θα συμβεί με την απουσία των φωνηέντων τα οποία ενυπάρχουν στο DNA μας από την αρχή της υπάρξεως μας στον πλανήτη;;;

Εφαρμόζοντας την νέα Γραμματική, η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ και η ελληνική γλώσσα θα γίνει μια συμβατική γλώσσα όπως και τόσες άλλες.
Οι δάσκαλοι τελικά καλούνται να «μορφώσουν» Έλληνες;;;;;;;;;;;;;;;;;
Με ποια γλώσσα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Με ποια γραμματική;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ας θυμηθούμε τις ομολογίες των ιδίων των πρωταγωνιστών των προηγούμενων αλλαγών (π.χ. δηλώσεις Ράλλη) και ας αξιώσουμε να διατηρηθεί η Ελληνική γλώσσα, έτσι όπως μας παραδόθηκε, με την ετυμολογία της, με την μουσικότητα της και το βασικότερο όλων την σημασιολογία της! Γιατί το κάθε γράμμα μας έχει την βαρύτητά του, ο κάθε φθόγγος έχει την μουσικότητα του, και ο κάθε τόνος είχε την αξία του. Ας εκτιμήσουμε την ελληνική μας γλώσσα για να μας σεβαστούνε και οι εταίροι μας σαν λαό με θέληση, με δυναμισμό και με υπόσταση!
Σε αυτές τις σελίδες θα παρατηρήσετε αλλαγές και παραλήψεις που κάνουν οι συγγραφείς, έτσι ώστε το βιβλίο να τείνει να μοιάσει στην αγγλική γραμματική.

Μιας και ο κύριος Βρασίδας μας κάνει εισαγωγή στα φωνήεντα και στα σύμφωνα, στην επόμενη σελίδα, λογικό θα ήταν να μας συστήσει τα (7) επτά φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας…
Όμως,…….
Τα φωνήεντα (4 + 1) εμφανίζονται μόνον στο εξώφυλλο της τσάντας! Τα η, υ, ω είναι ανύπαρκτα!
Αλλά και τα σύμφωνα: ξ και ψ έχουν εξαφανιστεί!

Και η ανάλυση στις επόμενες 2 σελίδες συνεχίζει μόνο με τα σύμφωνα… Ουδέν σχόλιο για τα φωνήεντα…

Τα χειλικά, οδοντικά και λαρυγγικά σύμφωνα ενώθηκαν, ανακατεύθηκαν και ξαναχωρίστηκαν όπως βόλευε τους συγγραφείς σε τριβόμενα και κλειστά !
Και η «ανάμιξη» των συμφώνων συνεχίζεται…
Ευτυχώς που υπάρχει και το «ταχύμετρο» για να διδάσκονται τα παιδιά μας την αλφάβητο! – βέβαια, με στροβιλισμό το δίχως άλλο!
Και ολοκληρώνοντας την ενότητα, γίνεται και μια μικρή αναφορά για τα ξ και ψ σαν διπλά γράμματα, ενώ καθιερώνονται τα γκ, μπ, ντ στην αλφάβητο…

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ

(www.syllogosdelmouzos.gr )(τελευταίες αναρτήσεις) ,

ΑΝΗΡΤΗΣΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ " Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ" ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ (ΚΥΡΙΑΣ) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ

της εφημερίδας "Χανιώτικα νέα"

 

Το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Τυπογραφίας βρίσκεται στα Χανιά, λίγο έξω από την πόλη, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας. Το μουσείο εγκαινιάστηκε το 2005 και επεκτάθηκε σε νέα πτέρυγα το 2012, διπλασιάζοντας το μέγεθός του.

Αποτελεί όραμα ζωής του ιδρυτή του, Γιάννη Γαρεδάκη, ιδρυτή της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”.

 

Η περιήγηση στην ιστορία της τυπογραφίας αρχίζει στην κυρίως αίθουσα του μουσείου, με τα δύο περίτεχνα, μαντεμένια πιεστήρια των αρχών του 19ου αιώνα, ενώ ένα πιστό αντίγραφο του πιεστηρίου του Γουτεμβέργιου δίνει το στίγμα εκείνης της εποχής. Ποδοκίνητα πιεστήρια, τύπου Victoria, αγορασμένα από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, καθώς και ένα δωρισμένο από Έλληνα τυπογράφο, σηματοδοτούν την πορεία της τυπογραφίας στο χρόνο, ενώ πολυάριθμα μικρότερου μεγέθους χειροκίνητα πιεστήρια, τύπου Boston, κοσμούν το χώρο.

Πάγκοι στοιχειοθεσίας όπου ο στοιχειοθέτης γράμμα – γράμμα ετοίμαζε το κείμενο με τη χρήση ανάγλυφων τυπογραφικών στοιχείων από την εποχή του Γουτεμβέργιου τον 15ο αιώνα, μέχρι  και ένα μεγάλο μέρος του 20ου, συνυπάρχουν με τα δύο μηχανήματα μηχανικής στοιχειοθεσίας που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, τη λινοτυπία και τη μονοτυπία.

 

Τεχνικές όπως η λιθογραφία, η offset λιθογραφία, η ξυλογραφία, η χαλκογραφία, η τσιγκογραφία και η μεταξοτυπία παρουσιάζονται αναλυτικά σε ειδικά διαμορφωμένες προθήκες, ενώ ξεχωρίζει και η παρουσίαση της μεθόδου γραφής Μπράιγ, μια δωρεά του Φάρου Τυφλών Ελλάδας.

 

Δύο μεγάλα επίπεδα τυπογραφικά πιεστήρια του 19ου αιώνα δεσπόζουν στο χώρο της νέας πτέρυγας και του αμφιθεάτρου. Το ένα αγοράστηκε πρόσφατα από το μουσείο, ενώ το άλλο δωρήθηκε από τυπογραφείο της Τρίπολης. Ενα ακόμη, από τα μέσα του 20ου αιώνα, βρίσκεται στην κυρίως αίθουσα.

 

Η έκθεση που απεικονίζει την ιστορία της γραφής, με την εικαστική ματιά του γραφίστα – τυπογράφου Αντώνη Παπαντωνόπουλου, στεγάζεται στον ημιόροφο της νέας πτέρυγας, ενώ εκείνη που παρουσιάζει την εξέλιξη της τυπογραφίας παρουσιάζεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας.

 

Σπάνιες ελληνικές και ξένες εκδόσεις (από το 1570), αρχεία εφημερίδων (από το 1860) καθώς και βιβλία που αφορούν την τυπογραφία και την ιστορία της, φυλάσσονται στην πολύτιμη βιβλιοθήκη που βρίσκεται στον ημιόροφο  της κυρίως αίθουσας του μουσείου.

 

Όλα τα εκθέματα του μουσείου συνοδεύονται από επεξηγηματικά κείμενα – σε ελληνικά και αγγλικά – που αφορούν τη χρήση τους, την προέλευση τους και την χρονολογία κατασκευής τους ή την περίοδο λειτουργίας τους.

Μάλιστα, για την ουσιαστικότερη κατανόηση από τους επισκέπτες των αρχών της τυπογραφίας αλλά και της διαδικασίας που απαιτείται για τη δημιουργία ενός εντύπου, κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων προβάλλονται επεξηγηματικά video και γίνονται πρακτικές εφαρμογές και επιδείξεις σε μηχανήματα που σηματοδοτούν την εξέλιξη της τυπογραφίας, που χρονολογούνται από το 1835 και μετά.

 

Το Μουσείο Τυπογραφίας είναι ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα και ένας από τους κύριους στόχους του είναι να το επισκέπτονται μαθητές, μελετητές, άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι, μέσα από επιδείξεις, εφαρμογές και ξεναγήσεις έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ενδιαφέρον, γνώσεις και άποψη για την Τυπογραφία.

 

Για κάθε περίπτωση, εφαρμόζονται εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία υλοποιούνται στις αίθουσες του μουσείου αλλά και στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο χωρητικότητας 80 ατόμων,  στο οποίο υπάρχει δυνατότητα για προβολές, παρουσιάσεις, ομιλίες κ.α.

 

Από το 2005 μέχρι σήμερα, το Μουσείο Τυπογραφίας έχουν επισκεφθεί τα περισσότερα από τα σχολεία του Νομού Χανίων, σχολεία από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, τμήματα του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Κρήτης, ενώ σχολεία από όλη την Ελλάδα εντάσσουν την επίσκεψη στο Μουσείο Τυπογραφίας στο πλαίσιο των πενταήμερων εκδρομών τους.

Κάθε χρόνο, το Μουσείο Τυπογραφίας επισκέπτονται  περισσότεροι από 3.000 μαθητές.

 

Στις μέρες μας, που η ψηφιακή εποχή έχει ήδη αρχίσει να αντικαθιστά το χαρτί και το μελάνι, η Τυπογραφία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, γεγονός που επιβάλλει την ενεργή παρουσία του Μουσείου Τυπογραφίας των “Χανιώτικων νέων” και την καθιστά πιο επίκαιρη από ποτέ.

 

 

Θερινό ωράριο λειτουργίας

4 Ιουνίου – 9 Ιουλίου

Τρίτη 10.00 – 14.00

Παρασκευή 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00

12 Ιουλίου – 30 Αυγούστου

Πρωί: Τρίτη έως Παρασκευή: 10.00 – 14.00

Απόγευμα: Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00

 

Για οργανωμένες επισκέψεις παρακαλώ επικοινωνήστε με την κ. Έλια Κουμή

στο 28210 51003 ή την κ. Ασπασία Γκαζή στο 28210 80090.

Παραλίες Προσβάσιμες για τα Άτομα με Αναπηρία: Ναι μεν, αλλά…

 

H αρχή έχει ήδη γίνει: Δήμοι και Περιφέρειες της χώρας έχουν «ανοίξει» τις παραλίες τους στα Άτομα με Αναπηρία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η Περιφέρεια Αττικής που έχει τοποθετήσει 17 μηχανισμούς πρόσβασης σε παραλίες στον Πειραιά, τη Δυτική Αττική, την Ανατολική Αττική, τον Νότιο Τομέα Αθηνών αλλά και στη Σαλαμίνα και τα Κύθηρα, καθώς και  η παραλία του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας (Κ.Α.Α.Π.Β.), που διαθέτει απαιτούμενο εξοπλισμό ώστε να είναι προσπελάσιμη και ασφαλής.

 

 

·                                 Θα σφραγίζονται για 48 ώρες τα καταστήματα που φοροκλέβουν

·                                 Έλεγχοι στους παραθαλάσσιους νομούς της χώρας

·                                 Ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν στο στόχαστρο

·                                 Υ. Οικονομικών: Ασυλία τέλος για όσους φοροδιαφεύγουν

Μετά το σάλο που προκάλεσε η υπόθεση με το λουκέτο, αλλά και την άμεση επαναλειτουργία νυχτερινού κέντρου διασκέδασης -επειδή δεν έκοβε αποδείξεις- στη Χαλκιδική οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ αποφάσισαν πως ο φοροελεγκτικός μηχανισμός του κράτους θα βάζει τάξη στην ασυδοσία των κυκλωμάτων της νύχτας και θα σφραγίζει αμέσως τα καταστήματα που παρανομούν.

Το σχέδιο «κεραυνός» του ΣΔΟΕ προβλέπει πως πάνω από 600 ελεγκτές θα ξεκινήσουν συνεχείς ελέγχους σε τουριστικές επιχειρήσεις σε όλους τους παραθαλάσσιους νομούς της Χώρας.

 

 

Την αντίδραση των τρίτεκνων δημοσίων υπάλληλων έχει προκαλέσει και η πρόβλεψη οτι εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα με την προϋπόθεση όμως οτι το εισόδημα τους δεν υπερβαίνει τα 12000 ευρώ τον χρόνο!

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωση του τρίτεκνος δημοτικός αστυνομικός, πρόκειται για κοροϊδία: ο μόνος τρόπος για να έχεις εισόδημα κάτω από 12.000 είναι να είσαι άνεργος.

Διαβάστε περισσότερα

 

Ο υπουργός Εργασίας για μια ακόμα φορά προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων ότι δεν πρόκειται να μειωθεί άλλο ο κατώτατος μισθός. Αποπροσανατολίζει και κρύβει τον στρατηγικό σχεδιασμό που προωθείται, για νέες δραστικές περικοπές σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Το κατώτερο μεροκάματο πείνας ήδη στην πράξη καταργείται, μεθοδικά, με διάφορους τρόπους.  Οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν ήδη στα χέρια τους ένα πλήρες αντεργατικό οπλοστάσιο που πετσοκόβει διαρκώς το εργατικό εισόδημα. Οι δεσμεύσεις του Γ. Βρούτση έχουν τόση αξία όση και οι δηλώσεις προηγούμενων υπουργών ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα

 

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

 

Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να εξυπηρετεί προσωρινές προσδοκίες είτε των εγχώριων τραπεζιτών, που φαίνεται να έχουν "μεταπουλήσει" σημαντικό μέρος "κόκκινων δανείων" σε διεθνή κερδοσκοπικά funds, είτε νεοφιλελεύθερων θιασωτών, που θέλουν να πιστεύουν στον αυτόματο πιλότο της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα

 

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται σε συνολική κατάρρευση μετά τα πρώτα πλήγματα που υπέστη από τον μνημονιακό Καλλικράτη. Τις δραστικές περικοπές ακόμα και στους θεσμοθετημένους πόρους της, που δεν της επιτρέπουν να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών, ακολουθεί η ραγδαία μείωση του προσωπικού που της απέμεινε.»

Aυτό τονίζει σε δήλωση του ο Αλέξης Μητρόπουλος, βουλευτής και Υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «το υπαλληλικό προσωπικό των ΟΤΑ θα αποτελέσει, κατά τις συνδυασμένες δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών κ.κ. Μητσοτάκη και Μιχελάκη, τη νέα δεξαμενή των απολύσεων»!

Διαβάστε περισσότερα

 

Με την κακή χρήση της διαθεσιμότητας, η κυβέρνηση στην ουσία προχωράει για μια ακόμη φορά στην απορρύθμιση του δημόσιου τομέα, υπακούοντας τυφλά σε οδηγίες της τρόικα, χωρίς να εξετάζει τις απώλειες στην αποδοτικότητα τόσο του κρατικού μηχανισμού, όσο και στις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Επιβάλλει ακρωτηριασμούς παρά το ελάχιστο έως και ανύπαρκτο, δημοσιονομικό όφελος από αυτούς.

ENHMEΡΩΣΗ ΑΠΟ www.Sifnaiko-fos.gr Sifnaiko Fos

Στο υπ. Εξωτερικών τα στοιχεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

www.newsbeast.gr/politiki/

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013,  21:30 

Σχετικά Tags 

Συγκεντρώθηκε αρχειακό υλικό για τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Παραδόθηκε την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που είχε τεθεί, το έργο της Ομάδας Εργασίας για την Έρευνα των Αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αφορούν στις περιόδους του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα έργο συλλογής, κωδικοποίησης, καταγραφής, ταξινόμησης και προστασίας του μεγάλου, παλαιού και ιστορικού αρχειακού υλικού. Ένα έργο, που, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά και οργανωμένα, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε:

Συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού σε χώρο του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου θα φυλάσσεται διακριτά.

Ταξινόμηση των φακέλων του αρχείου κατά κατηγορία.

Ηλεκτρονική συνοπτική απεικόνιση των καταγεγραμμένου αρχειακού υλικού.


Καταγραφή 761 τόμων αρχειακού υλικού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία, παρέδωσε την Έκθεση στο υπουργείο Εξωτερικών.
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ευχαριστεί το Συντονιστή της Ομάδας Εργασίας, Γενικό Διευθυντή Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, κ. Π. Καρακούση, και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας για την ολοκλήρωση του έργου, που τους ανατέθηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναλογιζόμενη το μεγάλο όγκο αρχειακού υλικού, που έπρεπε να συγκεντρωθεί για πρώτη φορά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Spiegel: Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 162 δισεκατομμύρια ευρώ

 

Άρθρο του Spiegel για το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ποιο το ποσό που υπολογίζεται για τις γερμανικές αποζημιώσεις

news247 Απρίλιος 08 2013 10:05

Σε 162 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με το Spiegel, το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Από αυτά 108 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και 54 δισεκατομμύρια για το κατοχικό δάνειο, που αναγκάστηκε να δώσει η ελληνική κυβέρνηση την περίοδο 1942-1944.

Αυτό αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο αναδημοσιεύει άρθρο στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής".

Το συνολικό ποσό των 162 δισεκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί στο 80% του σημερινού ΑΕΠ της Ελλάδας και σε περίπτωση που θα καταβάλλονταν, θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της χώρας.

Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν τίθεται πλέον θέμα αποζημιώσεων και η ελληνική "πατάει φρένο", θεωρεί το θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο και φοβάται ότι θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις της με τον πιο σημαντικό δανειστή της Ευρώπης.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων είχε λάβει εντολή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να διερευνήσει πιθανή αξίωση καταβολής αποζημιώσεων από την Γερμανία. Και κατέληξε στο πόρισμα των 80 σελίδων. Όμως το πόρισμα χαρακτηρίστηκε "άκρως μυστικό".

Σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία που δημοσιεύει "Το Βήμα", βάσει του πορίσματος, η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις, ούτε για το κατοχικό δάνειο, ούτε για τα δεινά που υπέστη

κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Η έκθεση βασίζεται σε 761 τόμους από αρχειακό υλικό, μεταξύ αυτών συμφωνίες, νομοθετικά κείμενα και δικαστικές αποφάσεις.

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της επιτροπής, Παναγιώτης Καρακούσης, οι εμπειρογνώμονες επεξεργάστηκαν 190.000 σελίδες διασκορπισμένες σε διάφορα αρχεία, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στα υπόγεια δημοσίων κτιρίων.

Το πόρισμα, σύμφωνα με το Spiegel, έχει ήδη φτάσει στα χέρια του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

"Η ελληνική κυβέρνηση πατάει φρένο. Χαρακτηρίζει την αναφορά "ευαίσθητο θέμα" γιατί φοβάται πως θα καταστρέψει τη σχέση της με τον κυριότερο δανειστή της.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως η ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει τη σύγκρουση με τη Γερμανία.

