Κατασκευή – μεταφορά και τοποθέτηση προκατασκευασμένης αιθούσης 36τ.μ. στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γαυρίου Άνδρου από το ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΛΙΛΙΚΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗ – ΑΝΔΡΟΥ


Δελτίο Τύπου | 21-12-2020

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΛΙΛΙΚΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗ – ΑΝΔΡΟΥ

Κατασκευή – μεταφορά και τοποθέτηση
προκατασκευασμένης αιθούσης 36τ.μ.
στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γαυρίου Άνδρου

κ. Νίκος Σιγάλας
Πρόεδρος του Δ.Σ.
1. Αντιδήμαρχος Γαυρίου
κα Αθηνά Κοζανίτη
2. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος
κ. Νίκος Σιγάλας
3. Ο τ.Δήμαρχος Υδρούσας
κ. Κυριακος Θωμάς
4. Ο Δ/ντής Γυμνασίου-Λυκείου
Γαυρίου κ. Λεων. Λούμπεσης

To Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου μετά την χορηγία υγειονομικού εξοπλισμού προς το Κέντρο Υγείας Άνδρου λόγω των αναγκών του από τη νόσο covid-19, ανταποκρινόμενο και στις ανάγκες του Δήμου Άνδρου εξαιτίας του ιδίου λόγου (covid-19) προέβη σε νέα χορηγία με αποδέκτη αυτή η φορά την εκπαίδευση στο νησί μας, τομέα που βρίσκεται πάντα στις προτεραιότητες του Ιδρύματος και των μελών του Δ.Σ.

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι άμεσα ικανοποιήθηκε από πλευράς του Ιδρύματός μας αίτημα του Δήμου Άνδρου για την παροχή συνδρομής στην εύρεση επιπλέον χώρων για την στέγαση των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου Γαυρίου, ώστε να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες του σχολείου και παράλληλα  να αποτραπούν κατά το δυνατόν οι κίνδυνοι μετάδοσης του ιού covid – 19 μέσω της επίτευξης μεγαλύτερης απόστασης μεταξύ των μαθητικών θρανίων.

Ο Δήμος Άνδρου έχοντας διερευνήσει τις ανάγκες της άνω σχολικής μονάδας και τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις, που ο Νόμος θέτει για την στέγαση μαθητών, διατύπωσε προς εμάς αίτημα για την αγορά και τοποθέτηση στον χώρο του σχολείου προκατασκευασμένης αίθουσας 36 τ.μ. (6 χ 6) , κατασκευής από πάνελ με θερμομόνωση, αποτελούμενης από μεταλλικό φέροντα οργανισμό, πλήρως εξοπλισμένης και θερμαινόμενης από 2 συσκευές air condition (ψύξη – θέρμανση), ανάγκη την οποία αδυνατούσε να καλύψει άμεσα από ιδίους πόρους.

Το Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε (covid – 19, lockdown), ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημα του Δήμου Άνδρου επιμελήθηκε και χρηματοδότησε την κατασκευή, τη μεταφορά και την τοποθέτηση της αίθουσας, ενέργειες τις οποίες επιμελήθηκε προσωπικά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Νίκος Σιγάλας.

Το Γυμνάσιο – Λύκειο Γαυρίου είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα μέσης εκπαίδευσης στο νησί μας και αριθμεί 186 παιδιά. Η συγκεκριμένη αίθουσα κατασκευάστηκε με την πρόβλεψη να ενωθεί στο μέλλον με τις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου Γαυρίου. Κατά την τοποθέτηση της αίθουσας, τον Δήμο Άνδρου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος κα Αθηνά Κοζανίτη, ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γαυρίου κ. Αντώνης Γιαννακαρώνης, όπως επίσης και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Λεωνίδας Λούπεσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ευχαριστεί τις εταιρείες Ερμής Heavy Lifts ΑΕ και ιδιαίτερα τον CEO της εταιρείας κ. Γιάννη Μανώλαινα, όπως επίσης την εταιρεία Golden Star Ferries και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες κ.κ. Δημήτρη και Γιώργο Στεφάνου για τις εκπτωτικές τους χορηγίες. Τη συναρμολόγηση επιμελήθηκε με δικό της συνεργείο στο χώρο τοποθέτησης η κατασκευάστρια εταιρεία Ευρωεμπορική Α.Β.Ε.Ε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, επίσης, στον τέως Δήμαρχο Υδρούσας κ. Κυριάκο Θωμά που πρώτος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Νίκο Σιγάλα για την ανάγκη του σχολείου αλλά και για τη μεσολάβησή του με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα.

Το Ίδρυμά μας που πάντα επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών της Άνδρου, σεβόμενο τη γνωστή ευαισθησία των Κληροδοτών και Ιδρυτών Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη σε θέματα παιδείας ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό θετικά με την ευχή μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να ωφεληθούν και να διευκολυνθούν στο καθημερινό τους έργο.


Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Νίκος Σιγάλας

1. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος
κ. Νίκος Σιγάλας (στα δεξιά)
2. Ο Γεν. Δ/ντής της εταιρείας
βαρέων μεταφορών “Ερμής Α.Ε.”
κ. Γιάννης Μανώλαινας (στα αριστερά)