Γ. Βρούτσης: «Καλοτάξιδος ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος για την Ελλάδα!»


Δελτίο Τύπου | 03-02-2022

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Γ. Βρούτσης: «Καλοτάξιδος ο νέος
Αναπτυξιακός Νόμος για την Ελλάδα!»

Γ. Βρούτσης: «Καλοτάξιδος ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος για την Ελλάδα!»

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας -για τα επόμενα 7 χρόνια- ανέδειξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, με την ευκαιρία της συζήτησης του νέου αναπτυξιακού νόμου στη Βουλή.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο σηματοδοτεί τη μετάβαση προς ένα σύγχρονο και εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο, εγκαινιάζοντας μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική.

Στόχος, που θα επιτευχθεί μέσω της αναδιάταξης των προτεραιοτήτων στους κλάδους της οικονομίας και στις κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, ότι το με νέο αναπτυξιακό νόμο εγκαταλείπεται η παραδοσιακή οριζόντια και γενική διατύπωση των ενισχυόμενων κλάδων, ενώ παράλληλα προσδιορίζονται 13 στρατηγικές κατηγορίες ενισχύσεων, εξειδικεύοντας έτσι θεματικά τους τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι πόροι ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα νέα καθεστώτα ενισχύσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, την περιβαλλοντική αναβάθμιση, την έρευνα και την εφαρμοσμένη καινοτομία, την αγροδιατροφή, την πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

O κ. Βρούτσης αναφέρθηκε επίσης και στις αλλαγές που θα επιφέρει ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος στις διοικητικές διαδικασίες αξιολόγησης, έγκρισης, ελέγχου και πιστοποίησης, που θα καταστήσουν την εφαρμογή του πιο αποτελεσματική.

Ειδικότερα, η ολοκλήρωση όλων των επιμέρους σταδίων ένταξης και υλοποίησης των επενδυτικών προτάσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Αναπτυξιακών Νόμων, ενώ για την αξιολόγηση της υπαγωγής ενός σχεδίου στις ενισχύσεις του νόμου προβλέπεται πλέον απώτατη προθεσμία 60 ημερών, εντός της οποίας πρέπει να εκδοθεί η απαιτούμενη απόφαση, χρόνος που σήμερα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το ένα έτος.

Κλείνοντας, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος συμπληρώνει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα συμβάλει στον μετασχηματισμό της παραγωγικής βάσης της χώρας και τη διαμόρφωση σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.