«ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕΡΗ ΤΗΝΟΥ» | 01.03.2022 (Στήλη της Εφημερίδος μας)


παρελήφθ. 01-03-2022

«ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕΡΗ ΤΗΝΟΥ»
  • Η πολυήμερη κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα από τις 22 Ιανουαρίου δεν άφησε ανεπηρέαστη την Τήνο. Στην περιοχή μας εκτός από το πολύ κρύο και τους ισχυρούς ανέμους, το χιόνι σε αρκετά σημεία μερικών οικισμών έφτασε σε ύψος αρκετών εκατοστών. Οι κτηνοτρόφοι μας για αρκετές ημέρες δυσκολεύτηκαν να φροντίσουν τα ζώα τους. Ευτυχώς δεν υπήρξαν αξιόλογες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος και το ψύχος αντιμετωπίσθηκε με αρκετά μέσα θερμάνσεως.
  • Οι βροχές μέχρι τον Φεβρουάριο ήσαν ικανοποιητικές. Αρκετές ποσότητες ύδατος κατέβασαν τα ρέματα του Μεγάλου Ποταμού και της Περάστρας. Άνοιξε και η λίμνη της Κολυμπήθρας προς το Δυτικό άκρο της και για μία-δύο ημέρες πλημμύρισαν τα χωράφια στην περιοχή της Λουριανής.
  • Πέθανε σε μεγάλη ηλικία μετά από ταλαιπωρία της υγείας της η Αννέζα Κορίνθιου το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου και η κηδεία της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο ναό του Αγίου Ιωάννου Κώμης. Ας αναπαύεται εν ειρήνη!
  • Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την διακοπή προσεχώς της έντυπης κυκλοφορίας του σοβαρού περιοδικού “ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” που εκδίδεται από το 1900. Θα κυκλοφορεί του λοιπού μόνο σε ηλεκτρονική μορφή και οι ηλικιωμένοι μας θα στερηθούν ένα έγκυρο μέσο θρησκευτικής και κοινωνικής ενημερώσεως που τους συντρόφευε επί πολλές δεκαετίες. Ελπίζεται ότι οι κατά καιρούς εκδότες του θα έχουν φροντίσει να καταθέτουν τα τεύχη του (περισσότερα από 1.100) στην Βιβλιοθήκη της Καθολικής Αρχιεπισκοπής στην Ξινάρα και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμουπόλεως τουλάχιστον, προς χρήση των ερευνητών.

Γ. Κ. Γ.