Η ευθύνη για το πόρισμα δεν είναι πια μόνο του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει μπλεχτεί, ακόμη και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει λάβει τις 80 σελίδες", επισημαίνει το Spiegel.

"Θα υπάρξει απόφαση σε ανώτατο επίπεδο για την αποκάλυψη (της έκθεσης) και ο Σαμαράς θα αποφασίσει", ανέφερε είπε στο Spiegel ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος και πρόσθεσε πως "δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μια διαμάχη με το Βερολίνο".

Κρήτη:

Κήρυγμα ”φωτιά” του παπά-Ανδρέα για Τρόικα και Ε.Ε. στα Ανώγεια

 

Πύρινο κήρυγμα εναντίον της τρόικας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα εκφώνησε το πρωί της Κυριακής (03-03-2013) στον Αϊ Γιώργη ο παπα-Ανδρέας, στο μνημόσυνο του αντιστασιακού Νταρολευτέρη.Ο παπά-Ανδρέας Κεφαλογιάννης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΔΝΤ και της Ε.Ε. καλώντας το λαό να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς, που όπως είπε, «πίνουν το αίμα του λαού με φόρους και χαράτσια».

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και να τιμωρηθούν για την τεράστια φτώχεια, την ατελείωτη εξαθλίωση, τα 2 εκατομμύρια άνεργους, τους χιλιάδες άστεγους, τις χιλιάδες των πολιτών που περιμένουν στα συσσίτια και για τις 3.500 αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα.»

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο παπα-Ανδρέας ευχήθηκε "καλή αντίσταση". Διαβάστε ένα μέρος του κηρύγματος, που δημοσιεύει το flashnews.gr…

«Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,

Στους κατοχικούς καιρούς που ζούμε, οφείλουμε να μη μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά να αντιστεκόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. O εχθρός παραμονεύει παντού. Η πατρίδα μας είναι ουσιαστικά και κυριολεκτικά στα νύχια των ξένων τρωκτικών πίνοντας το αίμα του λαού με φόρους, χαράτσια, και κατασχέσεις.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη τους επόμενους μήνες, αν δεν αναλάβουμε πρωτοβουλίες, αν δεν αποφασίσουμε να ξεσηκωθούμε ενάντια στους νέο-κατακτητές που επέστρεψαν και πάλι σε τούτον εδώ τον τόπο μετά από 70 χρόνια.

Ο Ναζισμός αδέλφια είναι εδώ, μπορεί αυτή τη φορά να μην κρατάει όπλα με σφαίρες, όμως, τα «όπλα» που χρησιμοποιεί για να μας πολεμά είναι το ίδιο εξοντωτικά και επικίνδυνα με εκείνα της Πρώτης Κατοχής. Βήμα-βήμα εξελίσσεται το μαύρο σχέδιο του Βερολίνου σε βάρος της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού νότου. Στην αρχή μας έκοψαν λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις και δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε.

Στη συνέχεια μας έκοψαν και μας ξανάκοψαν πάλι τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη φορολογία στα ύψη και πάλι η αντίδραση μας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Τώρα μας απειλούν ότι θα μας πάρουν τα σπίτια, την περιουσία και ότι έχει απομείνει και θα μας οδηγήσουν στη φυλακή. Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Θα αρπάζουν την ίδια μας τη ζωή και μεις απλά θα παρακολουθούμε το έργο; Θα μα αφανίσουν και μεις θα βλέπουμε το σήριαλ στα δελτία των 8, από τους καναπέδες μας;

Όχι βέβαια, θα βγούμε μπροστά, θα ξεσηκωθούμε, θα συγκρουστούμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο με όλους αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν τους σύγχρονους δούλους, τις σύγχρονες γαλέρες. Έχω ξαναπεί από αυτό εδώ το βήμα και θα το επαναλάβω: Δεν πρέπει να χαριστούμε σε κανένα, σε κανέναν που βάζει την υπογραφή του στο ξεπούλημα της πατρίδας. «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» όπως είχε πει ο Γέρος.

 WW-II German Reparations Petition


Χάρη σε σας, πάνω από 185.000 υπογραφές έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα.

 


Αγαπητοί φίλοι,


Πρώτα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την υποστήριξη του Αιτήματος,
με την υπογραφή σας, που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις, που έχουν επιδικασθεί στην Ελλάδα από διεθνείς συμφωνίες.

Το Αίτημα έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 185.000 υπογραφές, έχουμε ζητήσει την υποστήριξη όλων των Ελλήνων βουλευτών, και όπως ίσως θα γνωρίζετε έχει συγκροτηθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Ομάδα Εργασίας για το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων.
Εάν ο κάθε ένας από εμάς εξασφάλιζε από φίλους και γνωστούς τουλάχιστον δύο επί πλέον υπογραφές θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τις 500.000 υπογραφές.

Θα εκτιμήσουμε πάρα πολύ την εξασφάλιση τουλάχιστον δύο επί πλέον υπογραφών από φίλους και γνωστούς σας στο Αίτημα μας που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα http://www.greece.org/blogs/wwii/

Ευχαριστώ πάρα πολύ,
Κώστας Τζάνος, Δρ Πυρηνικής Τεχνολογίας


Για το Forum Hellenic Professors and PhDs του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου

 

WW-II German Reparations petition

 

Thanks to you, over 185,000 signatures have been collected so far in support of WWII German Reparations to Greece.

Dear Friends,
First I would like to express my many thanks and appreciation for your support to our petition asking Germany to pay to Greece the long overdue war reparations and the forced occupation loan.
The petition has gathered over 185,000 signatures, and if everyone of us would bring at least two more, we would exceed the number of 500,000. We would greatly appreciate it, if you would ask at least two of your friends to sign the petition, which is posted on
http://www.greece.org/blogs/wwii/

Thank you very much,
Constantine Tzanos, PhD
For the Forum Hellenic Professors and PhDs

of the Hellenic Electronic Center

 Contact: [email protected] Visit: www.greece.org

 

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

·        ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Το ανταλλακτικό νόμισμα δεν είναι νόμισμα με την έννοια του κέρματος ή του χαρτονομίσματος! Είναι απλά ένας τρόπος συναλλαγής χωρίς χρήματα.

·        ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ;

Σκεφτείτε αυτό που γίνονταν και γίνεται ακόμη σε μικρές κοινωνίες όπως ένα χωριό της Τήνου. Ένας γεωργός δίνει μια σακούλα πατάτες στον γείτονά του κι εκείνος του δίνει ένα γλυκό που έφτιαξε για «να βγάλει την υποχρέωση». Αυτή η άτυπη ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών ανάμεσα σε δύο μόνο ανθρώπους με το ανταλλακτικό νόμισμα γίνεται οργανωμένα και μεταξύ πολλών.

·        ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ;

Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος σε ένα δίκτυο ανταλλακτικού νομίσματος ανακοινώνοντας περίπου τι προσφέρει και τι ζητάει. Στη συνέχεια μπορεί να «αγοράσει» ή να «πουλήσει» κάτι σε οποιοδήποτε άλλο μέλος του δικτύου χρησιμοποιώντας πόντους που μειώνονται ή αυξάνονται αντίστοιχα.

·        ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ;

Τα δύο μέλη (ο «πωλητής» και ο «αγοραστής») ενημερώνουν τον διαχειριστή του δικτύου ο οποίος χρεώνει την αξία της συναλλαγής σε πόντους στον «αγοραστή» ενώ αυξάνει αντίστοιχα τους πόντους του «πωλητή» στο αρχείο του δικτύου.

·        ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΗΔΗ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΤΥΑ;

Στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 50 τοπικά ανταλλακτικά δίκτυα. Το κοντινότερο δίκτυο στην Τήνο είναι το «Σ.Α.ΝΟ.» της Σύρου. Ενδεικτικά αναφέρονται:

«ΑνταλλάΖΩ» στα Τρίκαλα

«Βότσαλο» στον Κορυδαλλό (Αττική)

«ΔΙ.ΑΝ.Α.» στην Αργολίδα

«Δυο – Δυο» στη Χίο

«Ελιά» στην Μεσσηνία

«Μπουτσούνι» στην Κέρκυρα

«Οβολός» στην Πάτρα (με πανελλαδική εμβέλεια)

·        ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ «Σ.ΑΝ.Ο.»;

Στέλνοντας απλά ένα email με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρετε και που ζητάτε στο sanosyros@yahoo.gr. Όσοι δεν μπορούν να στείλουν email μπορούν να απευθύνονται στην Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης.

·        ΠΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ;

Για να καταγραφεί μια συναλλαγή θα πρέπει καταρχήν να συμφωνούν οι δύο εμπλεκόμενοι που θα ενημερώσουν τον διαχειριστή. Οι διαχειριστές εναλλάσσονται από την συνέλευση. Υπάρχει ελάχιστο και μέγιστο όριο πόντων κάθε μέλους που εμποδίζει την συσσώρευση «πλούτου» αλλά και «χρεών». Τελικά δεν υπάρχει κίνητρο για «παρανομία»!

ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝΟΥ

 

Φίμωση, λογοκρισία και εκφοβισμός

           

Ο εκφοβισμός αποτελούσε ανέκαθεν βασικό όπλο στη φαρέτρα της όποιας εξουσίας, πολιτικής, θρησκευτικής, οικονομικής κτλ. Διαχρονικά, η επιβολή του φόβου των συνεπειών και της τιμωρίας σε όσους αντιστέκονται, ήταν ζωτικής σημασίας για την εδραίωση και την διατήρησή της. Τα τελευταία χρόνια με την πολυδιάστατη κρίση του υπάρχοντος συστήματος, οι «ενοχλητικές» φωνές πληθαίνουν, μαζί και τα περιστατικά εκφοβισμού και δίωξης των αντιφρονούντων.

 

            Στην κοινωνία της Τήνου, η θρησκευτική εξουσία, δια του εκπροσώπου της, αρχιερατικού επιτρόπου του νησιού, μηνύει τον διαχειριστή του ιστολογίου «Ξάνεμο» επειδή δημοσίευσε ανοικτή επιστολή δημοτικού συμβούλου η οποία και ενόχλησε. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ίδια επιστολή στάλθηκε και σε άλλα τοπικά διαδικτυακά μέσα όμως είτε δημοσιεύτηκε «για λίγο», είτε καθόλου. Σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και επίδειξης δύναμης, οδηγείται στη δικαιοσύνη ένα εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης επειδή «παρείχε άμεση συνδρομή στον επιστολογράφο αναρτώντας την επιστολή του».

 

            Συνειρμικά, αναλογιζόμαστε την σχέση της παρούσας κίνησης της ιερατικής αρχής με τον αυταρχισμό και τη λογοκρισία της επταετίας, σε μία περίοδο αναβίωσης φασιστικών πρακτικών. Πόσο μάλλον όταν δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις τιμητικές εκδηλώσεις της ίδιας ιερατικής αρχής για τον φιλοδικτατορικό «κατηχητή» της Μακρονήσου.

 

Η Δράση Πολιτών δηλώνει απερίφραστα και έμπρακτα την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στο ιστολόγιο «Ξάνεμο» και στους διαχειριστές του. Καλεί ανοικτά οποιονδήποτε θεωρεί ότι η συγκεκριμένη προσφυγή στη δικαιοσύνη αποτελεί στοχευμένη προσπάθεια φίμωσης του ιστολογίου και καταπάτησης της ελευθεροτυπίας, να παρευρεθεί στο τριμελές πλημμελειοδικείο Σύρου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Να δώσουμε με την παρουσία μας ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης σε όσους αυταρχικά προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές που τους ενοχλούν.

 

            Όσοι επιθυμούν να οργανώσουμε μαζί την φυσική μας παρουσία στην δίκη το πρωί της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου 2013, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας με email ([email protected]) ή μέσω της ιστοσελίδας μας (www.drasi-politon-tinou.gr).

 

Να μη σιωπήσουμε ξανά.

 

Να μη μείνουμε αμέτοχοι παρατηρητές.

 

Η ελευθερία του λόγου και του τύπου είναι δικαίωμα όλων μας.

 

Να το διαφυλάξουμε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ

ΝΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ,

ΛΕΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ

 

Σαβ 02/02/2013 10:35 μμ

From: Μανώλης Χατζηπέτρος

ΑπόΈντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία,

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΛΕΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ

«Θα προτείνουμε το δικό μας Σύνταγμα»

Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

«Είμαι 90 χρόνων και 4 μηνών» μας πληροφορεί ο Μανώλης Γλέζος, μια ιστορική προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, που ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί ανελλιπώς τις συνεδριάσεις της Βουλής, παίρνει το λόγο και αγορεύει, όταν χρειάζεται, συμμετέχει σε διαδηλώσεις με τον ενθουσιασμό ενός νέου παιδιού.

 «Αν έχουν ακόμη κάποια δύναμη Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οφείλεται στους διορισμούς που έκαναν στον κρατικό μηχανισμό» Πίνοντας τον καφέ μας, αρχίσαμε την κουβέντα.

– Φαίνεται ότι όταν κάποιος έχει ένα όνειρο στην καρδιά του αυτό λειτουργεί σαν φάρμακο που τον διατηρεί νέο.

«Η θεωρία μου υποστηρίζει ότι η ζωή είναι ένα κερί. Αν το αφήσεις να καεί κανονικά, η ζωή σου κυλάει κανονικά. Αν το διπλώσεις στη μέση, η ζωή γίνεται μισή. Εχω γράψει ένα ποίημα όπου λέω ότι οι νέοι που θέλουν να χορτάσουν αμέσως τη ζωή διπλώνουν τη ζωή δύο ή περισσότερες φορές. Επομένως, συντομεύουν τη ζωή τους.Η δική μου ζωή κυλάει φυσιολογικά».

Αφορμή για τη συνάντησή μας έδωσε η έκδοση του νέου βιβλίου του Μανώλη με τίτλο «Και ένα μάρκο να ήταν… Οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα» (εκδ. Λιβάνη).

– Γιατί διάλεξες αυτό τον τίτλο;

«Ο ολοκληρωμένος τίτλος είναι "Κι ένα μάρκο να ήταν οφείλει η Γερμανία να το πληρώσει, ως απόδειξη ότι δεν θα επαναλάβει στο μέλλον παρόμοια ανοσιουργήματα έναντι της ανθρωπότητας". Και βέβαια, δεν πρόκειται για ένα μάρκο. Σύμφωνα με τα όσα έχει γράψει ο Αγγελος Αγγελόπουλος -που ποτέ δεν διαψεύστηκαν-, το αναγκαστικό δάνειο της Ελλάδας προς τη χιτλερική Γερμανία ανέρχεται σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή σε σημερινά 54 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς τους τόκους. Η Ελλάδα, λιμοκτονούσα στη διάρκεια της Κατοχής, υποχρεώθηκε να γίνει δανειστής προς τη Γερμανία ώστε να συντηρηθούν τα ξένα στρατεύματα στη χώρα μας, όπως και το Africa corps του Ρόμελ. Μάλιστα οι Γερμανοί είχαν αρχίσει να εξοφλούν και κάποιες δόσεις, με πληθωριστικά βέβαια χρήματα. Πολλοί σήμερα αναρωτιούνται, μα θα δεχθεί η Γερμανία να πληρώσει το χρέος της; Εγώ λέω ότι θα δεχθεί, αν θελήσουμε και εμείς να θέσουμε το ζήτημα αποφασιστικά. Οι Γερμανοί υπήρξαν πάντα φοβερά νομότυποι. Δεν υπογράφουν ακόμα συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα, διότι, όταν υπογράψουν, πρέπει αμέσως να καταβάλουν το χρέος τους προς εμάς. Σκέψου ότι στο ακροτελεύτιο άρθρο του πρώτου Μνημονίου τονιζόταν ότι το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να συμψηφιστεί με οποιαδήποτε άλλα χρέη του παρελθόντος».

– Αρα, έμμεσα οι Γερμανοί το αναγνωρίζουν.

«Και η επίσκεψη του Ράιχενμπαχ σ’ εμένα μπορεί να ερμηνευτεί ως μια επιθυμία ενός Γερμανού κρατικού παράγοντα να ενημερωθεί κατά πόσον είμαστε τεκμηριωμένοι, ως προς τις απαιτήσεις μας απέναντι στη Γερμανία. Πιστεύω να πείστηκε ότι τεκμηριώνουμε απολύτως τα αιτήματά μας».

– Στο βιβλίο σου αναφέρεις ότι στη διάρκεια της Κατοχής πέθαναν από την πείνα περίπου 600.000 Ελληνες. Ομως αυτός ο αριθμός αμφισβητείται από ορισμένους ιστορικούς.

«Παραπέμπω στα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο πληθυσμός της Ελλάδας πριν από τον πόλεμο ήταν 7.344.000 και αμέσως μετά τον πόλεμο, πριν από τα Δεκεμβριανά, ανερχόταν σε 6.805.000 – δηλαδή υπήρχε μια διαφορά 539.000. Συγκριτικά με τον πληθυσμό κάθε χώρας η Ελλάδα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στη διάρκεια του πολέμου που ανήλθαν στο 13,5% του πληθυσμού της, ακολούθησαν οι απώλειες της Σοβιετικής Ενωσης με 10%, της Πολωνίας με 8%, της Γιουγκοσλαβίας με 5%. Αντίθετα, οι ΗΠΑ έχασαν μόλις το 0,03% του πληθυσμού τους».

– Αν θα σύγκρινες την περίοδο της Κατοχής με τη σημερινή εποχή, τι θα έλεγες;

«Δεν είμαστε ακόμα σε τόσο δύσκολη κατάσταση όπως εκείνη της Κατοχής. Τότε υπήρχε δελτίο στα τρόφιμα και πέθαιναν χιλιάδες από την πείνα. Από πολιτικής όμως άποψης, θεωρώ ότι σήμερα είμαστε σε χειρότερη μοίρα. Τότε υπήρχε ένα πρόσωπο, ο δοτός πρωθυπουργός, ανάμεσα στο λαό και τις κατοχικές δυνάμεις. Σήμερα παρουσιάζονται τρία κόμματα που ανέλαβαν το ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα στην τρόικα και τον ελληνικό λαό, αλλά εκτελούν τις εντολές των ξένων με τη μεγαλύτερη πειθαρχία».

– Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση;

«Επικράτησε η αντίληψη ότι η σωτηρία της χώρας είναι στα δάνεια. Το δυστύχημα είναι ότι ο Μένανδρος πριν από 2.300 χρόνια είχε πει ότι "τα δάνεια κάνουν τους ανθρώπους δούλους". Και μάλιστα τα κρατικά δάνεια είναι ακόμα χειρότερα από τα ιδιωτικά, καθώς ο δανειστής παρακρατεί άμεσα τους τόκους. Ποιος χρεοκόπησε, τελικά, στην Ελλάδα; Χρεοκόπησε το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Οταν το χρήμα παύει να παίζει τον πραγματικό του ρόλο ως μέσο ανταλλαγής αξιών και μετατρέπεται αυτομάτως στα χρηματιστήρια, υπό τη μορφή μετοχών, ως παραγωγός αξιών, που δεν είναι, τότε επέρχεται η κρίση. Τελικά, κλήθηκε ο λαός να πληρώσει την κρίση που ούτε την προκάλεσε ούτε τη δημιούργησε ούτε την τροφοδότησε».

– Και όμως, υπάρχει ένα μικρό τμήμα του λαού που εφθάρη και διεφθάρη από την κομματοκρατία.

«Αν έχουν ακόμα κάποια δύναμη η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, οφείλεται στους διορισμούς που έχουν κάνει αργόμισθων, πολυθεσιτών και υψηλόμισθων στον κρατικό μηχανισμό. Ο Πάγκαλος το είπε, "μαζί τα φάγαμε". Με τους πελατειακούς φίλους του μαζί τα έφαγαν. Εμείς κάνουμε έναν αγώνα όχι για να φτιασιδώσουμε ή να μακιγιάρουμε το σημερινό σύστημα, αλλά για να το ανατρέψουμε. Αν δεν αλλάξει το σημερινό πολιτικό σύστημα, θα ξαναγεννηθεί η ίδια αρνητική πραγματικότητα. Αν δεν δημιουργήσουμε τους νέους κατάλληλους θεσμούς, δεν θα κάνουμε τίποτα. Ολα θα γίνουν με νόμιμο τρόπο. Θα ζητήσουμε Συντακτική Συνέλευση στην οποία θα προτείνουμε το δικό μας Σύνταγμα, όπου στο πρώτο άρθρο του θα γράφει: "Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, ανήκουν στο λαό και ασκούνται από τον ίδιο το λαό"».

Οσον αφορά το ζήτημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο Μ. Γλέζος εξηγεί ότι «η θέση μας είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση», αλλά «είμαστε εναντίον του σημερινού της Διευθυντηρίου». «Οπως παραμένω στην Ελλάδα διαφωνώντας με την ελληνική κυβέρνηση, έτσι είμαι και παραμένω στην Ευρωπαϊκή Ενωση, διαφωνώντας και ζητώντας την αλλαγή του Διευθυντηρίου της».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΣ

Σκάσε και δούλευε,

που θες και να πληρώνεσαι κιόλας…

Κυβέρνηση, εφοπλιστές και λοιποί παρατρεχάμενοι “αγωνιούντες” για τα νησιά τους περιφερειάρχες, δήμαρχοι, πρόεδροι εμπορικών επιμελητηρίων, μεγαλοεπιχειρηματίες, πανελλαδικά και τοπικά ΜΜΕ, που στηρίζουν επί της ουσίας την κυβερνητική πολιτική, αυτό είπαν ουσιαστικά στους χιλιάδες απεργούς ναυτεργάτες. Στους εργάτες της θάλασσας που είναι απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες και ζητούν τα δεδουλευμένα τους, που ζητούν υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που ζητούν να έχουν στοιχειώδεις παροχές Υγείας από τον Οίκο Ναύτη, που ζητούν να παρθούν μέτρα για την μεγάλη ανεργία στον κλάδο τους, που ζητούν να επαναφερθούν τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα που τους κατάργησαν οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις. Φτάσαμε, δηλαδή, στο σημείο να υποχρεώνει το κράτος (με την επιστράτευση των ναυτεργατών) τους εργάτες να δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και οχτώ μήνες και να μην υποχρεώνει τους εφοπλιστές να πληρώσουν τα οφειλόμενα και δεδουλευμένα.

Αντί λοιπόν, η, πρόθυμη στις ορέξεις των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, κυβέρνηση, να συζητήσει ουσιαστικά μαζί τους, τούς έντυσε στο “χακί”, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε με τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας. Είναι αυτό που σχεδιάζει για τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, είναι αυτό που θα κάνει και σε όποιον άλλο κλάδο εργαζομένων αντισταθεί στην πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, σε όποιον άλλο κλάδο αντισταθεί στα σχέδια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών. Αυτή είναι η “δουλειά” που έχει κληθεί να κάνει. Αλήθεια, της έχει δώσει τέτοια νομιμοποίηση ο ελληνικός λαός; Μήπως βιώνουμε μια εποχή πλήρους χουντοποίησης της πολιτικής ζωής της χώρας; Ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε άνεργος, ο κάθε συνταξιούχος, που πλήττεται από την πολιτική τους, ας δώσει την απάντησή του.

Και αλήθεια, αυτοί οι λαλίστατοι τοπικοί “άρχοντες”, τώρα που κατόρθωσαν και σπάσανε την απεργία των ναυτεργατών, θεωρούν ότι τα προβλήματα της ακτοπλοΐας λύθηκαν, αφού με τον τρόπο τους βοηθούν στο να περάσει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, που, μεταξύ άλλων δυσμενών για τους νησιώτες διατάξεων, δεν θα υποχρεώνει τα πλοία να είναι όλο το χρόνο στη γραμμή, αλλά να παίρνουν τα φιλέτα το καλοκαίρι και το χειμώνα να ξεχνιούνται;

Αλήθεια, αν αύριο βγει επιστράτευση για λόγους ζημιάς στην Εθνική Οικονομία (έτσι έλεγε το ΦΕΚ της επιστράτευσης των ναυτεργατών) και πουν στους εργαζόμενους, π.χ. του Νεωρίου, ότι είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να δουλεύουν απλήρωτοι και να μην απεργούν, γιατί αλλιώς θα θιγεί η “Εθνική” Οικονομία (των Ταβουλάρη και εφοπλιστών), οι τοπικοί “άρχοντες” θα βγουν να επικροτήσουν γιατί θα έχει λυθεί το μεγάλο πρόβλημα των νησιωτών;

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες δηλώνει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες, αλλά στους αγωνιζόμενους αγρότες και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους σε αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης τού, εν είδει κοινοβουλευτικής χούντας, “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”. Η Γενική Απεργία της 20ής Φεβρουαρίου ας είναι η αφετηρία αυτής της ανατροπής.

www.sidonistiko.blogspot.gr

Το ελληνικό αίτημα για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία είναι απόλυτα δικαιολογημένο δήλωσε διάσημος ιστορικός

Ο διάσημος, αυστριακής καταγωγής, ιστορικός και καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» δήλωσε

Την στιγμή που την Κυριακή θα οριστικοποιηθούν τα νέα αιματηρά μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν λέγετε κουβέντα για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Μετά από μέτρα που έγιναν με γνώμονα την ανάπτυξη αλλά μόνο ανάπτυξη δεν έφεραν, η ίδια λογική των νέων μέτρων απειλούν να κάνουν ακόμα ποιο φτωχούς τους Έλληνες.
Ο διάσημος, αυστριακής καταγωγής, ιστορικός και καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» δήλωσε << Το ελληνικό αίτημα για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία είναι απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς η Ελλάδα ήταν η μόνη από τις κατεχόμενες από τη ναζιστική Γερμανία μη σλαβικές χώρες (μετά την Πολωνία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Σοβιετική Ένωση) η οποία είχε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημίες >>.
Ο διάσημος αυστριακός ιστορικός μίλησε για τις καταστροφές κατά την γερμανική κατοχή. Αναφέρει ότι: δολοφόνησαν 60.000 Έλληνες Εβραίους, εκτελέστηκαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, τουλάχιστον 100.000 πέθαναν από την πείνα και ένα στους τρεις Έλληνες υπέφερε από επιδημικές ασθένειες μετά την γερμανική οπισθοχώρηση.
Ο Χάγκεν Φλάισερ είπε ότι:
πολλοί ήταν οι άστεγοι, καθώς είχαν καταστραφεί περίπου 100.000 κατοικίες. Ενώ ολόκληρη η οικονομία και οι υποδομές της χώρας καταστράφηκαν στη διάρκεια της κατοχής και η Ελλάδα, από τότε, ποτέ δεν συνήλθε.
Ό κ. Φλάισερ τόνισε ότι, η τωρινή χρονική στιγμή δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για το ζήτημα των αποζημιώσεων, καθώς η γερμανική πλευρά διατείνεται πως η Ελλάδα θυμήθηκε ξαφνικά το θέμα επειδή είναι τώρα χρεοκοπημένη, όμως αυτό δεν αληθεύει, διότι το ζήτημα ετίθετο κάθε τόσο, επί δεκαετίες, από την ελληνική πλευρά, παρά το επίσημο μπλοκάρισμα του θέματος.
Ο διάσημος αυστριακός ιστορικός θεωρεί ουτοπικό ότι η γερμανική πλευρά θα δεχθεί να πληρώσει επανορθώσεις για την Ελλάδα, γιατί αυτό θα δημιουργούσε προηγούμενο και ως εκ τούτου θεωρεί πως η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί στο λεγόμενο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο μάλιστα είχε αναγνωριστεί, τόσο από τις ναζιστικές δυνάμεις όσο και από τον ίδιο τον Χίτλερ, ως δάνειο που θα αποπληρωνόταν, αλλά χωρίς τόκους.
Ο Χάγκεν Φλάισερ μίλησε για την επιτροπή που έχει συσταθεί για την εξέταση του αιτήματος για τις πολεμικές αποζημιώσεις τονίζει ότι η επιτροπή αυτή ήταν μια αντίδραση στην πίεση που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, ωστόσο το όλο εγχείρημα δεν έχει νόημα, εφόσον δεν αντιδρά η γερμανική πλευρά.
Και στο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες επιτροπές, και πάλι όμως δεν αντέδρασε η γερμανική κυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν θα το κάνει τώρα που η Ελλάδα δεν θεωρείται ισότιμος εταίρος.
Ο διάσημος Αυστριακός ιστορικός, στο τέλος της συνέντευξης ανέφερε ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, μετά το 1990, διακήρυτταν επίσημα πως δεν παραιτούνται από τις απαιτήσεις, τις οποίες θα θέσουν σε μια ευνοϊκή χρονική στιγμή, στιγμή όμως, που ποτέ δεν ήλθε και τώρα είναι φυσικά η πλέον δυσμενής στιγμή για να τεθεί αυτή η ιστορικά και ηθικά θεμελιωμένη αξίωση.

www.aegeantimes.gr

Θεόδωρος Χριστοδουλίδης
αρχική καταχώρηση στις 19/9/2012, 14:42 τελ. ενημέρωση 19/9/2012

ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΩΣ

—– Προωθημένο μήνυμα —–

 

Στάλθηκε: 2:31 μ.μ. Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013
Θέμα: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ !

http://www.geiastaxeriasou.blogs

 

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Τον Οκτώßριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να µπει στο Δεύτερο Παγκόσµιο Πόλεµο µε την απρόκλητη εισßολή των στρατευµάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από µία ταπεινωτική ήττα, εισέßαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερµανούς όσο καµία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύµφωνα µε τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άµεσο αποτέλεσµα της Γερµανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόµη Τσιάνο, «Οι Γερµανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόµη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». 

Η Γερµανία και η Ιταλία επέßαλαν στην Ελλάδα όχι µόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατοµµυρίων δολλαρίων.
 

Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερµανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωµής του.
 Μετά το τέλος του πολέµου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατοµµύρια δολάρια για πολεµικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατοµµυρίων δολαρίων. 
Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το µερίδιο της από το κατοχικό δάνειο.Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεµικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερµανία πλήρωσε πολεµικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαßία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερµανία την πληρωµή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. 

Παρά ταύτα Γερµανία αρνείται συστηµατικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεµικές επανορθώσεις.
 Το 1964, ο Γερµανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωµή του δανείου µετά την ενοποίηση της Γερµανίας, που πραγµατοποιήθηκε το 1990. 
Ενδεικτικό της σηµερινής αξίας των Γερµανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιµοποιηθεί σαν τόκος ο µέσος τόκος των Κρατικών Οµολόγων των ΗΠΑ από το 1944 µέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σηµερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατοµµύρια δολάρια και αυτή των πολεµικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατοµµύρια δολάρια.
 
Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονοµολόγος και σύµßουλος της Γαλλικής κυßέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερµανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσµιο Πόλεµο ανέρχονται σε 575 δισεκατοµµύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).
 

Ο Γερµανός ιστορικός οικονοµολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερµανία να ακολουθήσει µία περισσότερο µετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να ßρεθεί αντιµέτωπη δικαιολογηµένων απαιτήσεων για πολεµικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσµίου Πολέµου (Der Spiegel, June 21, 2011,
guardian.co.uk, June 21, 2011). 

Οι Γερµανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες µόνο «ακόµη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».
 
Στο Δεύτερο Παγκόσµιο Πόλεµο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσµού της. Ένα µέρος αυτού του πληθυσµού χάθηκε στην µάχη, αλλά το µεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήµατα πολέµου των Γερµανών.
 

Οι Γερµανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.
 

Ζητούµε από την Γερµανική Κυßέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεµούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεµικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζηµιών, των εγκληµάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεµική µηχανή των Γερµανών.

Αγαπητοί φίλοι,
όπως αναφέρεται παρακάτω από το

EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
 

Αυτές τις µέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
για τα θύµατα του Ναζισµού και τις Γερµανικές αποζηµιώσεις.

Παρακαλώ ζητήσετε από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο
 
http://www.greece.org/blogs/ wwii/ 

και να υπογράψουν το Αίτηµα µας που
 ζητά
από την Γερµανική Κυßέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα,
πού εκκρεµούν για πολλές δεκαετίες,


πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεµικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζηµιών,
των εγκληµάτων και των λεηλασιών, που διέπραξε η πολεµική µηχανή των Γερµανών…

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Η δικαίωση των Ελλήνων θυµάτων του Ναζισµού µέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερµανία για να ακυρώσει τις αποζηµιώσεις και το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09.

Την ίδια ώρα, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το μέγα θέμα του ανεξόφλητου αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου της χώρας μας προς τη Γερμανία και των γερμανικών επανορθώσεων για τις κατοχικές καταστροφές στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα η οποία δεν έχει λάβει ως αποζημίωση ούτε ένα ευρώ.

Η μέχρι τώρα παθητική, δυστυχώς, στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, στο μέγιστο αυτό Εθνικό θέμα, ήρθε η ώρα να γίνει ενεργητική.

Είναι απόλυτη ανάγκη, από σήμερα, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Οικονομικών, τουλάχιστον, να παρακολουθήσουν αυτή την πολυσήμαντη για τα εθνικά μας συμφέροντα δίκη στη Χάγη.

Η παρουσία τους δεν θα είναι τιμή μόνο, για τα θύματα του Ναζισμού, αλλά, επιτέλους θα καταδείξει στους Δικαστές της Χάγης και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, την αποφαστικότητα της Ελληνικής Πολιτείας να στηρίξει δυναμικά τις διεκδικήσεις των συγγενών των Ελλήνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας για ηθική και υλική αποζημίωση.

Αυτή η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στις σημερινές συνθήκες, έχει τεράστια σημασία για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.

Για το Εθνικό Συμβούλιο

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!

 

ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΩΣ NewsLetter

 WWW.aegeantimes.gr

 

            Eπιλογές σύνταξης για το newsletter της 10/12/2012 

 

Ελεύθερες Ζώνες και ΕΟΖ ! Μοιράζουν την Ελλάδα και ουδείς αντιδρά !!!

Οι τράπεζες , το τεράστιο παιχνίδι που παίζουν στην μοιρασιά της Ελλάδας και μία ρήση του Τόμας Τζέφερσον, που προβλέπει πριν 223 χρόνια, αυτό που συμβαίνει σήμερα!    

Λάζαρος Ελευθεριάδης @πρωτοσέλιδο , 10/12/2012 08:45

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΣ

Το νόμπελ Ειρήνης στους Οικονομικούς δολοφόνους!!!

 

Αυτοί δηλαδή που ευθύνονται για τις 4.000 αυτοκτονίες στην Ελλάδα, παρέα με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, θα πάνε στο Οσλο να παραλάβουν το … νόμπελ Ειρήνης!!!

 

Εύα Σερκίζη @πολιτική: , 10/12/2012 09:31

 

Eπιλογές σύνταξης για το newsletter της 23/12/2012 

 

Η «Οδύσσεια» του Ελληνικού Πετρελαίου !!!

 

Μια ιστορία απίστευτης νεοελληνικής πολιτικής τρέλας!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης @πρωτοσέλιδο , 23/12/2012 14:15

WWW.aegeantimes.gr

 

 

 

ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΩΣ

—– Προωθημένο μήνυμα —–

……ΦΟΒΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ…..!!!! 

 Ο Γιάννης …. όπουλος άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN JAPAN)

για τις 6 το πρωί …

Έφτιαξε τον καφέ του σε ένα "μπρίκι"
(MADE IN TURKEY)

Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή 
(MADE IN GERMANY)

Έβαλε το πουκάμισό του
(MADE IN SRI LANKA),

Τα jeans με φίρμα 
(
MADE IN SINGAPORE)

Παπούτσια 
(MADE IN ITALY)

Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική συσκευή  
(MADE IN INDIA)

ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOODA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ,

ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΜYLNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ,

ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ


Έριξε μία ματιά στο κομπιούτερ του 
(MADE IN MEXICO)


Ήλεγξε τα emails του στο "λάπτοπ" του

(MADE IN JAPAN)

κοιτάζοντας

συγχρόνως το ρολόι του  
(MADE IN TAIWAN).


