Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ»: Μικρός απολογισμός 31-12-2020


παρεληφθ. 03-02-2021

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1975

Μικρός απολογισμός 31-12-2020
O Στέλιος φτιάχνει πλακόστρωτα
και καθιστικά.
H Μαίρη ξεβοτανίζει
(η πρώτη γυναίκα στο θερμοκήπιο).
O Γιάννης έφτιαξε ένα μαγκάνι στο πηγάδι.
Ολοκληρωμένο και βαμμένο.
Ο Μανώλης από πίσω βάφει,
και ασπρίζει τα πάντα.
Ο Σταύρος είναι ο ταμίας μας,
ο οποίος φροντίζει για την ευταξία των οικονοιμικών μας.
Η αποθήκη μας, την οποία μετατρέψαμε σε καθώς πρέπει χώρο γραφείου.

Αγαπητά Μέλη,
Φίλοι και Συμπολίτες μας

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς , μαζί με τις ευχές μας για μια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΕΤΟΣ 2021, σας γνωρίζουμε τις κυριότερες δράσεις μας για το έτος 2020, μιας και δεν είναι δυνατό να πραγματοποιήσουμε τη Γενική μας Συνέλευση λόγω της πανδημίας:

1ον. Τηρήσαμε και τηρούμε τους κανόνες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις μας (αποστάσεις-μάσκες-αντισηπτικό).

2ον. Στις 4 και 5 Μαΐου προσφέραμε απολύτως Δωρεάν 6.500 δενδρύλλια δασικών και καλοπιστιών δένδρων και θάμνων και 3.500 χαρουπιές που παράχθηκαν στο φυτώριο-θερμοκήπιο του Συλλόγου μας σε 300 και πλέον οικογένειες , κυρίως από τα χωριά της Τήνου, κτίζοντας το όνειρο της διάδοσης της χαρουπιάς στο νησί μας.

3ον. Το νέο Δ.Σ. πατώντας στα αχνάρια του προηγουμένου με σημερινή ημερομηνία 31-12-2020 έχει δημιουργήσει 4.000 νέα δενδρύλλια με στόχο και στο 2021 να διαθέσουμε και πάλι 10.000 νέα φυτά στους συμπατριώτες μας.

4ον. Το πρόγραμμά μας για τη διάσωση και διάδοση της Κορωνέικης ελιάς, απέδωσε και φέτος πλούσιους καρπούς, αφού μέλη μας πείστηκαν και προμηθεύτηκαν 400 νέα δενδρύλλια ελιάς τα οποία φυτεύτηκαν στο νησί μας.

5ον. Τα μέλη του νέου Δ.Σ. έχουν ενεργοποιηθεί και με προσωπική εθελοντική εργασία φροντίζουν για την αισθητική βελτίωση των εγκαταστάσεων του Συλλόγου, προκειμένου μετά την πανδημία να ξεκινήσουν τα μαθήματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά της Τήνου.
Για την προσπάθεια μας αυτή, μεταξύ και άλλων πολλών εργασιών, ο Στέλιος φτιάχνει πλακόστρωτα και καθιστικά, η Μαίρη ξεβοτανίζει (η πρώτη γυναίκα στο θερμοκήπιο), ο Γιάννης έφτιαξε ένα μαγκάνι στο πηγάδι και ο Μανώλης από πίσω βάφει και ασπρίζει τα πάντα. Μαζί με τις ευχαριστίες μας να αναφέρουμε πως ο Μάκης μας (Ντουλάς) έφερε ένα φορτηγό 10 κ.μ. χώμα και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός 4 κ.μ. κομπόστ για τις ανάγκες παραγωγής νέου πολλαπλασιαστικού υλικού.

6ον. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ευεργέτες του Συλλόγου μας:
Α. Τη Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. που μας προσφέρει τη γη, το νερό και την ενέργεια για τις δράσεις μας
Β. Τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο διαχειριστή της εταιρείας ΑΙΓΕΑΣ Α.Μ.Κ.Ε. για τη δωρεά 2.000 € για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του Θερμοκηπίου, το οποίο μάλιστα εκείνος μας δώρισε τα προηγούμενα χρόνια αξίας 10.000 €.

Ευχαριστούμε τα μέλη μας που είναι ταμειακώς εντάξει, τους εξωτερικούς συνεργάτες μας και ιδιαίτερα, τον επιστάτη του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ. Κωνσταντίνο Κουσουνάδη, που μας νοιάζεται σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουμε, την Διεύθυνση της εφημερίδας «ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ» και την Διεύθυνση της ηλεκτρονικής εφημερίδας Tinos today για την παρουσίαση του έργου μας.


Με θερμούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Ψάλτης

Ο Γραμματέας

Νικόλαος Γκίζης