ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΙΣΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΕΣΣΙΣΟΓΛΟΥ


Η Ειρήνη Κεσσίσογλου κατά την παρουσίαση της διατριβής της

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΙΣΑΣ
ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΕΣΣΙΣΟΓΛΟΥ

Συγχαρητήρια ανήκουν στην Ειρήνη Κεσσίσογλου εγγονής του αειμνήστου καθηγητού Λεονάρδου Ν. Καραπιπέρη, η οποία πέρασε με απόλυτη επιτυχία την διαδικασία της κρίσεως της διδακτορικής της διατριβής στο Πανεπιστήμιο της Sorbonne, στην Γαλλία.

Η Ειρήνη Κεσσίσογλου σπουδασε Βιολογία, αρχικά στο Λονδίνο (London University) και συνέχισε στο Παρίσι  στο ICM (Universite de Sorbonne) με βασική επικέντρωση στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Το θέμα της διδακτορικής διατριβής ήταν «Investigating the physiological function of the Amyloid precursor Protein in Drosophila melanogaster», θέμα πολύ εξειδικευμένο, δύσκολο, αλλά και  με μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Η κ. Κεσσίσογλου παρουσίασε σε ανοικτή συζήτηση, μέσω τηλεδιασκέψεως, με μεγάλη σαφήνεια και άριστα τεκμηριωμένη την διατριβή της και απάντησε στην πληθώρα των ερωτήσεων με μεγάλη άνεση αποδεικνύουσα το υψηλό επίπεδο γνώσεων.

Δίκαια η επιτροπή, ομόφωνα, έκανε δεκτή την εργασία της Ειρήνης δικαιώνοντας την ίδια για την πολυετή προσπάθειά της, αλλά προσφέροντας υπερηφάνεια στην οικογένειά της και  γενικότερα στους Ανδριώτες.