Δήμος Σίφνου: ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Ανακοίνωση | Δελτίο Τύπου | Σίφνος, 27.10.2022

Δήμος Σίφνου

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Εγκρίθηκε, σήμερα (27.10.2022), με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη η επιχορήγηση του Δήμου μας με το ποσό των 140.000 € για την κατασκευή ενδιάμεσου αντλιοστασίου στη θέση “Πελιάρδι” για τη μεταφορά του παραγόμενου νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης του Πλατύ Γιαλού στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης του νησιού στη θέση “Καδές”.

Θα θέλαμε για ακόμα μια φορά να αναφερθούμε στην εξαιρετική συνεργασία του Δήμου μας με το Γ. Γ. κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας καθώς και στην καθοριστική συμβολή τους στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων στον τομέα της ύδρευσης.

Με την υλοποίηση όλων των προγραμματισμένων ενεργειών -και στη βόρεια Σίφνο- θα έχει υλοποιηθεί ένα τεράστιο έργο για το νησί, με πολλαπλές ωφέλειες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Σημαντική, επίσης, και για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου είναι η συνδρομή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου & Σίφνου κ. Δωρόθεου Β΄ καθώς και του Αρχιμανδρίτη πατ. Ιωαννίκιου Λαμπρινού για τη συναίνεσή τους να χρησιμοποιηθεί αγροτεμάχιο της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΡΥΣΗΣ για την κατασκευή του αντλιοστασίου.

Με την ευκαιρία νιώθουμε την ηθική υποχρέωση να αναφερθούμε στο επίπονο έργο που επιτελούν οι υπάλληλοι του Δήμου μας και στον τομέα της ύδρευσης, στους οποίους απευθύνουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για τις προσπάθειές τους να ανταποκριθούν στις ποικίλες και ολοένα αυξανόμενες ανάγκες.

Προσωπικά θα θεωρούσα παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κ. Γεωργούλη για το “πείσμα”, την επιμονή, για το συνεχή, καθημερινό και αποτελεσματικό αγώνα!

Σίφνος, 27.10.2022


Η Δήμαρχος Σίφνου
Μαρία Εμμ. Ναδάλη


πηγή άρθρου: Δήμος Σίφνου
Ανακοίνωση | Δελτίο Τύπου | www.dimos.sifnos.gr