Μετά κλείδωσε την πόρτα 
(MADE IN USA),
μπήκε στο αυτοκίνητό του 
(MADE IN FRANCE)
το γέμισε με βενζίνη 
(από SAUDI ARABIA)

και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά

στην ΕΛΛΑΔΑ.  


Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας

και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή 
(made in MALAISIA),


ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο.

 Έβαλε τις παντούφλες του
(MADE IN BRAZIL),
ένα ποτήρι κρασί 
(MADE IN FRANCE)
και άνοιξε την τηλεόραση
(MADE IN INDONESIA)

ΚΑΙ…

 Σκεφτόταν…

γιατί δεν μπορούσε να βρει μια δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ…

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗ ΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗ

 

“Η Γερμανία Πρέπει να Πληρώσει στην Ελλάδα

 τις Προ ΠολλοY

Οφειλόμενες Υποχρεώσεις της.”

 

“Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.

Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πλήρωσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενωποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.

Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μεχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).

Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 90 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.”

 

July 23, 2011 2:00 am

Comments are closed

———————————————————————————–

iefimerida.gr

ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ-ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ «Κ.Φ.» ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Εστάλησαν: 9:03 π.μ. Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012.

1.Θέμα: Πρθ: «Στο δεδικασμένο του Ι. Μεταξά βασίστηκε η Αργεντινή και έδιωξε τα ”κοράκια” του ΔΝΤ».

 2.Θέμα: Ελληνικά, μια άρτια δομημένη γλώσσα, την οποία οι σημερινοί Έλληνες υποβαθμίζουμε.

1. Στο δεδικασμEνο του Ι. ΜεταξA βασIστηκε η ΑργεντινH και Eδιωξε τα ”κορAκια” του ΔΝΤ 

ΟΝΤΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,

ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΠΕΣΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠAΛΕΥΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΙΓΑ

-ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ….. 

Στο δεδικασμένο του Ι.Μεταξά βασίστηκε η Αργεντινή και έδιωξε τα κοράκια του ΔΝΤ  

Το 1936 το Ελληνικό Κράτος (δηλαδή ο Ιωάννης Μεταξάς), αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δάνειο που είχε συνάψει με την Βελγική
Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου έσπευσε να συνδράμει την Βελγική Τράπεζα και προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου που είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομo του ΟΗΕ).

Στην προσφυγή της η Βελγική Κυβέρνηση κατηγορούσε την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Το Ελληνικό Κράτος (η κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά), απάντησε με υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:
«Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο»
(Yearbook of the International Law Commission, 1980, τομ. ΙΙ, μέρος Α., σελ. 25, 26).
Η δίκη έγινε το 1938 και ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους (της κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά), κατέθεσε νέο υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:


«Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα.
  Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. 

Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. 

Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας.
Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους».

Με βάση αυτά τα επιχειρήματα, το Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών δικαίωσε την Ελλάδα.


Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής:
Σε αυτό το νομικό δεδομένο (Νομικά Επιχειρήματα, Δικαστική Απόφαση), στηρίχθηκε το 2003 ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, για να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ."

ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗ ΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗ

ΔΙΑΣΧΙΖΩ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ…

Date: Wed, 22 Feb 2012 13:08:29 +0200
• Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σουηδίας. θα πρέπει να φυλακιστείτε ! ! !
• Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ . θα υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία ! ! !
• Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας… μπορεί να μην ακουστείτε ποτέ ξανά ! ! !
• Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βενεζουέλας. θα περαστείτε για κατάσκοπος και θα σφραγιστείτε σε κελί ! ! !
• Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κούβας. θα σαπίσετε σε πολιτική φυλακή ! ! !


•ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.
Παίρνετε:
– Μια θέση εργασίας.
– Μια άδεια οδήγησης.
– Κοινωνική ασφάλιση.
– Πρόνοια.
– Κουπόνια συσσιτίου.
– Πιστωτικές κάρτες.
– Επιδότηση ενοικίου ή δάνειο για να αγοράσετε ένα σπίτι.
– ΔΩΡΕΑΝ παιδεία.
– ΔΩΡΕΑΝ υγειονομική κάλυψη.
– Δωρεάν εξόδους από τις φυλακές.
Και σε πολλές περιπτώσεις…
– Μπορείτε ακόμη και να
ψηφίσετε (καλημέρα ήλιε καλημέρα).
ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

 ΔΩΡΟ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!!!!! 

— Προωθημένο μήνυμα —–
2. Θέμα: Ελληνικά, μια άρτια δομημένη γλώσσα, την οποία οι σημερινοί Έλληνες υποβαθμίζουμε

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις
είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (Bιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής
και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν
δεν υπάρχουν όρια.(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα
παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000
έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από
τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς
απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο.
Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον
έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το
ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.
Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς
πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε
ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν
έχουμε δει ή γράψει.
Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις
Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι»
όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το
«πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ,
ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.
Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί
«συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει
δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει
κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η,
ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά
αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια
έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας.
Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην
ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας
λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την
καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο,
είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών.
Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να
συνειδητοποιείς τι ακριβώς λές, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε
λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της.
Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιο
φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο
όμορφο και συναρπαστικό.

Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την
έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς
αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά
από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να
συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και
από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να ισχύει. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο
είναι αδύνατον. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν
«εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.
Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε
παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει «Η
θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη
πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη
αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο».
Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων
επίσκεψις». Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη
(άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ
σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι.
Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή=φωνή +
θέω=τρέχω. Ο Αστήρ είναι το αστέρι, αλλά η ίδια η λέξη μας λέει ότι
κινείται, δεν μένει ακίνητο στον ουρανό (α + στήρ από το ίστημι που
σημαίνει στέκομαι).
Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι πολλές φορές η λέξη
περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο
τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για τη σκέψη.
Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που
σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά
μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» – ελαττώνει ως ανθρώπους
– και μας φθίνει μέχρι και την υγεία μας. Και, βέβαια, όταν
αναφερόμαστε σε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει, πως το
λέμε; Μα, φυσικά, «άφθονο».
Έχουμε τη λέξη «ωραίος» που προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να
είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έλθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι το
φρούτο όταν είναι άγουρο ή σαπισμένο και ωραία γυναίκα δεν είναι
κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το
καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή, σε αυτή την
περίπτωση, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε.
Ακόμα έχουμε την λέξη «ελευθερία» για την οποία το «Ετυμολογικόν Μέγα»
διατείνεται «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου
αγαπά . Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις τη
δυνατότητα να πάς όπου αγαπάς. Πόσο ενδιαφέρουσα ερμηνεία!!!
Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν
βλέπουμε (σε αρχική φάση οι Θεοί) ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η
ψυχή μας ευχαριστείται, αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η
αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι
είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα, για να
συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η
ψυχή μας αγάλλεται και γιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι
ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με τη σωματική μας υγεία.
Παρένθεση: και μια και το έφερε η «κουβέντα», η Ελληνική γλώσσα μας
λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα
μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο.
Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη
Λατινική λέξη για το άγαλμα (που μόνο Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι
ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε,
και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια
διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα
Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα
ακίνητο πράγμα.
Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με τη σκέψη του ανθρώπου.
Όπως λέει και ο Geo rge Orwell στο αθάνατο έργο του «1984», απλή γλώσσα
σημαίνει και απλή σκέψη. Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει
την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας
συνεχώς λέξεις.
«Η γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση», έγραφε ο Μιχάι
Εμινέσκου, εθνικός ποιητής των Ρουμάνων.
Μια πολύπλοκη γλώσσα αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά
πολιτισμού. Το να μπορείς να μιλάς σωστά σημαίνει ότι ήδη είσαι σε
θέση να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να
παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.
Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν
είναι τυχαία αφού προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ.
Όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος : «Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα
ποταμάκι που μουρμουρίζει. Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους
διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν
ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε Μεταξύ τους με μουσική».
Ο γνωστός Γάλλος συγγραφεύς Ζακ Λακαρριέρ επίσης μας περιγράφει την
κάτωθι εμπειρία από το ταξίδι του στην Ελλάδα: «Άκουγα αυτούς τους
ανθρώπους να συζητούν σε μια γλώσσα που ήταν για μένα αρμονική αλλά
και ακατάληπτα μουσική. Αυτό το ταξίδι προς την πατρίδα – μητέρα των
εννοιών μας – μου απεκάλυπτε ένα άγνωστο πρόγονο, που μιλούσε μια
γλώσσα τόσο μακρινή στο παρελθόν, μα οικεία και μόνο από τους ήχους
της. Αισθάνθηκα να τα έχω χαμένα, όπως αν μου είχαν πει ένα βράδυ ότι
ο αληθινός μου πατέρας ή η αληθινή μου μάνα δεν ήσαν αυτοί που με
είχαν αναστήσει».
Ο διάσημος Έλληνας και διεθνούς φήμης μουσικός Ιάνης Ξενάκης, είχε
πολλές φορές τονίσει ότι η μουσικότητα της Ελληνικής είναι εφάμιλλη
της συμπαντικής.
Αλλά και ο Γίββων μίλησε για μουσικότατη και γονιμότατη γλώσσα, που
δίνει κορμί στις φιλοσοφικές αφαιρέσεις και ψυχή στα αντικείμενα των
αισθήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν
ξεχωριστά σύμβολα για νότες, χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα γράμματα του
αλφαβήτου.
«Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους
κανόνες προφυλάττουν από την παραφωνία μια γλώσσα κατ’ εξοχήν μουσική,
όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και
υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες», όπως σημειώνει η
φιλόλογος και συγγραφεύς Α. Τζιροπούλου-Ευσταθίου.
Είναι γνωστό εξάλλου πως όταν οι Ρωμαίοι πολίτες πρωτάκουσαν στην Ρώμη
Έλληνες ρήτορες, συνέρρεαν να θαυμάσουν, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν
Ελληνικά, τους ανθρώπους που «ελάλουν ώς αηδόνες».
Δυστυχώς κάπου στην πορεία της Ελληνικής φυλής, η μουσικότητα αυτή
(την οποία οι Ιταλοί κατάφεραν και κράτησαν) χάθηκε, προφανώς στα
μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Να τονίσουμε εδώ ότι οι άνθρωποι της επαρχίας, του οποίους συχνά
κοροϊδεύουμε για την προφορά τους, είναι πιο κοντά στην Αρχαιοελληνική
προφορά από ό,τι εμείς οι άνθρωποι της πόλεως.
Η Ελληνική γλώσσα επιβλήθηκε αβίαστα (στους Λατίνους) και χάρη στην
μουσικότητά της.
Όπως γράφει και ο Ρωμαίος Οράτιος «Η Ελληνική φυλή

γεννήθηκε ευνοημένη με μία γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα». 

 

ΤΟ TEΛΟΣ ΤΗΣ «ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ» ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

ΤΗΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ(-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ);;

 

ΛΟΓΟΙ «ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ATTIKHΣ

ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ!!

«Η «ασυνέπεια» της Δημοτικής αρχής προς την φιλαρμονική το τελευταίο εξάμηνο,

άφησε «μουσικά ορφανή» την Πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας…» (Η συνέχεια στα αποσπάσματα 1 και 2.)

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ

ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ «ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ» ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

 

Η περίφημη μπάντα του ως άνω Δήμου (τώρα και εξ αιτίας της κατωτέρω «αμαρτίας» του -βλ.σχετ. απόσπασμα-, την οποία επωμίζεται η φιλαρμονική του), εκτός του ότι εσταμάτησε να παιανίζη από την Μεγάλη Παρασκευήκαι εντεύθεν, τα τωρινά μέλη της δεν έχουν πληρωθή από τον Δήμο, πολύ περισσότερο χρόνο από την τελευταία εξαμηνία που αναφέρεται στο πιο κάτω άρθρο!!

 

Οι οφειλές του Δήμου προς τα μέλη της διογκώνοντο συνεχώς, μέχρι που για τους μουσικούς το «ποτήρι ξεχείλισε» και έτσι, άφησαν «ορφανή» από μουσική την Πόλη από την Μ. Παρασκευή (και εντεύθεν)

Σε αγωνιώδεις συνεχείς ερωτήσεις τους (από σχετ. εξακριβωμένες πληροφορίες) προς αρμόδιο εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, η απάντηση για την πληρωμή τους είναι πως «ΝΑΙ ΜΕΝ… ΑΛΛΑ» και μετατίθεται από μήνα σε …μήνα από το τέλος του 2010 και εντεύθεν!

 

Στα Δημοτικά Συμβούλια και με σχετικές ερωτήσεις του ο κ. Χάρης Τομπούλογλου που είναι επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης του νέου ενιαίου Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, όπως πληροφορούμεθα, αλλά και από τα κατωτέρω, δίνει «μάχες» υπέρ του δικαίου της πληρωμής της Φιλαρμονικής,

(και εδώ αξίζει να τον συγχαρούμε παρά το ότι ουδόλως έχουμε σχέση με τα κομματικά του Δήμου),

ενώ όλα δείχνουν πως η Φιλαρμονική μάλλον θα μείνη στην ιστορία επιπλέον και ως… οικονομική «αμαρτία» όπως συνομολογείται κατωτέρω!

Το ποίων είναι η αμαρτία βέβαια δεν αφορά τους μουσικούς μας…αρκετών των οποίων η αμοιβή τους από τον Δήμο αποτελεί εξακριβωμένα και το μοναδικό εισόδημά τους!!..

 

Όλα αυτά ουδόλως συνάδουν με όσα διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του www.neafiladelfeia.gr

για την προσπάθεια του νέου Δήμου να (δια)φημίζεται για την καλή οργάνωση ωραίων πανηγύρεων και άλλων πολιτιστικών που κάνει και προτίθεται να κάνη πράξη και όχι μόνον!..

Απορία δική μας, η συνέπεια και η σωστή διαχείριση των της Φιλαρμονικής δεν ανήκει στην διατήρηση της πολιτιστικής ιστορίας και όχι μόνον του Δήμου;  Με το μεγάλο «φιάσκο» της ανεξόφλητης Φιλαρμονικής μάλλον αυτοδυσφημίζεται αφήνοντας επί μήνες την «ιστορική» Φιλαρμονική του σε πλήρη άγνοια για το «τι μέλλει γενέσθαι» και με το αν επί τέλους θα αναλάβη να πληρώση τα «σπασμένα» άλλων με αποτέλεσμα το αβέβαιο μέλλον και των απλήρωτων μελών της!..

Είτε αυτά είναι μόνιμα, είτε είναι «επ’αορίστου», είτε ακόμη και προσληφθέντες ως «έκτακτοι» επί οκταετία!!… (Επίσης από εξακριβωμένες σχετ. πληροφορίες.)

 

Το  στιγμιότυπο της Φιλαρμονικής (η φωτό επίσης από την κατωτέρω πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα http://www.filadelfia-xalkidona.gr) είναι παλαιοτέρων ετών.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ:                

1. http://www.filadelfia-xalkidona.gr/?p=6769 (fxnews ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ και όχι μόνο!):

Χωρίς Φιλαρμονική και «όχι μόνο», μετά από 60 χρόνια την Μεγάλη Παρασκευή..!

Η ιστορία της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου μας είναι τεράστια. Ιδρύθηκε το 1957   επί Δημαρχίας του αείμνηστου Νικολάου Τρυπιά και πρωτεργάτη τον μεγάλο μαέστρο Αλέξανδρο Μποτετζάγια. Εδώ και 60 χρόνια χρωματίζει  με τις μελωδίες της, όλες τις  εκδηλώσεις του Δήμου μας  δίνοντας το απαραίτητο συναίσθημα και την αίγλη που τους αρμόζει…

Σήμερα όμως για πρώτη φορά στα χρονικά,  η φιλαρμονική δεν είναι παρών στην κορύφωση του Θείου δράματος. Η περιφορά του Επιτάφιου δεν θα συνοδεύεται από τις πένθιμες μελωδίες της μπάντας…

Η  ασυνέπεια της Δημοτικής αρχής προς την φιλαρμονική το τελευταίο εξάμηνο, άφησε «μουσικά ορφανή» την Πόλη μας….

Για πρώτη φορά επίσης,  Δήμαρχος  δεν είναι παρών στους εορτασμούς της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας  δίπλα στους Δημότες της Πόλη μας,…αλλά σε άλλη Πόλη !

 

2. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ «ΦΩΝΗ Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας»

http://e-fwni.blogspot.com/2011/04/50.html    [email protected]:

 Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Χωρίς Φιλαρμονική την Μ. Παρασκευή… μετά από "50" χρόνια;;;

………«9. Έγκριση 1ης τροποποίησης Προϋπολογισμού Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος οικονομικού έτους 2011. – Σε αυτό το θέμα… τα αίματα "άναψαν"… Ο Γιάννης Τομπούλογλου ρώτησε (για 2η φορά, μετά  την συζήτηση για τον προϋπολογισμό) τι θα γίνει με την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ. Ο κ. Παπανικολάου απάντησε πως η Φιλαρμονική είναι μια μεγάλη αμαρτία. Για το θέμα υπήρξε έντονη διένεξη μεταξύ του κ. Παπανικολάου και του Γ. Τομπούλογλου. Ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι παρέλαβαν χρέη στο ΙΚΑ που αγγίζουν τις 500.000 ευρώ.  

– Ο Χάρης Τομπούλογλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέσα σε 15 μέρες… η διοίκηση τροποποιεί… τον προϋπολογισμό, ενώ συμπλήρωσε πως η Φιλαρμονική πρέπει να πληρωθεί. Άλλωστε… Μ. Παρασκευή χωρίς φιλαρμονική δεν έχει ξαναϋπάρξει στην Νέα Φιλαδέλφεια!  

