Ο Σύλλογος της Τήνου «Οι Φίλοι του Πρασίνου» | άρθρο του Στέλιου Δεσύπρη


απεστ. 25-10-2021

Ο Σύλλογος της Τήνου « Οι Φίλοι του Πρασίνου»

Μετά από ένα χρόνο, ως νέο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας του Περιβάλλοντος και Αναδασώσεως της νήσου Τήνου « Οι Φίλοι του Πρασίνου» πήρα στα χέρια μου και μάλιστα εντελώς τυχαία, από το αρχείο του συλλόγου τον φάκελο σχετικά με την έκδοση του βιβλίου για τα 15 χρόνια από της ιδρύσεως του (εκδ. 1990) και διάβασα και είδα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό το τεράστιο έργο που έχει καταγραφεί τα χρόνια αυτά στο ενεργητικό του Συλλόγου και πραγματικά εντυπωσιάστηκα, γιατί δεν μπορούσα ούτε καν να το φανταστώ!

Και πιστεύω ακράδαντα, ότι αν ήταν εύκολο να καταγραφεί συνοπτικά και ονομαστικά το έργο αυτό και να λάβει γνώση ο κάθε Τηνιακός θα ‘πρεπε να ευγνωμονεί και να μακαρίζει όλους εκείνους που πρόσφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στο Σύλλογο και να επαινεί και να συγχαίρει όλους εκείνους που αναγνωρίσανε τότε την πολύπλευρη δράση του, όπως τον Δήμο Τήνου, τις Κοινότητες του νησιού, τους πολιτιστικούς Συλλόγους, τις Κρατικές Υπηρεσίες κ.λπ. Ιδίως για την εξάπλωση και ανάπτυξη του πρασίνου στο νησί και την δραστηριότητα που ανέπτυξε στον τομέα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως αναπαλαίωση Περιστεριώνων κ.λπ. Έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

Και κατόπιν δε αυτού όλοι μα όλοι οι Τηνιακοί θα ‘πρεπε ολόθερμα να αγκαλιάζουν τον σύλλογο, να τον υποστηρίζουν και να του συμπαραστέκονται σε κάθε ανάλογη προσπάθεια που κάνει και καταβάλει ακόμη και σήμερα για το καλό του αγαπημένου μας νησιού, αρχής γενομένης από τις Αρχές και τους ιθύνοντες παράγοντες του τόπου και όχι να αδιαφορούν και να τον αγνοούν συστηματικά, όταν μάλιστα οι σκοποί και οι επιδιώξεις του συλλόγου σχετίζονται και συμπίπτουν με τα δικά τους καθήκοντα και τις υποχρεώσεις.

Ας ελπίσουμε στο μέλλον για μια διαφορετική νοοτροπία, αντίληψη και συμπεριφορά, επιδιώκοντας την συνεργασία και τη βοήθεια σε κάθε ενέργεια και προσπάθεια του Συλλόγου για το καλό της Τήνου.


Στέλιος Δεσύπρης
Συν/χος Δάσκαλος