Ιερά Μητρόπολις Ναυκρατίδος: ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


απεστ. 25-04-2022

Ιερά Μητρόπολις Ναυκρατίδος

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Με λαμπρότητα και χαρά εορτάσθηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξανδρείας.

Η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία ετελέσθησαν στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β’, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονος και Θεοφιλ. Επισκόπου Νειλουπόλεως κ. Νικοδήμου.

Το πρωί του Πάσχα, 24η Απριλίου 2022, στην Ι. Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας έλαβε χώρα ο Εσπερινός της Αγάπης χοροστούντος του Μακαρ. Πατριάρχου και συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού, Καθηγουμένου της εξονομασθείσης πολυαιωνίου Μονής και του Θεοφιλ. Επισκόπου Νειλουπόλεως κ. Νικοδήμου, Διευθυντού του Ιδιαιτ. Πατριαρχικού Γραφείου.

Ακολούθησε πασχάλιο γεύμα ολοκλήρου της ελληνικής παροικίας στο εντευκτήριο της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας με την συμμετοχή της ΑΘΜ, του ι. κλήρου, του Εντιμ. κ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος, των Κοινοτικών αρχών κ.ά.