– Για το θέμα έκανε παρέμβαση και ο κ. Κόντος, λέγοντας πόσο καιρό θα τα ρίχνετε στην προηγούμενη διοίκηση κ. Παπανικολάου;;;  

Το θέμα υπερψηφίστηκε από την συμπολίτευση. Καταψήφισε η Καλημέρα Όμορφη Πόλη………»

Διαβάστε (και δείτε) σχετικά άρθρα επίσης στα: http://www.filadelfiaxalkidona.gr/?p=3615

http://filadelfiaxalkidona.blogspot.com/               http://www.filadelfiaxalkidona.gr/?p=4938

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: (Μεταφορά από Δελτίο Τύπου του Δήμου δημοσιευθέν στην ως άνω  http://www.filadelfia-xalkidona.gr ενδιαφέρουσα όπως πάντα ιστοσελίδα.) Στις 17 Μαΐου θα διεξαχθή νέο Δημοτ. Συμβούλιο με θέματα ημερησίας διάταξης μεταξύ των οποίων και τα θέματα που αφορούν σε:

4. Έγκριση-Ψήφιση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Δράσεων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος», βάσει της υπ΄αριθμ. 16/2011 διαβιβασθείσας Απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου

6. Έγκριση της Έκθεσης κατάστασης εσόδων-εξόδων α) του Δήμου για το 1ο τρίμηνο του 2011 και β) του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας για τον μήνα Δεκέμβριο του 2010, βάσει της υπ΄αριθμ. 34/2011 διαβιβασθείσας Αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής.

8. Έγκριση 2ης τροποποίησης Προϋπολογισμού Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος οικονομικού έτους 2011.

14. Έγκριση Απολογισμού οικονομικού έτους 2010 της Δημοτικής Φιλαρμονικής «Αλέξανδρος Μποτετζάγιας» του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, βάσει της υπ΄αριθμ. 3/2011 διαβιβασθείσας Απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

η ελληνικΗ οικονομΙα το 1843

 ΓΙΑΤΙ

 η ιστορια επαναλαμβανεται

 

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε και λέμε:

►► Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;)

►► Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού.

(Αυτό μήπως;)

 ►► Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις…)

►►  Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της.

 (Πάμε πάλι απ’ την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)

►► Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…)

►►  Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:

1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.

2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.

3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.

4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.

5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.

 6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.

 7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.

 8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι

δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.

9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.

10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες

 "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.

11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με

την καταβολή εφάπαξ ποσού.

Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας;

Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί;

 Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες…

 Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη το 1893.

Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

Αποστολή Π. Β.

«Κ.Φ.»: Μήπως από όλα αυτά συμβή και πάλι κάτι καλό -το «καλό» με άπλετη έννοια και ερμηνεύεται κατά κρίσιν του καθενός μας-, για την Χώρα μας η οποία συνεχώς δεινοπαθεί από τους εκάστοτε «Σωτήρες», εγχωρίους ή μη…, άραγε;

Ο τεράστιος μύθος του Μνημονίου

 με στοιχεία προς διερεύνηση

και περίσκεψη

Τρίτη, 14 Δεκέμβριος 2010 00:00 | PostAuthorIconΣυντάχθηκε απο τον/την Αξιοπρέπεια και Αντοχή

 

Τα όσα αποδεδειγμένα – απ’ τον πρόσφατο προϋπολογισμό! – αναφέρονται στο βίντεο, έχουν αναφερθεί και εδώ. Αυτή τη φορά θα δούμε ορισμένα στοιχεια, που απλώς θα αποδείξουν για ακόμη μία φορά, πως ο μύθος της "αναγκαιότητας" του Διεθνούς Νομισματικού Σφαγείου, είναι ένα φαντασιακό τρομοκρατικό δημιούργημα τηςκυβέρνησης και – βεβαίως των απαραίτητων σ’ αυτές τις περιπτώσεις – Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.


Διαβάζουμε λοιπόν σε άρθρο του εξαίρετου 
Γιώργου Δελαστίκ: «Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου.

 

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια. Η Ε. Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν. Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Σαξ»!

 

   Και επειδή θεωρία χωρίς πράξη, πώς να ‘χει νοστιμάδα(;), ας δούμε και ορισμένα επιπλέον στοιχεια για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των δεδομένων αυτής σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη (ο σχολιασμός από τον Γιώργο Σαρρή – οι πίνακες από τον Νίκο Μπογιόπουλο και

το e-cynical.blogspot.com)…

 

Είναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη ή στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν να μας πείσουν εδώ κι ενα χρόνο; Φυσικά όχι.
 

Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδιωτικών επιχειρήσεων); Προς θεού όχι!
 

Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης; Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!

 Είμαστε  πρωταθλητές  σε δημόσιες δαπάνες;

Σε δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες;

Σε κοινωνικές δαπάνες;

Σε δαπάνες μισθών για το δημόσιο;
Σε καμία περίπτωση!

 

Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη, ένα "τερατώδες" όπως μας λένε δημόσιο δηλαδή;

Ριξτε άλλη μια ματιά (στοιχεία: International Labor Organization / Public Sector Employment):
 

Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%

 

Είμαστε από τις χώρες με τους υψηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα;;; Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Είμασταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας!

 

Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβώτερα καταναλωτικά προιόντα πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κλπ.); Δυστυχώς ναι!!! Παρ’ όλα αυτα κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.

 

Έχουμε μπεί σε βαθειά ύφεση; Δυστυχώς ναι, εξαιτίας κυριως των "μέτρων σωτηρίας" από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

 Ο τρόπος  που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!

 

   Πώς λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη-πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών;

 Τί στο καλό αθλιότηταγκαιμπελισμόςμανία ψεύδουςκαι αισχρής προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων είναι αυτό που συμβαίνει; Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας "σώσουν"!

 

Πόσα αισχρά ψέμματαανακρίβειεςδιαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία κλπ. θα δεχτούμε ακόμα;

Πότε θα γίνει πεντακάθαρο πως δεν φταίμε εμείςΤί θα γινόταν άραγε αν αντί για τη φοβερή καθημερινή προπαγάνδα/πλύση εγκεφάλου από υπουργούς, κυβερνητικούς παράγοντες και πλήθος αδιάβαστων "ειδικών", τα ΜΜΕ παρουσίαζαν τα πραγματικά στοιχεία που απλοί θνητοί, μπλόγκερς ή καλοί αριστεροί δημοσιογράφοι βρίσκουν με ευκολία στο CIA Factbook, στα site του ΟΟΣΑ, της ΕΣΥΕ και αλλού;;; 

 

Πόσες εβδομάδες θα άντεχε μια κυβέρνηση που βασίζεται στον εκβιασμό και τα ψεύτικα στοιχεία,  αν μας έλεγαν καθημερινά ποια είναι η πραγματικότητα με την ίδια ένταση που προσπαθούν να την διαστρέψουν ;           

Δείτε ένα καθηλωτικό βίντεο που ήρθε στο mail του ιστότοπου.   

 

Παρακαλώ διαβάστε επίσης: 

 

Θεωρία, πράξη, επαλήθευση. 

 

Πώς παρουσιάζουν τα ΜΜΕ την οικονομική κρίση;

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Δ.Λ.

• ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΡΙΠΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ"

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΝΤΑ

To φονικό εμβόλιο για την γρίπη

(του Δρ. Γ. Κοεμτζόπουλου)

Άλλος ένας γιατρός που πραγματικά νοιάζεται! Που ερεύνησε για την αλήθεια, που την κοινοποίησε στους "αδρανούντες αρμόδιους", οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον μαζικό "τρομο-εμβολιασμό" μας… 

Αλήθεια οι εισαγγελείς μας γιατί ακόμη κωφεύουν?…
Στείλτε το παρόν σε όλους τους αγαπημένους σας!

Αγαπητοί μου ιατροί της Ελλάδος,

προστάτες της ζωής μας και της υγείας μας.

Σας στέλνω το τεκμηριωμένο αυτό κείμενο με γνώμες εγκρίτων ιατρών και δημοσιογράφων ανά τον κόσμο που διερεύνησαν εις βάθος και συγκέντρωσαν τις μέχρι σήμερα (13.11.09) πληροφορίες για το τι συμβαίνει διεθνώς με το φονικό εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, που αποτελεί, κατά κοινή πλέον ομολογία, βιολογικό όπλο εναντίον των ανθρώπων για να ικανοποιηθούν οικονομικά συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών που μας θέλουν αρρώστους εφ’ όρου ζωής,

αλλά και αυτών που προσπαθούν να μας εξουσιάζουν γενικότερα.

Το στέλνω συμπληρωμένο όπως το έστειλα σε πρωθυπουργό, υπουργό ([email protected]) και υφυπουργό υγείας και λοιπούς υπουργούς και αρμοδίους, αρχηγούς κομμάτων, μέσα ενημέρωσης, συλλόγους κλπ, οι οποίοι όμως στην πλειοψηφία τους αδρανούν και επιτρέπουν ή και προωθούν το φονικό εμβολιασμό.

Για τον λόγο αυτό απευθύνομαι σε σας, σε μια ύστατη προσπάθεια αποτροπής του εγκλήματος αυτού, ώστε αφού διαβάσετε και επιβεβαιώσετε τα λεγόμενα μου μέσω των δεκάδων links σε άρθρα και βίντεο που παραθέτω ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, να ενεργοποιηθείτε έγκαιρα ενημερώνοντας τους συνανθρώπους σας που σας εμπιστεύονται, όπως επιτάσσει το υψηλό καθήκον σας και η συνείδησή σας. Με πολλές ελπίδες δικές μου αλλά και του ταλαίπωρου λαού μας που τόσα υφίσταται τελευταία από τις σκοτεινές δυνάμεις που μας εξουσιάζουν. * Δρ. Γιώργος Κοεμτζόπουλος, Ιουστινιανού 20, Πολιτεία 146 71, τηλ: 210 62 00 450, 2106297233, κιν: 6944883343, Fax: 2106252711, email: [email protected], Ιστοσελίδα www.artmine5000.com

(με πληροφορίες που τακτικά συμπληρώνονται με νέα στοιχεία σχετικά με το εμβόλιο

και τα τραγικά του αποτελέσματα διεθνώς).

ΕΙΣΑΓΩΓΗ.

Πριν πέσετε στην παγίδα που έχουν στήσει οι σκοτεινές δυνάμεις που μας διοικούν και καταδυναστεύουν τον πλανήτη μας (Ιλουμινάτοι, δισεκατομμυριούχοι, τραπεζίτες, πολιτικοί), που είναι οι ιδιοκτήτες και ελέγχουν τις μεγάλες πολυεθνικές και μάλιστα τις φαρμακευτικές εταιρίες οι οποίες αποτελούν σήμερα το ισχυρότερο lobby που επηρεάζει τις περισσότερες κυβερνήσεις του πλανήτη, (δείτε το δεύτερο συνημμένο του παρόντος),

και πριν δεχθείτε εσείς και η οικογένεια σας να κάνετε το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων,

θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα που παραθέτω.

Το πρώτο με τίτλο ”ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΡΙΠΗΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ” προέρχεται από ένα εμπεριστατωμένο e-mail που (ευτυχώς) κυκλοφορεί στην Ελλάδα και που έλαβα προσφάτως. Το δεύτερο με τίτλο ”ΤΟ ΦΟΝΙΚΌ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ” αφορά πληροφορίες που συνέλεξα εγώ (δείτε και την σελίδα μου II.2.D1 του site μου). Ακόμη πολλές και συνταρακτικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε (στα Αγγλικά) στα πέντε άρθρα που επέλεξα από το διαδίκτυο που τα βάζω ως συνημμένα του παρόντος και που παραθέτω επίσης και στην αντίστοιχη Αγγλική μου σελίδα II.1.D9, καθώς και στις 50 και πλέον αναφορές

και διευθύνσεις του διαδικτύου που δίδω, που προέρχονται από έγκριτες προσωπικότητες του χώρου αυτού παγκοσμίως.Σημειωτέον ότι η γρίπη των χοίρων δημιουργήθηκε στα εργαστήρια φαρμακευτικής εταιρίας σαν βιολογικό στρατιωτικό όπλο, κατά παραγγελία της CIA που την διέσπειρε κατόπιν (δήθεν τυχαία) στο Μεξικό και σε άλλες 17 χώρες,

(δείτε το τέταρτο συνημμένο του παρόντος) για να προκαλέσει την ανάγκη του φονικού

και συνήθως υποχρεωτικού εμβολιασμού του πληθυσμού παγκοσμίως. Το υποχρεωτικό καθορίστηκε

από τον ελεγχόμενο από τις σκοτεινές δυνάμεις Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ”ΠΟΥ” (δείτε το τρίτο συνημμένο του παρόντος) ενώ έχουν γίνει μηνύσεις κατά του ΠΟΥ, της φαρμακευτικής εταιρίας, και λοιπών υπευθύνων.

Ακόμη προετοιμάζονται μηνύσεις εναντίων όλων των υπευθύνων που θα προωθήσουν τον εμβολιασμό στις διάφορες χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) με την κατηγορία της βαριάς αμέλειας (gross negligence) για τους θανάτους, την παράλυση, κλπ που θα προέλθουν από τους εμβολιασμούς και μάλιστα από γονείς εμβολιασθέντων παιδιών. Απόδειξη των ανωτέρω αποτελεί, και το γεγονός ότι ενώ η γρίπη των χοίρων εμφανίστηκε το 2009 η εταιρία Medimmune αλλά και άλλες φαρμακευτικές είχαν ήδη πατεντάρει το εμβόλιο κατά της γρίπης αυτής από το 2008 http://www.theflucase.com/

Το σημερινό εμβόλιο έχει μεταξύ άλλων τις εξής για τον οργανισμό μας καταστρεπτικές συνέπειες:

1)   Αδυνατίζει το αμυντικό μας σύστημα, και μάλιστα των παιδιών,με αποτέλεσμα

να είμαστε απροστάτευτοι σε κάθε είδους ασθένειες, πράγμα που πρόκειται

να προκαλέσει αργά ή γρήγορα πολλούς θανάτους και την επιδιωκόμενη

από τις σκοτεινές δυνάμεις δραματική μείωση του πληθυσμού,

αλλά και συχνές αρρώστιες για τους επιζώντες προς μεγάλη οικονομική ωφέλεια των φαρμακευτικών εταιριών. 

2)   Ουσίες του εμβολίου (π.χ. βαριά μέταλλα όπως ο υδράργυρος) συσσωρεύονται στον εγκέφαλο

και προκαλούν μόνιμες βλάβες που αποσκοπούν συν το χρόνο

(κατά τρόπο αποτελεσματικότερο από τους αεροπορικούς ψεκασμούς που μας κάνουν για τον ίδιο λόγο),

στο να μας καταντήσουν νωθρούς και άβουλα και συνεπώς πειθήνια όργανα τους. 

3)   Οι εμβολιασθέντες αποκτούν πολύ περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν τελικά από τους μη εμβολιασθέντες,

όπως συνέβη και το 1918 με την ”Ισπανική γρίπη” όπου πέθαναν 50 εκατομμύρια εις Ευρώπη και Αμερική

κυρίως από τους εμβολιασθέντες ενώ οι μη εμβολιασθέντες επέζησαν και βοηθούσαν τους αρρώστους,

εις δε την Ελλάδα που δεν έγιναν εμβολιασμοί δεν είχαμε εν γένει θύματα. 

4)   Κατά τις πρώτες 10 τουλάχιστον ημέρες μετά τον εμβολιασμό, οι εμβολιασθέντες δεν θα έχουν συμπτώματα,

λόγω προσωρινής καταστολής από το εμβόλιο του αμυντικού τους συστήματος, ενώ θα είναι επικίνδυνοι φορείς της νόσου

για όσους ανύποπτους βρίσκονται γύρω τους, γι’ αυτό και πρέπει να τους αποφεύγομε

(δείτε το τέταρτο και πέμπτο συνημμένο του παρόντος καθώς και τις πληροφορίες που δίδω πιο κάτω).

Έτσι μπορεί με μικρό ποσοστό εμβολιασθέντων (θεωρούν οι σκοτεινές δυνάμεις ότι ως τέτοιο αρκεί και το 10%),

θα μπορεί να επεκταθεί γρήγορα η πανδημία και στους μη εμβολιασθέντες.

Ακόμη για να ξεγελάσουν τον κόσμο έχουν ετοιμάσει και μικρές ποσότητες ”καθαρών” εμβολίων,

δηλαδή χωρίς τοξικές προσμείξεις (υδράργυρο, αλουμίνιο, κλπ,) καθώς και χωρίς ζωντανούς (μη αποδυναμομένους) ιούς,

(δείτε και το http://www.theflucase.com/2 (πού απετέλεσε μεγάλο σκάνδαλο στην Γερμανία),

για  να τα κάνουν η κυβέρνηση, η ελίτ, οι ιθύνοντες και οι ”ημέτεροι”

δίνοντας το καλό παράδειγμα,καθώς και οι ομάδες των δοκιμαστικών πρώτων εμβολιασμών,

ώστε ο κόσμος να μην φοβηθεί και να δεχθεί να εμβολιαστεί. 

Αντίθετα για τα ”μη καθαρά” εμβόλια στην Αμερική έχουν πρόσφατα αναστείλει για έξη μήνες, από Οκτώβριο 2009, ειδικά και μόνον για τα εμβόλια της γρίπης, τον νόμο πού περιόριζε την μεγίστη ποσότητα υδραργύρου στο κάθε εμβόλιο. Γιατί άραγε; (δείτε το site http://www.theflucase.com 3 .

Tέλος θα πρέπει να αποφύγομε και το εμβόλιο κατά της κοινής γρίπης,

καθ’ ότι οι ιθύνοντες βλέποντας την απροθυμία του κοινού να εμβολιαστεί (οι νοσοκομειακοί αρνούνται να εμβολιαστούν στο 90%), έχουν προωθήσει με την ταμπέλα του κοινού εμβολίου και σημαντικό ποσοστό του νέου εμβολίου του ιού Η1Ν1 για να ξεγελάσουν τον κόσμο (δείτε το τρίτο μέρος του παρόντος κειμένου). Έτσι στην Αμερική μια 25χρονη έπαθε παράλυση από ένα τέτοιο εμβόλιο εποχιακής γρίπης, http://www.theflucase.com/4.

Όμως το κακό δεν σταματά εδώ, διότι προετοιμάζεται και παραλλαγή του εμβολίου

που θα εισάγεται στο σώμα μας μαζί με το εμβόλιο και νάνο-τσιπ (ραδιοφωνικών κυμάτων), για τον πληρέστερο έλεγχο μας, (δήθεν για να ξέρουν ποιοι εμβολιάστηκαν και ποιοι όχι, και αν υπάρχουν μικρόβια στον οργανισμό), το οποίον όμως δεν εφαρμόστηκε στην φάση αυτή λόγω των πολλών θανάτων που προκάλεσε κατά τις δοκιμές, ενώ θα εφαρμοστεί στην επόμενη φάση των εμβολιασμών για την οποίαν είναι έτοιμοι πλέον (με πελώριες data bases που θα μας καταγράφουν, δείτε λεπτομέρειες πιο κάτω και στο http://www.theflucase.com/5. Αυτά τα νάνο-τσιπς εκτός του ότι εντοπίζουν το πού βρίσκεται ο κάθε ένας μας, μπορούν μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων να ενεργοποιήσουν τα βαριά μέταλλα (υδράργυρο, αλουμίνιο, κλπ) πού έχουν συσσωρευτεί στον εγκέφαλο, δημιουργώντας σοβαρά ψυχικά προβλήματα (δείτε το http://www.theflucase.com/6. Μάλιστα στην Νορβηγία καθυστερούν τους εμβολιασμούς μέχρις ότου να παραλάβουν τις ειδικές σύριγγες που θα επιτρέπουν την εισαγωγή των νάνο-τσιπς μαζί με το εμβόλιο (δείτε το site http://www.theflucase.com/7.Ακόμη, όπως αναφέρω και πιο κάτω, στην Αμερική διασπείρουν μέσω καλοπληρωμένων (από μυστικό λογαριασμό της Bank of America) φορτηγατζήδων, ιούς της νόσου των πτηνών (Η5Ν1 που είναι πολύ πιο βαριάς μορφής από την νόσο των χοίρων Η1Ν1), για να φοβηθεί ο πληθυσμός από τα βαριά περιστατικά που θα προκύψουν και να σπεύσει να εμβολιασθεί (όμως με εμβόλιο που δεν αφορά καν στην νόσο των πτηνών).

Ήδη όμως δύο χώρες η Πολωνία και ή Τσεχία απαγόρευσαν τον εμβολιασμό στις χώρες τους (μετά από θανάτους κατά τους δοκιμαστικούς εμβολιασμούς σε άστεγους), και ακολουθούν σύντομα και άλλες χώρες. Στην Γερμανία το 81% των Γερμανών δεν θέλει να εμβολιασθεί παρά τις πιέσεις που δέχεται, δείτε το site http://www.theflucase.com/8 όπου και κορυφαίοι ιατροί

μιλούν κατά του εμβολίου, δείτε το http://www.theflucase.com/9 . Τέλος η μεγάλη πλειοψηφία των Ιταλών ιατρών δεν συνιστούν τον εμβολιασμό και ούτε οι πολίτες θα το κάνουν και έτσι οι ποσότητες που έχουν παραγγελθεί

θα μείνουν αχρησιμοποίητες (δείτε το site http://www.theflucase.com/10 .

Στη Γαλλία επισημαίνουν οι επιστήμονες ότι υπάρχουν 50 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει κανείς από το εμβόλιο παρά απ’ την γρίπη των χοίρων (δείτε http://www.theflucase/11.

Ακόμη στην Γαλλία κορυφαίος γιατρός συνιστά στους υγειονομικούς που πήραν εντολή να πλαισιώσουν τα κέντρα όπου θα κάνουν τον εμβολιασμό, να μην παρουσιαστούν σαμποτάροντας έτσι το πρόγραμμα και σώζοντας τους αφελείς που θα προσέρχονταν, προφασιζόμενοι εν ανάγκη ασθένεια, http://www.theflucase.com/12 .

 Στη Σουηδία υπάρχει πληθώρα αχρησιμοποίητων εμβολίων καθότι οι πολιτικοί δεσμεύτηκαν για 18 εκατομμύρια δόσεις

(δύο για κάθε πολίτη), ενώ πολύ λίγοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, πράγμα που προβλέπεται ότι θα αποτελέσει σκάνδαλο

για τα 144 εκατομμύρια δολάρια που ξοδεύονται, καθ’ ότι εκφράζονται φόβοι ότι οι αρμόδιοι δωροδοκήθηκαν

από το λόμπι των φαρμακευτικών εταιριών για να σπεύσουν να κάνουν την μεγάλη αυτή παραγγελία (δείτε το site http://www.theflucase.com/13 . Ακόμη στη Σουηδία από τους 333 (υγιείς) μαθητές που εμβολιάστηκαν σε ένα σχολείο, οι 130 (δηλαδή πάνω από τους μισούς) αρρώστησαν με την γρίπη την επομένη, δείτε το site http://www.theflucase.com/14.

Στην Φιλανδία το 75% δεν θέλει να εμβολιασθεί

(δείτε το site http://www.theflucase.com/15.

Στην Αγγλία κυκλοφορεί πλήθος κόσμου με μπλουζάκια με συνθήματα εναντίον του εμβολίου

και γίνονται σχετικές διαδηλώσεις με πανό, ενώ η πλειοψηφία δηλώνει ότι προτιμά να μπει φυλακή

παρά να κάνει το εμβόλιο (ευ όσον γίνει υποχρεωτικό), ακόμη δε κατηγορούν όλους τους κρατικούς υπευθύνους

των υγειονομικών υπηρεσιών και επιτροπών (οι περισσότεροι των οποίων είναι ή υπήρξαν σημαντικά στελέχη

των μεγάλων φαρμακευτικών), αποκαλώντας τους ανοιχτά προδότες

(συμπεριλαμβανομένου του υπουργού υγείας και του πρωθυπουργού) δείτε το βίντεο

 http://www.theflucase.com/16, που είναι πολύ αποκαλυπτικό. Εκτιμώ ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και στις άλλες χώρες,

όταν ο κόσμος ξυπνήσει και θελήσει να ενεργοποιηθεί και να αντιδράσει στο έγκλημα αυτό που μας σερβίρουν οι φαρμακευτικές.

Ακόμη επισημαίνω ότι ενώ τα εμβόλια αυτά τόσο της πρώτης όσο και της δευτέρας φάσεως,

δεν προσφέρουν καμία προστασία ούτε έναντι της γρίπης των χοίρων ούτε των πτηνών,

αντίθετα η πλειονότητα τους περιέχει ζωντανούς ιούς (χωρίς να έχουν αποδυναμωθεί με ραδιενεργό ακτινοβολία,

δήθεν κατά λάθος) της πολύ σοβαρότερης νόσου των πτηνών, από 72 κιλά τέτοιων ιών που η εταιρία Baxter

παρασκεύασε και διέσπειρε στις άλλες εταιρίες. Έτσι το εμβόλιο που μας προτρέπουν οι έγκριτοι παράγοντες

να σπεύσουμε να κάνουμε, όχι μόνο δεν μας προστατεύει από τίποτε, αλλά αντίθετα αποτελεί ”βιολογικό όπλο”

 για την μείωση του πληθυσμού και τον έλεγχο των ανθρώπων που τους θέλουν φιλάσθενους και αδύναμους

(από τις σκοτεινές δυνάμεις που δυστυχώς μας εξουσιάζουν και είναι υπεύθυνες και για πολλά αλλά

(οικονομικά, κλπ) προβλήματα που μας βασανίζουν. Κάτι ανάλογο έγινε και παλαιότερα με την δημιουργία του ιού του AIDS,

για τη μείωση του πληθυσμού των φτωχών χωρών της Αφρικής, αλλά τα σχέδια τους δεν ολοκληρώθηκαν

διότι πολλοί έσπευσαν και βοήθησαν ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας τον εκεί πληθυσμό.

Δείτε ακόμη το πολύ διαφωτιστικό άρθρο με τίτλο ”10 ερωτήσεις για το εμβόλιο της γρίπης στις οποίες οι γιατροί

και οι επίσημες υγειονομικές υπηρεσίες καθώς και ο ΠΟΥ αρνούνται να απαντήσουν http://www.theflucase.com/17.

Ακόμη η υπουργός υγείας της Πολωνίας (μια από τις λίγες χώρες που δεν υποτάσσεται στον πανίσχυρο ΠΟΥ)

συνεπικουρούμενη από τον Πρωθυπουργό, εξηγεί με επιχειρήματα σε ομιλία της γιατί δεν γίνεται ο εμβολιασμός http://www.theflucase.com/18 καταλήγοντας ότι η υπουργός είναι για συμφέροντα των πολιτών

και όχι των φαρμακευτικών (μακάρι να συνέβαινε το ίδιο και για την Ελλάδα).

Ανάλογες απόψεις έχει και η πρώην υπουργός υγείας της Φιλανδίας,

η οποία μάλιστα τονίζει ότι ο εμβολιασμός σε εγκύους και παιδιά αποσκοπεί στο να χτυπήσει

και να αποδεκατίσει την επόμενη γενεά (όπως είχε προτείνει κάποτε και ο Κίσινγκερ για τον περιορισμό

του υπερπληθυσμού της Γης), δείτε το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=eZ-fMVTJzH0 .

Σαν απόδειξη των ανωτέρω παραθέτω τα καταστρεπτικά αποτελέσματα ενός δοκιμαστικού εμβολιασμού

με το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων (για τον ιό H1N1) που έγινε τον Απρίλιο 2009 στο πλήρωμα εκ 347 ανδρών πλοίου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, (δείτε το πρώτο συνημμένο του παρόντος).

Μήνυμα του Robin Thomas 2009-09-29 18:19:39. Από τον διεθνή ρεπόρτερ Bob Chapman:

1)   Πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ, καθελκύστηκε τον Απρίλιο του 2009 με πλήρωμα 347 ατόμων.

2)   Το σύνολο του πληρώματος εμβολιάσθηκε αμέσως μετά, με το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων (ιός H1N1).

3)   Το πλήρωμα αρρώστησε τόσο σοβαρά ώστε άλλα πλοία έπρεπε να στείλουν βοήθεια,

ήτοι 16 ιατρούς από ένα αεροπλανοφόρο και άλλα σκάφη,

(συνολικά 50 άτομα στάλθηκαν στο πλοίο για την αντιμετώπιση της κρίσης).

4)   Δύο από τα 347 μέλη του πληρώματος πέθαναν, ο καπετάνιος (πλωτάρχης) και ένας αρχικελευστής.

Οι 50 που στάλησαν στο πλοίο είναι τώρα σε καραντίνα σε νοσοκομείο του Ναυτικού στην Balboa, Ισπανία

καθ’ ότι 10 από αυτούς κόλλησαν την γρίπη από το πλήρωμα του πλοίου.

Δύο από τους 50 σε καραντίνα είναι σε σοβαρή κατάσταση κατά την τελευταία έκθεση.

6)   Από το πλήρωμα των 347 ανθρώπων που εμβολιάστηκαν, 333 μολύνθηκαν με τον ιό H1N1 ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ,

εκ των οποίων δύο πέθαναν, όπως προαναφέρθηκε, και 331 επέζησαν μέχρι στιγμής.

Μόνο 14 από τους 347 εμβολιασθέντες δεν παρουσίασαν οποιεσδήποτε αρνητικές επιδράσεις από το εμβόλιο.

7)   Το ναυτικό έχει απειλήσει όλες τις συζύγους του πληρώματος του πλοίου να σιωπήσουν,

καθ’ ότι είναι οι πληροφορίες απόρρητες. Μερικές όμως τελικά μίλησαν και επιβεβαίωσαν τις πιο πάνω πληροφορίες.

8)   Στο αεροπλανοφόρο που παρείχε την βοήθεια, 415 ναύτες έχουν κολλήσει την γρίπη των χοίρων

και είναι επί του παρόντος σε καραντίνα μέσα στο σκάφος.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η πανδημία της γρίπης των χοίρων θα δημιουργηθεί ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

Αν δεν το κάνετε δεν θα υπάρχει μεγάλη επιδημία.

Από αυτή και μόνον την δοκιμή του Απριλίου είναι προφανές ότι το εμβόλιο μόλυνε το 96% αυτών που το έκαναν.

Ένα τέτοιο ποσοστό λοίμωξης είναι αδύνατο να επιτευχθεί με οποιοδήποτε φυσικό μέσο.

Αν και σκότωσε μόνο το 1% άμεσα, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα έχει.

Δείτε για περισσότερες πληροφορίες την έρευνα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις

του εμβολίου της γρίπης των χοίρωντο 1976, καθώς και σχετικά με το εμβόλιο του άνθρακα κατά τον πόλεμο του Κόλπου.

10) Να σημειωθεί επίσης ότι απλή επαφή με αυτούς

που έχουν εμβολιαστεί δημιουργεί ένα 20% πιθανότητες

να κολλήσει κανείς την γρίπη των χοίρων,

ακόμη και αν δεν έχει εμβολιαστεί.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει θέσει ”εκτός” 5 πλοία του ναυτικού των ΗΠΑ που επιστρέφουν πίσω από αποστολές

στην Μέση Ανατολή καθ ότι ”αδυνατούν να συνεχίσουν την αποστολή τους”.

Ακόμη παραθέτω (για τους αγγλομαθείς) το site του Αμερικανικού καναλιού Vortex Network News

(VNN – ”For all the news you will never get on CNN!” ”Για όλα τα νέα που ποτέ δεν θα πάρετε από το CNN” ) http://www.achieveradio.com/vortex-cosmic-connections/index.php με ένα από τα πολλά σχετικά άρθρα (της 3. Οκτ. ‘09) με τίτλο ‘‘International Drug Ring Behind the H1N1 Swine Flu Scandal Has Been Exposed" (Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο των φαρμακευτικών γκρουπ που βρίσκονται πίσω από το Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων). Τέλος διάβασα στο περιοδικό Nexus του Νοεμβρίου www.nexushellas.gr άρθρο που επιβεβαιώνει μερικά από όσα αναφέρω στο παρόν μου κείμενο,

ενώ και ο καθηγητής παιδιατρικής κύριος Παναγιώτης Σπυρίδης

εκφράζει σε άρθρο της εφημερίδας Veto της 8.11,09 τις αντιρρήσεις του σχετικά με το εμβόλιο.

Επιπλέον, υπάρχουν ήδη πολλά κείμενα και βίντεο με την παρουσίαση που ένας χαρισματικός Άγγλος ο David Ike,

αλλά και πολλές άλλες έγκριτες προσωπικότητες ανά τον κόσμο μας δίνουν,

όπως στα sites (http://www.davidicke.com/index.php

και http://www.blogtalkradio.com/soulnews/2009/07 / 20/DAVIDICKEliveonnewsforthesoul)

υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο ιός της γρίπης των χοίρων δημιουργήθηκε από μια Αυστριακή εταιρεία,

με παραγγελία της CIA, που την εξάπλωσε στο Μεξικό και σε άλλες 17 χώρες,

και ότι "η γρίπη δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, αλλά είναι το εμβόλιο"

(δείτε το τέταρτο συνημμένο του παρόντος).Αυτά τα εμβόλια έχουν κάποια ουσία που ονομάζεται αλουμίνα, μία ένωση του αλουμινίου που προκαλεί μια υπέρ αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος με πολλές παρενέργειες, ενώ περιέχουν και υδράργυρο σε ανεπίτρεπτες ποσότητες, καθώς και άλλα τοξικά και επικίνδυνα στοιχεία

που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο και δημιουργούν κάθε είδους νευρολογικά προβλήματα

συμπεριλαμβανομένης και της παράλυσης. Δείτε επίσης δεκάδες σχετικά άρθρα και αναφορές ανά τον κόσμο που προετοιμάζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, κλπ, στο site http://theflucase.com της Αυστριακής δημοσιογράφου Jane Burgermeister, ή οποία μάλιστα έχει υποβάλει μηνύσεις σε άτομα και οργανισμούς (ΠΟΥ κλπ) που μεθόδευσαν και προωθούν αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ενώ καινούριες αναφορές προστίθενται καθημερινώς.

Μεταξύ αυτών είναι το ότι πολλά νοσοκομεία των ΗΠΑ έχουν προμηθευτεί ειδικά βραχιόλια για αυτούς που εμβολιάζονται,

που θα περιέχουν και όλα τα προσωπικά τους δεδομένα, τα οποία εφ όσον τοποθετηθούν

δεν θα μπορεί κανείς πλέον εφ όρου ζωής να τα βγάλει, δείτε το http://www.theflucase.com/19.

Σημειωτέον ότι, σε πολλές μεγάλες ηλεκτρονικές εφημερίδες άρθρα που περιέχουν σαν link

το ως άνω site http://theflucase.com σύντομα διαγράφονται από την εφημερίδα.

Ακόμη δείτε πολλές άλλες αναφορές, ρεπορτάζ, κλπ στους ”Πολίτες μιας νομοταγούς κυβέρνησης” http://legitgov.org/pandemic_action.html όπου μπορείτε να γραφτείτε (δωρεάν) για να λαμβάνετε τακτικά νέες πληροφορίες.

 Επίσης δείτε και τα σχετικά βίντεο που έχω βάλει στο ring community ”Children of the Sun” http://sunchildren.ning.com .

Ακόμη δείτε με τίτλο ”Μην κάνετε το εμβόλιο γιατί μπορεί να σας σκοτώσει” το http://humanityhealing.ning.com/profiles/

message/show;id=317576678&folder=Inbox .Επίσης δείτε το site www.box.net/shared/pv190gde1q με τίτλο ‘‘Αποδείξεις βιολογικής τρομοκρατίας”, ή το κύριο άρθρο στο περιοδικό Time με τίτλο ‘‘ανθρώπινα πειραματόζωα”. Ακόμη δείτε το πολυδιάστατο site www.stopthevax.com με τίτλο ”Σταματήστε το εμβόλιο”, όπου μεταξύ άλλων στέλνονται εξώδικα, με αποδεικτικά στοιχεία για την φύση και τους κινδύνους του εμβολίου, στους διάφορους αρμοδίους των ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένων και των μελών βουλής και γερουσίας που θα προωθήσουν την σχετική νομοθεσία),

προειδοποιώντας τους ότι θα ασκηθούν μηνύσεις εναντίον τους για ”βαρεία αμέλεια” (gross negligence)

για τους θανάτους που θα επακολουθήσουν, εάν δεν επέμβουν για να εμποδίσουν τον εμβολιασμό,

ενώ ενημερώνουν και τους σερίφηδες της κάθε περιοχής, ότι είναι στην δικαιοδοσία τους

να εμποδίσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εφ όσον αυτός αποφασισθεί.

