Ίδρυμα Ευγενίδου: ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ – ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ


ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ
ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου αφιερώνονται στα παιδιά! Έτσι το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο αλλάζει το πρόγραμμά του και δημιουργεί ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ αφιερωμένη στους μικρούς του φίλους και φίλες με όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις παραστάσεις (η μία αμέσως μετά την άλλη) γεμάτες από περιπέτειες στην Γη και στο Διάστημα!

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

Στις 10:30 το πρωί ξεκινάμε με την  π ο λ υ β ρ α β ε υ μ έ ν η  παράσταση: «Polaris. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας», που απευθύνεται σε παιδιά 5-9 ετών.

Στις 11:30 ακολουθεί η εντυπωσιακή συνέχεια: «Lucia: Το μυστικό των Πεφταστεριών», επίσης για παιδιά 5-9 ετών.

Στις 12:30 την σκυτάλη παίρνει «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων», μία παράσταση για τους λίγο μεγαλύτερους φίλους μας από 10 ετών και άνω.

Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο τα καλοκαιρινά απογεύματα της Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής γίνονται ακόμα πιο όμορφα!!!

Απολαύστε μοναδικές πλανηταριακές προβολές και κάντε μαζί μας ένα ταξίδι στα αστέρια αγοράζοντας 2 εισιτήρια στην τιμή του 1 μόνο με τον κωδικό COSMOTE DEALS for YOU. Μπείτε στην εφαρμογή MY COSMOTE APP για να αποκτήσετε τον κωδικό σας (χρέωση: 0,20€/κωδικό, πλέον τέλους κινητής τηλεφωνίας). Και βέβαια μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά απο εδώ ή από το ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Διήμερα στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου Στα εκπαιδευτικά Διήμερα με τίτλο «O Μαγικός Κόσμος της Επικοινωνίας», που διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, λέξεις όπως:

Ομιλία, Όραση, Ακοή, Τηλέφωνα, Μηνύματα, Σηματοδοτικές Πορείες, Bluetooth, Χημική απόκριση και Γέφυρες, αποκτούν άλλο νόημα.

Τα παιδιά μαθαίνουν βασικές αρχές επικοινωνίας σε πολλά και διαφορετικά πεδία, από τα πιο γνωστά, ως τα εντελώς άγνωστα και απο τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικροσκοπικά, ώστε στο τέλος να επιλύσουν έναν ενδιαφέροντα γρίφο!

Τα εκπαιδευτικά Διήμερα περιλαμβάνουν πρωτότυπες και διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά που τέλειωσαν την Ε’, ΣΤ’  Δημοτικού και την Α’ Γυμνασίου. Φέτος στα Διήμερα τα παιδιά μελετούν τις
βασικές αρχές της επικοινωνίας, καθώς και τις ιδιαιτερότητες και προκλήσεις που αυτή μας θέτει. Θα δουν πώς πραγματοποιείται η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, μεταξύ ανθρώπων και μηχανών και τι προσπάθειες γίνονται για την επικοινωνία με εξωγήινες μορφές ζωής.

Για αυτήν μας την εξερεύνηση του κόσμου της επικοινωνίας επιστρατεύουμε τις επιστήμες της Φυσικής , της Χημείας, της Βιολογίας, της Μηχανικής, και της Πληροφορικής. Μέσα από κατασκεύες, εργαστήρια, workshops και πειράματα τα παιδιά εξερευνούν τον μαγικό κόσμο της  επικοινωνίας και συλλέγουν πολύτιμα στοιχεία που θα πρέπει να  συνδυάσουν για να βρουν τις οδηγίες για την τελική πρόκληση. Την τελευταία ημέρα, στην τελετή λήξης, τα παιδιά θα παρουσίασουν τα κατορθώματά τους σε γονείς και φίλους.


ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Eπικοινωνήστε μαζί μας:
email: [email protected]
τηλ.: 210 9469 600