ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ | άρθρο του Ηλία Συκουτρή

Η επέτειος της ημέρας της γυναίκας πρέπει να είναι ένας ύμνος στο ωραιότερο πλάσμα της δημιουργίας που χωρίς αυτό η ζωή μας δεν θα είχε νόημα πάνω στη γη και κυρίως πρέπει να είναι ένας ύμνος του άνδρα προς τη γυναίκα σαν αναγνώριση της μεγάλης της συμβολής στην ποιότητα της ζωής μας την ευτυχία, στην αγάπη και στον έρωτα και ακόμη στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής του. Η σύγχρονη εποχή όχι μόνο έπαψε να χαρακτηρίζει τη γυναίκα ασθενές φύλο, αλλά την τοποθέτησε σε πολλούς τομείς της
ανθρώπινης δραστηριότητας όχι μόνο ισοτιμία αλλά πολλές φορές και ικανότερη από τον άνδρα εκτός του ότι με την αναμφισβήτητη αίσθηση της υπεροχής εξουσιάζει σε μεγάλο βαθμό το ανδρικό φύλο, το οποίο κάποτε αποκαλούσαμε ισχυρό.

Η μάνα, η πιο ιερή μορφή της ανθρώπινης ύπαρξης, αποτελεί το ασφαλέστερο θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας και η συμβολή της στην αγωγή και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών μας είναι καθοριστική. Και αυτός ο σημαντικός ρόλος ενισχύει την ανωτερότητά της και της προσθέτει σεβασμό και θαυμασμό.

Και η Τηνιακή μάνα υπηρετεί με ζήλο αυτό το ρόλο και η θετική επίδραση της στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της επιβεβαιώνεται από την ποιότητα της σημερινής νεολαίας μας.

Σας εύχομαι να ζείτε ευτυχισμένες για να προσφέρετε στους συντρόφους σας μεγάλες συγκινήσεις και χαρές ώστε να απολαμβάνουμε τη ζωή
μας με πληρότητα. Και για να απολαμβάνει ένας άντρας στη ζωή του με πληρότητα πρέπει να επιλέξει σύντροφο που να διαθέτει κυρίως εσωτερική ομορφιά χωρίς να παραβλέπει και την εξωτερική.

Προσωπικά είμαι τυχερός γιατί η δική μου γυναίκα διέθετε και διαθέτει και τα δύο.

Τήνος 8/3/2019

Ηλίας Συκουτρής
πτυχιούχος Παντείου