Ήδη οι Βέλγοι δικηγόροι κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον των υπευθύνων, πολιτικών κλπ που προωθούν τους εμβολιασμούς

(δείτε το http://www.theflucase.com/20, Θεωρώ λοιπόν πολύ πιθανόν ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί τελικά και για τις άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, από μηνύσεις που θα κάνουν οι συγγενείς θυμάτων και μάλιστα οι γονείς παιδιών.

Επίσης δείτε το site του Dr. Horowitz (που έχει τιμηθεί διεθνώς με πολλές διακρίσεις),

http://www.fluscam.com/HOME.html με σχετικά βίντεο και άρθρα

(όπως π.χ. το http://www.youtube.com/watch?v=04gaxcrVRxY), καθώς και με οδηγίες και απλά φάρμακα προφύλαξης και αντιμετώπισης της γρίπης (oxysilver, βιταμίνη D κλπ), τα οποία και παρήγγειλα μέσω του διαδικτύου

για μένα και την οικογένεια μου, και αυτό συνιστώ και σε όλους. Εκεί δείτε επίσης το πρόσφατο άρθρο

(THE AFFIDAVIT, Ένορκη κατάθεση, δείτε το στο δεύτερο συνημμένο του παρόντος) με τίτλο

”Αποκαλύφθηκε φαρμακευτικό καρτέλ που διαδίδει, μολύνει και κάνει ενέσεις για τον αποδεκατισμό του πληθυσμού του πλανήτη με την πανδημία του ιού H1N1 της γρίπης των χοίρων και τα εμβόλια”.

Το κανάλι Al Jazeera πού έχει θεατές 70 εκατομμύρια ανά τον κόσμο στις 7 Οκτ. ‘09 πήρε συνέντευξη του Dr. Horowitz με τίτλο "pangenocide" (”παν- γενοκτονία”), δείτε την να ξεσκεπάζει στο site http://sn114w.snt114.mail.live.com/default.aspx?rru=inbox&wa=wsignin1.0, το μεγάλο αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Τέλος επισκεφτείτε και πολλά άλλα σχετικά sites στο διαδίκτυο όσο ακόμη είναι καιρός,

διότι ψηφίζεται νόμος στην Γερουσία των ΗΠΑ που δίδει το δικαίωμα στον πρόεδρο

 να μπλοκάρει το διαδίκτυο για λόγους έκτακτης ανάγκης

(”allowing the President to temporarily seize control over computer networks in the private sector”

‘Επιτρέποντας στον πρόεδρο να πάρει προσωρινά τον έλεγχο των κομπιουτερικών δικτύων στον ιδιωτικό τομέα”).

Το μόνιμο πρόβλημα όμως είναι όπως είπαμε ότι ουσίες του εμβολίου συσσωρεύονται τελικά στον εγκέφαλο και προκαλούν μακροχρόνια πολλών ειδών βλάβες, που αποσκοπούν (όπως και οι αεροπορικοί ψεκασμοί)

στο να μας έχουν υπό έλεγχο οι ισχυροί της Γης.

Τελευταία διάβασα στο περιοδικό ”ΑΒΑΤΟΝ” του μηνός Σεπτεμβρίου 2009 (το οποίο θα παραθέσω σύντομα σημ. τοξότισσας)

 ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το εμβόλιο, που συνιστώ στους συμπατριώτες μου να το διαβάσουν,

το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων στοιχεία και πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές στο site www.box.net/shared/exmfsvenrr).

Λόγω της σημασίας αυτών των θεμάτων πρόκειται να προσθέσω μια προσεχή μου σελίδα στο site μου www.artmine5000.com

που να περιγράφει λεπτομερώς και για άλλες συνωμοσίες των σκοτεινών δυνάμεων,

όπως π.χ. σχετιζόμενες με την διατροφή μας και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, την υγεία μας

γενικότερα, την οικονομία μας και τον ρόλο των τραπεζών, την ελευθερία μας, κλπ, δείτε πολλές λεπτομέρειες περί αυτών

και στα εκατοντάδες βίντεο του Αμερικάνικου καναλιού του Alex Jones, όπου παίρνει και συνεντεύξεις από πολλές σημαντικές προσωπικότητες από όλον τον κόσμο που μιλούν και δίνουν στοιχεία για τις σκευωρίες αυτές

http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel;view=videos.

 

Η μέθοδος που χρησιμοποιούν αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις είναι η εξής:

α) Δημιουργούν ένα πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. 

β)   Ενθαρρύνουν και μεγαλοποιούν την αντίδραση του κόσμου σ’ αυτό. 

γ)   Στη συνέχεα δίδουν την λύση που εξυπηρετεί τους καταχθόνιους σκοπούς τους, 

όπως έγινε π.χ. με την καταστροφή από την CIA των δύο πύργων στην Νέα Υόρκη, που την απέδωσαν δήθεν σε τρομοκράτες,

για να δικαιολογηθούν οι επιθέσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ καθώς και η όλη νομοθεσία περί τρομοκρατίας

που περιόρισε σημαντικά τις προσωπικές ελευθερίες των Αμερικανών.

Σημειωτέον ότι στην πρόσφατη επέτειο της 11 Σεπτεμβρίου, 2 εκατ. νεοϋορκέζοι είχαν συγκεντρωθεί ζητώντας να επανεξετασθούν τα αίτια της πτώσεως των δύο πύργων, ενώ τα μέσα ενημέρωσης δεν έδειξαν τίποτε σχετικό.

Σε μια προσπάθεια αντίδρασης στο μεγάλο αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που προωθούν οι ”σκοτεινές δυνάμεις”,

έχω στείλει εκατοντάδες e-mails με το παρόν κείμενο στα διάφορα μέσα ενημέρωσης, στους ιατρικούς συλλόγους,

στους συλλόγους γονέων και μαθητών, στα πολιτικά κόμματα και νεολαίες, στους πολιτικούς και στους υπουργούς, κλπ,

με την ελπίδα να προλάβω ή να περιορίσω το κακό, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.

Αντίθετα στις 62 διαδικτυακές κοινότητες (ning communities) του εξωτερικού, που είμαι μέλος και που περιλαμβάνουν

περισσότερα από 2.000.000 μέλη, έχω πλήρη ανταπόκριση για τα γραφόμενα μου και βομβαρδίζομαι από ευμενή σχόλια

αλλά και πρόσθετες σχετικές πληροφορίες που τα συμπληρώνουν ή τα επιβεβαιώνουν.

Δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό των συμπατριωτών μου δέχεται ανεξέλεγκτα ότι του σερβίρουν οι ιθύνοντες

και οι ελεγχόμενοι από τις σκοτεινές δυνάμεις και τα καρτέλ των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών,

όπως παγκόσμιοι οργανισμοί (ΠΟΥ κλπ) και οδηγούνται αδιαμαρτύρητα σαν ”πρόβατα επί σφαγή”.

Όσοι λοιπόν δεν κοιμούνται, ας πληροφορηθούν την αλήθεια για τα εμβόλια, διαβάζοντας αυτά που γράφω εδώ

και αυτά που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο (το μη ελεγχόμενο μέχρι στιγμής μέσο ενημέρωσης)

και ας προσπαθήσουν να ενημερώσουν εγκαίρως (και να σώσουν) όσο περισσότερους συμπατριώτες μας γίνεται.

Εγώ ότι μπόρεσα να κάνω το έκανα, και στις λίγες μέρες που μας μένουν μέχρι τους εμβολιασμούς

θα ενημερώσω τους πολλούς μου φίλους διότι τους θέλω ζωντανούς και υγιείς.

 Ήδη στέλνω σε 600 φίλους μου και συνεργάτες το μήνυμα αυτό, που με ευχαριστούν και το προωθούν πρόθυμα και στους δικούς τους φίλους, κ.ο.κ. για να προλάβουμε το κακό καθώς και άλλα 400 σε πολλά media, συλλόγους, αρμοδίους, κλπ που ελπίζω ότι κάποια στιγμή, όσοι απομένουν ακόμη ανεξάρτητοι, θα ξυπνήσουν και θα ευαισθητοποιηθούν.

Πάντως αυτό δεν αρκεί και πρέπει να ληφθούν και μέτρα από τις κεντρικές υπηρεσίες και μάλιστα το νέο υπουργείο υγείας,

ώστε να μην κληθεί από τις υγειονομικές υπηρεσίες π. χ. ο ανυποψίαστος και προφανώς μη ενημερωμένος χωρικός

(που δεν μπορεί να πάρει ένα τέτοιο μήνυμα), να φέρει τα παιδιά του σαν πρόβατα επί σφαγή για να εμβολιασθούν.

Όσον τέλος αφορά στους ιθύνοντες του υπουργείου υγείας και λοιπούς αρμοδίους που βγάζουν τα περίφημα προγράμματα εμβολιασμού, προτείνω για να μην το έχουν βάρος στην συνείδηση τους από τα ολέθρια αποτελέσματα

που θα ακολουθήσουν τους εμβολιασμούς, ή ακόμη για να μην δεχθούν μηνύσεις

από τους συγγενείς των θυμάτων και μάλιστα τους γονείς των παιδιών:

Α) Να περιμένουν μέχρι το τέλος του έτους για να πάρουν μία γεύση του τι θα γίνει διεθνώς,

ώστε να απαγορεύσουν τους εμβολιασμούς όπως έκαναν πρόσφατα η Πολωνία και η Τσεχία

(και όπως έκανε η Ελλάδα το 1918 με την Ισπανική γρίπη όπου με το να μην κάνει εμβολιασμούς δεν είχε και θύματα),

ή Να επιλέξουν μια ομάδα (κακόμοιρων) εθελοντών, και μάλιστα από τον ιατρικό κόσμο που πιστεύει τυφλά στον ΠΟΥ κλπ,

που να κάνουν τα εμβόλια (τα ίδια που θα κάνουν και όλοι οι άλλοι πολίτες και όχι τα ”καθαρά”)

και να δουν τα ολέθρια αποτελέσματα που είδαμε πιο πάνω στο άτυχο πλήρωμα του πλοίου των ΗΠΑ.

Όμως αυτά είναι ”λόγια βοώντος εν τη ερήμω” διότι αυτοί που μας εξουσιάζουν (ΠΟΥ κλπ) έχουν υπερισχύσει της λογικής

και οι εμβολιασμοί αρχίζουν στις 16.11.09 για γιατρούς και υγειονομικούς, ενώ ευτυχώς από ότι είπε η τηλεόραση

στις 5.11.09 και η εφημερίδα τα Νέα, ”πάνω από το 60% των ιατρών έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν

και πολλοί άλλοι το σκέπτονται”, ενώ όσοι θα το κάνουν παίζουν τον ρόλο ινδικών χοιριδίων,

δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε ότι επισημαίνουν οι επιστήμονες στην Γαλλία, όσοι κάνουν το εμβόλιο

έχουν 50 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ότι οι μη εμβολιασθέντες.

Επίσης το ποσοστό των Γάλλων γιατρών και νοσοκόμων που δέχτηκαν να εμβολιαστούν δεν ξεπερνά το 10%

(παρ όλο το πλύσιμο εγκεφάλου που τους γίνεται), ενώ σε μερικά νοσοκομεία φτάνει μόνον στο 2% http://www.theflucase.com/21. Ακόμη το ποσοστό των νοσηλευτών στην Ελλάδα που έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν ξεπερνάει το 90% ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους φαρμακοποιούς, γιατί άραγε;

Παρ όλα αυτά η εφημερίδα έχει σαν κύριο άρθρο ότι

(υπακούοντας στις επιταγές του ΠΟΥ) οι αρμόδιοι γιατροί συνιστούν το εμβόλιο.

Προσωπικά πιστεύω ότι το συνιστούν για τους άλλους και όχι για τις οικογένειες τους, όπως και ο Ομπάμα

που θα το κάνει λέει ο ίδιος (προφανώς το καθαρό εμβόλιο) αλλά όχι και οι κόρες του (για λόγους ασφαλείας).

Τέλος είναι τελείως ψευδή και ανυπόστατα αυτά που λένε κατ’ επανάληψη οι τηλεοράσεις ότι

”δεν υπάρχουν σημαντικές παρενέργειες από το εμβόλιο”, εν αντιθέσει με τις πληροφορίες που μου στέλνουν καθημερινώς

φίλοι που διαμένουν στο εξωτερικό, αλλά και με το πείραμα πού έγινε στο άτυχο πλήρωμα του πλοίου

του Αμερικανικού ναυτικού που προανέφερα.

Σαν απόδειξη δίνω περιπτώσεις παιδιών που παρέλυσαν από εμβολιασμό με ρινικό σπρέι λίγο αφού το έκαναν,

(και είμαστε μόνο στην αρχή) (http://www.theflucase.com/22) και άλλα που πέθαναν ή χαροπαλεύουν,

καθώς και φοιτητών που χρειάστηκε να παν στο νοσοκομείο μόλις έκαναν το εμβόλιο,

λόγω των σοβαρών προβλημάτων (δεν λέω παρενεργειών διότι ο βασικός στόχος του εμβολίου

είναι η δημιουργία προβλημάτων), (http://www.theflucase.com/23, ενώ και έγκυες γυναίκες που έκαναν το εμβόλιο

απέβαλαν μερικές μέρες μετά ενώ είχαν κάνει εις το παρελθόν απόλυτα φιλολογικούς τοκετούς

http://www.theflucase.com/24 και όλα αυτά στις ΗΠΑ όπου ο Ερντογκάν στην Τουρκία υποστηρίζει ότι

στις ΗΠΑ κάνουν το ”καθαρό”, εμβόλιο, εν αντιθέσει με αυτό που γίνεται στην χώρα του και γι’ αυτό

και δεν θα το κάνει (μπράβο του).Τέλος το πρόσφατο e-mail (12.11.09) που πήρα από την κόρη μου από την Αγγλία

αναφέρει ότι πέντε νοσοκόμες στην Σουηδία που εμβολιάστηκαν με το νέο εμβόλιο και τρία ακόμη άτομα είναι ήδη νεκροί,

ενώ τα μέσα ενημέρωσης αποσιωπούν το γεγονός, με εξαίρεση την εφημερίδα "Expressen"

και την ιστοσελίδα της "flucase" (δείτε επίσης το http://www.theflucase.com/25.

Ακόμη κινέζικο πρακτορείο στο Πεκίνο ανακοίνωσε θανάτους εμβολιασθέντων με το νέο εμβόλιο, δείτε το http://www.chinadaily.com.cn/china/2009-11/13/content_8970065.htm.

Γενικότερα και ενώ είμαστε ακόμη στην αρχή ανακοινώνονται καθημερινώς

(ενώ και πολλά άλλα αποκρύπτονται λόγω της λογοκρισίας), πλήθος περιστατικών θανάτων και άλλων σοβαρών βλαβών

από τους εμβολιασμούς, πού ξεπερνούν σε αριθμό τους θανάτους από την γρίπη. 

Για την από τώρα και εφεξής ενημέρωση σας στα τραγικά αυτά περιστατικά, που θα αυξάνονται

όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί που μόλις άρχησαν, μπορείτε να απευθύνεστε (στην Αγγλική) στο πολυδιάστατο site http://theflucase.com της Jane Burgermeister, ή (στα Ελληνικά) στο site μου www.artmine5000.com

η σελίδα του οποίου με τίτλο ”ΦΟΝΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ” συχνά θα συμπληρώνεται με νέα στοιχεία.

Σημειωτέον ακόμη ότι ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι κανένας εμβολιασμός δεν θα γίνει στην χώρα του

προτού αποδειχθεί η ασφάλεια του εμβολίου από τους εμβολιασμούς που θα γίνουν στις άλλες χώρες.

Ήδη στην πόλη Billings της Μοντάνα των ΗΠΑ η φίλη μου Sharon που ζει εκεί μου είπε ότι προ δυο εβδομάδων

έκαναν εμβόλιο με ρινικό σπρέι σε παιδιά 2 έως 4 ετών και κανονικό εμβόλιο σε αστέγους

και σήμερα (21.10.09) τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από αρρώστους με βαριά μορφή γρίπης

(κατά πάσα πιθανότητα της γρίπης των πτηνών),

ενώ πριν δύο εβδομάδες τα κρούσματα ήσαν λίγα και ήπιας μορφής, και ότι το ίδιο συνέβη και σε πολλές άλλες πόλεις της περιοχής που γνωρίζει αλλά και όλης της χώρας γενικότερα, ενώ τα μέσα ενημέρωσης αποσιωπούν τα γεγονότα

και ο κόσμος περιορίζεται διαμαρτυρόμενος με ψηφίσματα μέσω διαδικτύου.

Β)   

Ακόμη ξεγελούν του κόσμο, πού κάθε χρόνο έκανε το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης, αντικαθιστώντας το με το νέο εμβόλιο του Η1Ν1, ώστε να το κάνουν νομίζοντας ότι κάνουν το κοινό. Επειδή αυτό δουλεύει με επιτυχία εις ΗΠΑ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί τελικά και στην Ελλάδα γι’ αυτό προτείνω να αποφύγουμε κάθε εμβόλιο γρίπης.

 Πρόσφατα (στις 30.10.09) λόγω πολλών θανάτων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά πλέον να μην εμβολιάζονται παιδιά κάτω των 10 ετών (δείτε το http://theflucase.com/26 και όλοι οι εμβολιασμοί να περιορίζονται σε μία μόνον δόση, ενώ στην Ελβετία απαγόρευσαν κάθε εμβολιασμό σε παιδιά κάτω των 18 ετών και άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και σε εγκύους (δείτε το http://theflucase.com/27, όπου λιγότεροι από 10% των Ελβετών επιθυμούν να εμβολιασθούν. 

