ΚΔΕΠΠΑΜ: 6η Γιορτή Κουκλοθέατρου στη Μύκονο | Μάρτιος 2021 | «Φτιάχνουμε μια κούκλα;»


Μύκονος, 11-03-2021

ΚΔΕΠΠΑΜ

6η Γιορτή Κουκλοθέατρου στη Μύκονο,
Μάρτιος 2021
«Φτιάχνουμε μια κούκλα;»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω του COVID-19 και θέλοντας να δώσει μια συνέχεια στις Γιορτές Κουκλοθεάτρων που διοργανώνονται στη Μύκονο τα 6 τελευταία χρόνια σκέφτηκε  την διεξαγωγή διαδικτυακού  εκπαιδευτικού κουκλοθεατρικού εργαστηρίου κατασκευής κούκλας για τους εκπαιδευτικούς εικαστικών των Δημοτικών Σχολείων της Μυκόνου.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση της Βάσως Γιαρένη  Κουκλοπαίτριας από το θέατρο κούκλας Κοκου-Μουκλό.

Tο εργαστήρι, στόχο έχει να δείξει στους εκπαιδευτικούς μία μέθοδο για την κατασκευή κουκλοθεατρικής κούκλας μαρότας μεσαίου μεγέθους  που στην συνέχεια θα υλοποιήσουν με τα παιδιά μέσα στην τάξη. Οι κούκλες που θα φτιάξουν τα παιδιά θα φωτογραφηθούν  και θα αποτελέσουν μέρος μια μικρής ταινίας που θα παιχτεί  την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021.

Με το εργαστήρι «Φτιάχνουμε μια κούκλα» βρήκαμε τον τρόπο να τρυπώσουμε και φέτος στα σχολεία του νησιού αφού δυστυχώς δεν θα έχουμε την χαρά να δούμε ζωντανά κάποια παράσταση κουκλοθεάτρου στη Μύκονο.


Διοργάνωση: ΚΔΕΠΠΑΜ
Καλλιτεχνική επιμέλεια Γιορτής: Εύα Νικηφόρου