Σύνδεσμος Σικινητών: Νέο ξεκίνημα για τον Σύνδεσμο Σικινητών


απεστ. 24.07.2020

Σύνδεσμος Σικινητών

Νέο ξεκίνημα για τον Σύνδεσμο Σικινητών

Εδώ και λίγο καιρό, μια νέα σελίδα έχει ξεκινήσει νια τον Σύνδεσμο Σικινητών, καθώς πλέον διοικείται από νέο συμβούλιο, με πρόεδρο τον κ. Ξενοφώντα Βάχο. Με πολλές νέες ιδέες και projects που βρίσκονται ήδη στα σκαριά, αλλά και με πολλή όρεξη, το νέο διοικητικό συμβούλιο ευελπιστεί να ανανεώσει τον Σύνδεσμο, αλλά και να του χαρίσει κάτι από την παλιά του αίγλη, πάντα βέβαια με γνώμονα την καινή αγάπη για τη Σίκινο και με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων των απανταχού Σικινητών.

Η αρχή αυτής της προσπάθειας ήταν εξαιρετικά δυναμική και έγινε στην κοπή της ετήσιας πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο. Με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία, το κέντρο «Ορφέας» που φιλοξένησε την εκδήλωση, γέμισε ασφυκτικά με περισσότερα από 300 άτομα. Εξαιρετικά συγκινητική ήταν η στιγμή της ζωντανής σύνδεσης με τη Σίκινο, όπου ο πάτερ Θεόδωρος Αρσενικός και ο Δημήτρης Διβόλης έπαιξαν βιολί και λαούτο αντίστοιχα, ανοίγοντας έτσι τον χορό και σκορπίζοντας χαμόγελα στους παρευρισκόμενους. Λίγες μέρες αργότερα έγινε φυσικά και η καθιερωμένη γιορτή της Παντάνασσας με τη μεταφορά της εικόνας στην οικογένεια που θα τη φυλάξει στο σπίτι της.

Ακόμα μία σημαντική ενέργεια είναι όμως και η δημιουργία της επίσημης ιστοσελίδας και των social media του Συνδέσμου. Μέσα από το site www.sikinos-union.gr, ο Σύνδεσμος θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει την προσπάθεια του και φυσικά να διαφημίσει το νησί.

Άξιο αναφοράς είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ιστοσελίδας, αυτό του «Ιστορικού Αρχείου», όπου μέσα από ιστορικές φωτογραφίες και ντοκουμέντα και με τον εξαιρετικό σχολιασμό του κ. Πέτρου Φρονίστα (συγγραφέα του βιβλίου «Σίκινος, μία ιστορία», εκδ. Μανδραγόρας), οι επισκέπτες της σελίδας μπορούν να μάθουν για την ιστορία και τις τοπικές παραδόσεις του νησιού. Απώτερος σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η αποθήκευση και ψηφιοποίηση ενός τόσο σημαντικού και πολύτιμου υλικού, όπως είναι οι παλιές φωτογραφίες, τα παλιά έγγραφα, τα αποκόμματα εφημερίδων κτλ.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Σικινητών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη δημιουργία του Δανειστικού Φαρμακείου Σίκινου. Λαμβάνοντας υπόψιν την έλλειψη φαρμάκων, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς δεν υπάρχει φαρμακείο στο νησί, ο Σύνδεσμος ανέλαβε την πρωτοβουλία μιας μεγάλης χορηγίας φαρμάκων προς το τοπικό ιατρείο. Τα φάρμακα της χορηγίας ευελπιστούμε ότι θα καλύψουν τις φετινές ανάγκες των ντόπιων, καθώς η λίστα των φαρμάκων δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του νοσηλευτή και του αγροτικού γιατρού που γνωρίζουν καλά τις φαρμακευτικές ανάγκες των κατοίκων.

Σε μία χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για όλα τα νησιά των Κυκλάδων εξαιτίας του covid-19,
ευχόμαστε σε όλους υγεία και ψυχική ηρεμία.