Εμείς, ”βασιλικότεροι του βασιλέως” προχωρούμε ακάθεκτοι στον εμβολιασμό ολοκλήρου του πληθυσμού (ώστε να μην γλιτώσει κανείς), βάσει της συνέντευξης που έδωσε στην ερτ3 την 30.10.09 η υπουργός υγείας κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

Επίσης στην Πορτογαλία ο κόσμος αρνείται να εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσοκόμων, και τα κέντρα εμβολιασμού παραμένουν άδεια, ενώ ο κόσμος δηλώνει ότι θα επαναστατήσει εάν ο εμβολιασμός κάποια στιγμή γίνει υποχρεωτικός (δείτε το site http://theflucase.com/28.

Ακόμη κορυφαίος γιατρός στην Γερμανία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν πλέον ιατροί στις δημόσιες θέσεις που να μην ελέγχονται από τις μεγάλες φαρμακευτικές, με στόχο να διαθέσουν με κάθε τρόπο και μέσον τα προϊόντα τους.

Επίσης μία μόνον εταιρία η Novertis κερδίζει δύο δισεκατομμύρια δολάρια από τα 200 εκατομμύρια εμβόλια που της έχουν παραγγείλει, ενώ τα Σουηδικά μέσα ενημέρωσης έπαψαν πλέον να ανακοινώνουν θανάτους από τους εμβολιασμούς, πιεζόμενα από τις φαρμακευτικές, και στην Νορβηγία άνθρωποι με βεβαρημένη υγεία πέθαναν όταν έκαναν το εμβόλιο,

ενώ η υπουργός μας εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει σημαντικές παρενέργειες.

Ακόμη στην Ουκρανία οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την πληθώρα των μικρών αεροπλάνων που πετούν χαμηλά

και ψεκάζουν τους ανθρώπους στις πόλεις, ενώ θεωρούν τους ψεκασμούς αυτούς υπεύθυνους

για την πληθώρα των αρρώστων στην χώρα από μια βαριά μορφή της γρίπης

(φοβούνται ότι εμπλέκεται και η γρίπη των πτηνών) η οποία προκάλεσε ήδη πάνω από 90 θανάτους.

Τέλος κορυφαίος ιατρός περιγράφει 20 λόγους για τους οποίους η βιταμίνη D είναι αποτελεσματική

στην αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων. Δείτε για όλα τα ανωτέρω το site http://theflucase.com

για όσα διαστήματα λειτουργεί, διότι οι σκοτεινές δυνάμεις κατορθώνουν κατά καιρούς να το μπλοκάρουν,

οπότε μπορείτε να δείτε τουλάχιστον την σειρά των βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=XMMER4yOcIA&feature=related

 

————————————————-

παλαιότερες αναφορές

• ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΟΤΙ:

Πες ΟΧΙ στο εμβόλιο "γρίπης των χοίρων"

• «Μην εφησυχάζετε με τις επίσημες δηλώσεις περί "εθελοντικού" εμβολιασμού,

γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον επιβάλει

σύμφωνα με τις δεσμευτικές διεθενείς νομοθεσίες στα πλαίσια "πανδημίας",

όπου 194 χώρες υποχρεούνται να παραδίδουν την υγεία των υπηκόων τους

στα χέρια και τις διαθέσεις του ελεγχόμενου από φαρμακευτικές και τραπεζίτες Π.Ο.Υ.». 

 

ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΝΤΑ:

   Έλληνες Γιατροί λένε ΟΧΙ στο εμβόλιο για τη νέα Γρίππη

 

Kείμενα από το "Νέα Γρίπη-γρίπη των χοίρων και τα επικίνδυνα εμβόλιά τους

"http://neagripi.blogspot.com:
 
 ·"ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, όποιος διεξάγει εμβολιασμούς

ή κάνει προπαγάνδα για εμβολιασμούς

ή διοργανώνει την διεξαγωγή τους"

·  Η επανάσταση της "γρίπης των χοίρων":

 παν-γενοκτονία και ευγονική

·  Τουλάχιστον 7 νεκροί σε 3 εβδομάδες

από το εμβόλιο Η1Ν1 στη Γερμανία

·  Παιδάκι 21 μηνών πέθανε στο Βερολίνο

 μετά από εμβόλιο γρίπης των χοίρων.

        ·   Να αποζημιωθεί η ΕΕ για τα τεράστια έξοδα

 που άσκοπα έγιναν για την αντιμετώπιση

της "γρίπης των χοίρων"!

·  ΟΧΙ στον εμβολιασμό για τη νέα γρίπη

 από τον Διευθυντή του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ

·  To φονικό εμβόλιο για την γρίπη

(του Δρ. Γ. Κοεμτζόπουλου)

·  Υστερία Γρίπης των χοίρων και θανάσιμα εμβόλια

·  Συναγερμός πανδημίας στην Ελλάδα…(?)

·  Καταπληκτική στάση νοσηλευτών και γιατρών με αποχή στο "πρόγραμμα εμβολιασμού"

·  (ΠΟΥ) = Παγκόσμιος Οργανισμός Υποκρισίας

 -Νέα γρίπη & τοξικά εμβόλια– του βιοχημικού καθ. Παν. Πατρών Χρήστου Γεωργίου

·  SUPER ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

– ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ!

·  Κατάλυση της εξουσίας των Εθνικών Κυρίαρχων Κρατών & η Τρομοκρατία του ΠΟΥ μέσω της "νέας γρίπης"

·  ΑΝΗΘΙΚΟ να συστήνονται μαζικοί εμβολιασμοί! – Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Επιτροπής Εμβολιασμών

του Αγ. Παύλος- κ. Πλωμαρίτης!

·  Εμβολιασμοί: Το κάλεσμα των σειρήνων…

·  Τι συμβαίνει στην Ουκρανία και τον κόσμο? Χρονικό Περίεργων Επιδημιών και Ψεκασμοί…

·  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ «Πράξη ευθύνης και αγάπης»,

«αναγκαίο κακό»,

 ή «Μία επιχείρηση βασισμένη στο φόβο»;

·  "ΝΕΑ" ΓΡΙΠΗ- σταθερά ΟΧΙ στο εμβόλιο!

(γενικώς και ειδικώς… 🙂

 · "ΝΕΑ" ΓΡΙΠΗ- "στοίχημα" να πείσουν γιατρούς, νοσηλευτές και λαό… Γιατί?

 

Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν

την χορήγηση εμβολίων 

Le Monde – Diplomatique,

Ιούλιος 2009


«Για να πουληθούν τα φάρμακά μας πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»


Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2005 έγινε στην Μάλτα

 μία Πανευρωπαϊκή Ιατρική Σύνοδος για την γρίπη

με χορηγούς τις εταιρείες παραγωγής αντιγριπικών
εμβολίων και αντιϊκών φαρμάκων. Μεταξύ αυτών

και η Roche. Εκεί από τα χείλητου γενικού διευθυντή

 του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ)

ανακοινώθηκε επίσημα ότι: «Δεν γνωρίζουμε

 πότε αλλά μία πανδημία γρίπης αναμένεται να
πραγματοποιηθεί. Λείπει μόνον μία συνθήκη

για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος,

 ένας ιός ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Επίσης είπε ότι «ο αντιγριπικός εμβολιασμός

συνιστάται, διότι θωρακίζει τον οργανισμό

 και σαν ψυχολογική συνήθεια». Δηλαδή

το κοινό εμβόλιο κατά της γρίπης αν και δεν βοηθά

 ιατρικά, βοηθά ψυχολογικά, ως placebo-ψευδοφάρμακο
δηλαδή! Όμως ο ιατρός Ερνέστο Μπούργκιο 

 «Αν υπάρχει μία χρονιά που το κοινό
αντιγριπικό εμβόλιο δεν συνιστάται είναι ιδιαίτερα

 εκείνη κατά την οποία υπάρχει φόβος πανδημίας..

Αν είναι αλήθεια, ότι ένας εκ των κινδύνων είναι ο
ιός Η5Ν1, αυτός θα μπορούσε να επανασυνδυαστεί

με την εμβολιαστική ρίζα αποκτώντας τα αντιγόνα,

με κίνδυνο να ξεσπάσει στο εμβολιασμένο άτομο ένας
πραγματικός κυκλώνας στα κύτταρά του. Ένας κανόνας

που υπάρχει σε περίπτωση πανδημίας είναι, ότι

ο προληπτικός εμβολιασμός αποτελεί μία στρατηγική

 πολύ επικίνδυνη». Δηλαδή αν κατά την προδρομική περίοδο μίας ασθένειας γίνει εμβολιασμός(χρονικό διάστημα,

που μπορεί να κρατήσει από 4 ημέρες ως και 3 μήνες

 χωρίςνα εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα),

τότε όπως λέει και ο Μπούργκιο, τα αποτελέσματα

είναι βαριές και ανεπανόρθωτες βλάβες, ή θάνατος. Πληροφοριακά για τους γονείς, που δέχονται τόσο

απρόσκοπτα να εμβολιάζουν τα παιδιά τους
ή τον εαυτό τους, κάθε φορά πριν το πραγματοποιήσουν

 θα πρέπει να προσεύχονται… Αυτό διότι ο εμβολιασμός

ενδέχεται να συμπέσει μέσα στην προδρομική περίοδο της ασθένειας. Η στρατηγική του marketing των μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών έχει πλέον σαν στόχο της

 τους υγιείς ανθρώπους, όσοι λίγοι έχουν πλέον απομείνει.

Και φυσικά τα χημικά φάρμακα και τα εμβόλια

 δεν κάνουν τίποτε άλλο απ’ το να
διευρύνουν την πελατεία των Φαρμακοβιομηχανιών δημιουργώντας νέους πελάτες -αρρώστους

στην «Επιχείρηση Ασθένεια».

Η Γαλλία ταρακουνά το κατεστημένο των Φαρμακευτικών Εταιρειών στην Ευρώπη με την παραπομπή των φαρμακευτικών εταιριών Baxter, Roche & Pharma στο Διεθνές Διακαστήριο της Χάγης στις 12 Ιουλίου 2009 διότι έχει αποκαλυφτεί το μέγεθοςαυτής της νέας τακτικής, που θέλει νέους πελάτες,που να νομίζουν ότι κινδυνεύουν, για να πωλούνται τα νέα πανάκριβα και επικίνδυνα φάρμακα
κατηγορώντας τις 3 εταιρίες ότι σπέρνουν σκόπιμα

 τον πανικό και πως σκόπιμα σε εργαστήρια

δημιούργησαν τον εν λόγω ιό καθώς και οι Γαλλικές αρχές ασκούν δριμύ κατηγορώ ως προς την σκόπιμη

απελευθέρωσή του στον αέρα με έναν και
μοναδικό σκοπό το κέρδος. Επίσης, εξετάζονται

ταυτόχρονα σοβαρές και βάσιμες καταγγελίες 

 από δικηγόρους του United States Department of Justice

καθώς και γιατρών και επιστημονικού προσωπικού του Amercian Medical Association η εμπλοκή

στην όλη υπόθεση της γρίπης των χοίρων,

δίκτυο καναλιών και επιχειρήσεων μέσων μαζικής

ενημέρωσης οι οποίες όπως υποστηρίζεται χορήγησαν
ή αλληλο-χορηγήθηκαν με φαρμακευτικές εταιρίες

έτσι ώστε να πάρει το θέμα διαστάσεις διεθνούς εμβέλειας.

Η υπόθεση αναλαμβάνει ακόμα πιο διεθνή
χαρακτήρα μιας και το Μεξικό παραπέμπει

την εταιρία Baxter επίσης στο διεθνές δικαστήριο

διότι όπως λέει, όλοι οι θάνατοι στο Μεξικό

τον περασμένο Απρίλιο και Μαϊο εκτός από ένα

 περιστατικό οφείλονται στο γεγονός τ’ ότι
τους χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά τους μήνες

 Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009- εμβόλια τα οποία περιείχαν μείγματα από ανθρώπινους ιούς – τον ιό του
SARS, ιός των πουλερικών και ιός των χοίρων.

 

Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων για την γρίππη απάτη είναι:

 

Νέα Ζηλανδία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και το Μεξικό.

 

Απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων

για την εν λόγω γρίππη. 

 

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΡΙΠΠΗ

 

http://www.youtube.com/watch?v=gEVv2Sqc1uU

 

http://www.promitheasblog.com:

80/2009/10/sos-h1n1.html

 

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

SOS! Εφιάλτης. Επισήμως πλέον,

οι πρώτοι νεκροί από το εμβόλιο H1N1.

 Τι συμβαίνει;
Στο Μιλάνο, που έφθασε το εμβόλιο, 6 στους

10 γιατρούς αρνούνται να εμβολιαστούν.
Τι συμβαίνει;
Τα ΜΜΕ τι ρόλο έχουν στην απόκρυψη των πληροφοριών;
Οι οδηγίες που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να «συνοδεύουν»

το εμβόλιο H1N1 της Novartis, στην Ιταλία αφαιρούνται,

αλλά το Novartis διατίθεται!
Εδώ οι οδηγίες που έχουν αφαιρεθεί:
ΕΔΩ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ
Λίγες οι επίσημες πηγές ενημέρωσης καιπληροφόρησης.
Μοναδική εφημερίδα που δημοσιεύει την καταγγελία

 για το εμβόλιο στη Σουηδία, είναι η «Expressen»

De blev sjuka av vaccinet και η ιστοσελίδα

«Flucase» FIFTH "SWINE FLU" VACCINE DEATH

IN SWEDEN – VACCINATIONS STILL GO

AHEAD AS PLANNED!
Στην Ελλάδα τι συμβαίνει;

‹ Παγκόσμιο Κίνημα ενάντια

στον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Κίνημα ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό!
9000 περίπου άνθρωποι

υπέχραψαν ήδη τη διακύρηξη ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που εν όψη της όλης ιστορίας της "γρίπης των χοίρων" και τα εμβόλια που αγοράζουν κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, μιας και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει ήδη κυρήξει το γεγονός ως "πανδημία",

το καθιστά ιδιαίτερα επίκαιρο.
Ειδικά οι φίλοι μας, πολίτες των ΗΠΑ

βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ σκληρές ποινές

σε περίπτωση που αρνηθούν τον εμβολιασμό τους…
Σε συμπαράσταση με όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας,

αλλά και για τη διασφάληση του δικαιώματος μας

να αρνούμαστε τον οποιοδήποτε επικύνδινο εμβολιασμό…
προτείνω την συνυπογραφή της παρακάτω δήλωσης!

A UNIVERSAL DECLARATION OF RESISTANCE TO MANDATORY VACCINATIONS
Πηγή: vickytoxotis.blogspot.com

• ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑ

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΠΗΣ

(Σημ. "Κ.Φ.":όπως ακριβώς μας απεστάλη)

Σύμφωνα με την "Hμερησία" η Ελλάδα έχει παραγγείλει:

·  2.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Glaxo.

 Η παραλαβή τους θα ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου

 και θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

·  3.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Novartis.

Η παραλαβή των 2.000.000 δόσεων θα γίνει

 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσουν

 στις αρχές Ιανουαρίου ακόμη 1.000.000 δόσεις.

·  3.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Sanofi Pasteur.

Η παραλαβή θα ξεκινήσει 15 Δεκεμβρίου

και θα ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου.

Το θέμα είναι πως αυτές οι εταιρίες είναι

 συγκατηγορούμενες σε αγωγές και μηνύσεις

που τρέχουν κατά αυτών και κατά της

 Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Παγκόσμιο Κίνημα

 ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό! )

σε διάφορες χώρες με την κατηγορία συνωμοσίας

για γενοκτονία (Διεθνής "συμμορία"

σχεδιάζει μαζική γενοκτονία )

Είναι αδιαμφισβήτητο  πως τόσο εμείς

 όσο και τα παιδιά μας διατρέχουμε τον ίδιο

κίνδυνο σε περίπτωση έναρξης του προγράμματος

 μαζικών εμβολιασμών τον Οκτώβρη

στα σχολεία -όπως εξήγγειλε η κυβέρνηση… !

Ο κόσμος πρέπει να αρνηθεί τον εμβολιασμό

πάση θυσία!  -γιατί αυτοί που θα εμβολιάζονται

θα διασπείρουν στην πραγματικότητα

τον τεχνητό ιό στις κοινότητες τους!

Το 1918 η Ελλάδα είχε γλιτώσει το "μαύρο θάνατο"

 επειδή οι κάτοικοι δεν είχαν εμβολιαστεί

 -περίπτωση που αποτελεί παράδειγμα

σε πολλές χώρες στο εξωτερικό αυτή την περίοδο! 

 Σήμερα όμως κινδυνεύουμε από τα εμβόλια!

Στην Νέα Ζηλανδία ήδη κάνουν έρευνες σχετικά

με τις εταιρίες παραγωγής των εμβολίων

 και ΔΕΝ θα παραδώσουν τους κατοίκους

 της χώρας τους στα νύχια της ΠΟΥ όπως αναφέρουν

 άνθρωποι εκεί που αγωνίζονται για το παγκόσμιο

 κίνημα ενάντια στουςαναγκαστικούς εμβολιασμούς!

Με την ελπίδα να μετρήσει ΠΡΩΤΑ η ΑΛΗΘΕΙΑ

και η ουσιαστική έγνοια για τον άνθρωπο

και τον ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ  και να σταματήσουμε

 την πρόθεση εμβολιασμών!

Για το σκοπό αυτό πρέπει να ακυρωθούν οι άδειες

λειτουργίας των παραπάνω εταιριών στη χώρα

και να ξεκινήσουν δικαστικοί αγώνες

και έρευνες της αστυνομίας και στην ΕΛΛΑΔΑ.

Ενημερώστε όσους συνεργάτες και φίλους σας

 μπορείτε.ΤΩΡΑ και όχι όταν θα κυριαρχεί ΠΑΝΙΚΟΣ…

γιατί τότε ΔΕΝ θα ακούει κανείς!

 

Ενημερωθείτε και υπογράψτε στο Παγκόσμιο Κίνημα

ενάντια στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.