ΤΗΝΟΣ | Δήμος Τήνου: Ο Δήμαρχος Τήνου ορίζει Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Ηλεκτροφωτισμού και Πολεοδομίας τον κ. Εμμανουήλ Λούβαρη


Τήνος, 25/01/2021

Δήμος Τήνου

ΘΕΜΑ: «Ορισμός Αντιδημάρχου
– Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων».

Ακολουθεί περιληπτικά η Απόφ. Δημάρχου Τήνου (01/Β/2021)

Ο Δήμαρχος Τήνου αποφασίζει:

Α. 1) Ορίζει καθ’ ύλην άμισθο Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Ηλεκτροφωτισμού και Πολεοδομίας τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Εμμανουήλ Λούβαρη του Δημητρίου, με θητεία από σήμερα μέχρι 31.08.2021 και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

  • Την εποπτεία, μέριμνα και ευθύνη εν γένει των θεμάτων της Υπηρεσίας Πρασίνου του Τμήματος Πρασίνου και Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπως καθορίζονται στον οικείο Ο.Ε.Υ.
  • Την εποπτεία του προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου του Τμήματος Πρασίνου και Διαχείρισης Απορριμμάτων, καθώς και την οργάνωση και διάθεση των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού όπου απαιτείται (σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας).
  • Την εποπτεία, μέριμνα και ευθύνη του Ηλεκτροφωτισμού Δημοτικών Οδών, Πλατειών και Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Τήνου.
  • Την εποπτεία, μέριμνα και ευθύνη της εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Την εποπτεία, μέριμνα και ευθύνη των κυκλοφοριακών και συγκοινωνιακών θεμάτων.
  • Την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης.
  • Την εποπτεία, μέριμνα και ευθύνη της λειτουργίας και συντήρησης του Ελικοδρομίου.
  • Τον ευπρεπισμό των οδικών δικτύων & κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Τήνου.
  • Εν γένει την επιμέλεια του ευπρεπισμού των Τοπικών Κοινοτήτων Δύο Χωριών & Τριαντάρου.
  • Την εποπτεία & ευθύνη του Πολεοδομικού Σχεδιασμού & των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων πολεοδομίας, χωροταξίας και χρήσεων γης.
  • Την παρακολούθηση -επίβλεψη της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Τήνου.

2) Στον ανωτέρω μεταβιβάζει την υπογραφή όλων των αποφάσεων ή άλλων εγγράφων, που εκδίδονται κατ’ ενάσκηση των παραπάνω αρμοδιοτήτων του καθώς και όλα τα έγγραφα αλληλογραφίας προς πάσης φύσεως φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς, εφόσον αφορούν ζητήματα αρμοδιότητας του, πέραν αυτών που εκ του νόμου υπογράφονται μόνο από τον Δήμαρχο.

3) Στον ανωτέρω μεταβιβάζει την εισήγηση στα αρμόδια όργανα του Δήμου για τα θέματα των αρμοδιοτήτων που αναφέρονται παραπάνω και την εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων.

Β. Ο Αντιδήμαρχος εξουσιοδοτείται επίσης για τη θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής και της επικύρωσης αντιγράφων εγγράφων.

Γ. Έγγραφα της αρμοδιότητας του Αντιδημάρχου τα οποία χαράσσουν γενικότερη πολιτική του Δήμου, συντάσσονται σε σχέδιο από τον Αντιδήμαρχο και φέρουν την τελική υπογραφή του Δημάρχου.

Δ. Ο Αντιδήμαρχος θα συνεργάζεται με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αρμόδιους κατά περίπτωση και κατά αρμοδιότητα Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, με τα Συμβούλια της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και με τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, τις Επιτροπές του Δήμου και τις Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου για τις ως άνω αναφερόμενες αρμοδιότητες.

Ε. Οι ανωτέρω μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες στον Αντιδήμαρχο, εάν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, ασκούνται από τον ίδιο το Δήμαρχο.

ΣΤ. Ο ανωτέρω Αντιδήμαρχος δεν μπορεί κατά τη διάρκεια της θητείας του να εκλεγεί μέλος του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ζ. Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθ. 13β’/Β/2020 απόφαση Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων Δήμου Τήνου και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων.

Η. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί τουλάχιστον σε μια ημερήσια εφημερίδα του Νομού Κυκλάδων ή σε μία εβδομαδιαία της Πρωτεύουσας του Νομού ή σε τοπική εφημερίδα και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, στο πρόγραμμα Διαύγεια και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος.

Ο Δήμαρχος Τήνου

Ιωάννης Σιώτος


Η Απόφ. Δημάρχου Τήνου (01/Β/2021)
– ακολουθεί ολόκληρο το έγγραφο αυτής, σε μορφή “pdf”: