Σεριφιώτικα Πένθη: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΛΑΤ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ – Αντιστράτηγος ε.α.


απεστ. 13-04-2020

Σεριφιώτικα Πένθη

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΛΑΤ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
Αντιστράτηγος ε.α.

Έφυγε στις 8 Απριλίου για το χωρίς επιστροφή ταξείδι ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Αριστείδης Προκοπίου, γόνος γνωστής σεριφιώτικης οικογένειας, τέκνο του διακεκριμένου βετεράνου πολλών πολέμων στρατηγού Πλάτωνος Προκοπίου.

Γεννημένος το 1931, μετά την αποφοίτηση του από τη Σχολή Ευελπίδων, υπηρέτησε στο Όπλο του Μηχανικού, τερματίσας ευδοκίμως την σταδιοδρομία του ως Διοικητής της 8ης Μεραρχίας.

Μετά την αποστρατεία του, διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), κατά τα έτην 1999-2002, και εκδότης του εξαιρετικού περιοδικού του «Εθνικές Επάλξεις», το οποίο διεκρίνετο για την έγκυρη αρθρογραφία του. Είχε εξάλλου τη πρωτοβουλία ιδρύσεως το 2003 του Συλλόγου Αποστράτων Αξιωματικών Μηχανικού (ΣΑΑΜ), του οποίου υπήρξε Πρόεδρος επί σειρά ετών.

Η οικία του στο Λειβάδι της Σερίφου, την οποία υπεραγαπούσε και όπου μέχρι πρόσφατα σύχναζε και διέμενε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θεωρείται το παλαιότερο (100 ετών) κτίσμα της νήσου μαζί με το Δημαρχείο.

Υπήρξε λόγιος αξιωματικός, με πλουσιότατο αρχείο, άτομο δραστήριο, σεμνό και με αστείρευτο μέχρι τέλους αίσθημα προσφοράς.

Η κηδεία του τελέσθηκε με την παρουσία περιορισμένου αριθμού ατόμων, λόγω της πανδημίας, στις 12 Απριλίου στον κοιμητηριακό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παπάγου, όπου και η ταφή.

Ας αναπαύεται εν ειρήνη!


Γεώργιος Κ. Γιαγκάκης