Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Δ.Τ. 18.09.2021 – Δ’ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΑΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ – “Κυκλάδες: Αειφορία Πολιτισμού” – Τήνος 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021


Δελτίο Τύπου | 18.09.2021

Ἑταιρεία Κυκλαδικῶν Μελετῶν
Βραβεῖον Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν

 Δ’ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΑΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
“Κυκλάδες: Αειφορία Πολιτισμού”
Τήνος 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την διοργάνωση του Δ΄ Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου στην Τήνο, από τις 22 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2021, υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με την συνεργασία του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.

Το Συνέδριο, το οποίο αναβλήθηκε για ένα έτος [κανονικά διοργανώνεται ανά τετραετία], έχει ως τίτλο : «Κυκλάδες: Αειφορία Πολιτισμού» και θα λάβει χώρα με φυσική παρουσία, διά ζώσης, από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στις φιλόξενες αίθουσες του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού στην πόλη της Τήνου.

Οι θεματικές Ενότητες του Συνεδρίου αφορούν στα εξής:
Περιβάλλον, Φυσικό και Ανθρωπογενές (γεωλογία, γεωαρχαιολογία, χλωρίδα, πανίδα παλαιοβοτανολογία, φυσική ανθρωπολογία, διατροφή, υγεία κτλ.), Αρχαιολογία (νέες έρευνες στις Κυκλάδες, ειδικές μελέτες για την Τήνο, Συντήρηση, αναστήλωση, διαχείριση αρχαιοτήτων, μνημείων και μουσείων), Αρχιτεκτονική-Οικισμοί, Ιστορία, Δημογραφία, Φιλοσοφία-Λογοτεχνία, Πνευματική Ζωή-Τέχνες, Οικονομία, Μεταφορές, Επικοινωνία, Πόροι και Εμπορικά δίκτυα, Κοινωνική Ανθρωπολογία, Λαϊκός πολιτισμός, Κοινωνία, Δίκαιο (ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές).

Οι συνεδρίες για τις προφορικές ανακοινώσεις θα διεξάγονται όλες τις ημέρες στην κεντρική αίθουσα του ισογείου του Μεγάρου του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξάγονται και στην αίθουσα του πρώτου Ορόφου.


Ακολουθεί το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών, Οδός Φερών 7, Αθήνα  10434,
Τηλ.: 2108253790
Ιστότοπος: www.ekyklamel.gr
Ηλεκτρον. Ταχ/μείο: infο[email protected]