Ιερά Μητρόπολις Ναυκρατίδος: ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ


απεστ. 14-09-2022

Ιερά Μητρόπολις Ναυκρατίδος

ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Στιγμιότυπο από την λιτάνευση του αφθόρου ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο, στις 24 Αυγούστου 2022. Της πανηγύρεως προέστη η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’.

Στο ως άνω φωτογραφικό στιγμιότυπο σηκώνουμε το ιερό λείψανο μαζί με τον Μακαριώτατο, ενώ η ψυχή κατακλύζεται από δέος και ευγνωμοσύνη προς τον μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον οποίο προσκύνησα για πρώτη και μοναδική φορά το έτος 1992 ως πρωτοετής φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνοδεύοντας τον αείμνηστο Μητροπολίτη Ταμιάθεως κυρό Ιωακείμ (Τσακίρη) στην πανήγυρη του Αγίου κατ’εκείνο το έτος.

30 χρόνια αργότερα ο Άγιος με εδέχθη για δεύτερη φορά ως Επίσκοπο της Εκκλησίας του Χριστού πλέον και μου προσέφερε την ευλογία όχι μόνον να τον προσκυνήσω, αλλά και να συλλειτουργήσω με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο στον περικαλλή Ναό Του με άλλους αρχιερείς και να σηκώσω στους χοϊκούς ώμους μου το καθαγιασμένο λείψανό Του κατά την μεγαλοπρεπή εσπερινή λιτάνευση.

Είναι τούτες οι ευλογίες που δίνουν δύναμη και ελπίδα προς συνέχιση του ταπεινού πνευματικού αγώνα… δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!