ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.: Ανακοίνωση για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Οίκου Ναύτου στον Άγιο Ανδρέα


παρελήφθ. 14-12-2020 | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 09.12.2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν.

Ανακοίνωση για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις
του Οίκου Ναύτου στον Άγιο Ανδρέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τροπολογία που έφερε στη Βουλή το Υπουργείο Εργασίας λίγο πριν από την ψήφιση στις 4/12/2020 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ενέργειας και με την οποία μεταβιβάζονται στο Δήμο Μαραθώνα οι Παιδικές Κατασκηνώσεις του Οίκου Ναύτου στον Άγιο Ανδρέα, αποτελεί μία ακόμα απαράδεκτη ενέργεια στο πλαίσιο της αποστέρησης του NAT από την ακίνητη περιουσία του.

Το Κράτος συνεχίζει για μια ακόμη φορά να παραγνωρίζει το γεγονός ότι οι Έλληνες Ναυτεργάτες ήταν εκείνοι, οι οποίοι συνέβαλαν αποφασιστικά στη δημιουργία της περιουσίας αυτής, με τις εισφορές που κατέβαλαν στο Ταμείο τους, εργαζόμενοι ευσυνείδητα και αποτελεσματικά κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες πολλές φορές συνθήκες και μακριά από τα σπίτια τους.

Καλούμε την Πολιτεία, να μην υλοποιήσει την τροπολογία αυτή.

Την καλούμε να προχωρήσει σε νέα Νομοθετική ρύθμιση και να αποδώσει τις Κατασκηνώσεις αυτές, σε εκείνους που τις έφτιαξαν. Δηλαδή στους Έλληνες Ναυτεργάτες (συνταξιούχους – εν ενεργεία) και στις Οικογένειες τους. Ας γίνει επιτέλους το πρώτο βήμα για την αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς τους στην Πατρίδα.


Για το Δ.Σ. Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν.

Ο Πρόεδρος
Θεμιστοκλής Δασκαλάκης


Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο σε μορφή .pdf: