ΑΜΟΡΓΟΣ: Το Amorgos Film Festival ταξιδεύει στην Βραζιλία!


απεστ. 12-05-2022 | Δελτίο Τύπου

Το Amorgos Film Festival ταξιδεύει στην Βραζιλία!

Στις 20-24 Απριλίου, στην Μπάχια της Βραζιλίας διεξήχθη το 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Τέχνης και Τουρισμού “Finisterra Brazil”. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την κα. Γιαννακοπούλου, Πρόεδρο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αμοργού, (www.amorgosfilmfestival.com)  το οποίο διεξάγεται στο όμορφο νησί των Κυκλάδων εδώ και 13 χρόνια, και περιλαμβάνει διαγωνιστικό μέρος, με θεματικές ταινίες και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, Ακαδημία Κινηματογράφου και πολλαπλές ομιλίες, δράσεις και εκδηλώσεις για την τέχνη.

Η κα. Γιαννακοπούλου μιλώντας στο Φεστιβάλ Βραζιλίας, αναφέρθηκε στην σημασία που έχει ένας τέτοιος θεσμός για την ανάπτυξη ενός τόπου. Η συμμετοχή ήταν πολύ σημαντική για την προβολή της Αμοργού και της Ελλάδας, και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον στην Μπάχια, στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Φεστιβάλ της Αμοργού!

«Η πιο γρήγορη, άμεση και ειλικρινής ενημέρωση για ένα τόπο, είναι το σινεμά», είπε χαρακτηριστικά καταλήγοντας η Πρόεδρος του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αμοργού κα. Ειρήνη Γιαννακοπούλου.


Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού
Αιγιάλη, Αμοργός 84008
Τηλ: 2285073393
E-mail: [email protected]