ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΤΗΝΟΥ (περίοδος: Δεκέμβριος 2021 – Φεβρουάριος 2022)

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021.
Εόρτασαν λαµπρώς:

Στις 4/12 εορτή της Αγ. Βαρβάρας Μεγαλομάρτυρος, ο φερών. Ι.Ν. εις θέσιν «Σμόβολο» Τήνου. Στίς 6/12 εορτή του Αγίου Νικολάου, οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί, ο της πόλεως Τήνου, ο εις θέση “Κόκκινες Εκκλησιές” ιδιοκτησ. Αλεξάνδρου Ανδρ. Λεβαντή, καθώς και των αδελφών Καθολικών ο της πόλεως Τήνου και ο του χωρίου Στενής Τήνου. Στις 9/12 εορτή της Συλλήψεως Αγ. Άννης, ο φερών. Ι.Ν. χωρίου Τζάδου Τήνου. Στις 12/12 εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος Τριμυθούντος, οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί, ο της πόλεως Τήνου, ο εις περοχή “Πεντόστρατο” ιδιοκτησ. Οικογενείας Απ. Σοφιανού, και ο χωρίου Τριποτάμου Τήνου ιδιοκτησ. Ιωάννου Σιώτου. Στις 13/12 εορτή της Αγ. Λουκίας Παρθενομάρτυρος, ο φερών. Ι.Ν. άνωθεν χωρίου Καρυάς Τήνου, ιδιοκτησ. Ιωάν. Μαρκουΐζου. Στις 15/12 εορτή του Αγίου Ελευθερίου Ιερομάρτυρος, οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί, ο της πόλεως Τήνου Αγ. Ελευθερίου και ο χωρίου Καρυάς Τήνου. Στις 22/12 εορτή της Αγ. Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ο φερών. Ι.Ν. άνωθεν χωρίου Τριποτάμου, Οικογενειών Ευαγγέλου Ρήγου και ο φερών. Ι.Ν. χωρίου «Κουμιάδου» Τήνου (κάτωθεν Καρυάς) από την οικογέν. Ηλία Ασημομύτη.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022.
Εόρτασαν λαµπρώς:

Στις 7/1 εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί, ο της πόλεως Τήνου, ο του χωρίου Μουντάδου Τήνου και ο εις θέση “Πόρτο” Τήνου. Στις 17/1 εορτή του Αγίου Αντωνίου, ο φερών. Ι.Ν. χωρίου Στενής Τήνου, και ο της πόλεως Τήνου των αδελφών μας Καθολικών. Στις 30/1 εορτή της Ευρέσεως της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Ευαγγελιστρίας Τήνου (Μεγαλόχαρης), εφέτος ήταν η 199η Επέτειος της Ευρέσεως Αυτής, ο φερών. και Πανίερος Ναός της Ευαγγελιστρίας (Μεγαλόχαρης) όπου ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’, καθώς και οι Ενοριακοί Ι.Ν. της πόλεως και των χωρίων.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022.
Εόρτασαν λαµπρώς:

Στις 2/2 εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ο φερών. Ι.Ν. χωρίου Κτικάδου Τήνου (Μεγαλομάτα). Στις 10/2 εορτή του Αγίου Χαραλάμπους Ιερομάρτυρος, ο φερών. Ι.Ν. πόλεως Τήνου (Παραγγεριά) και ο φερών. πλησίον της Λεωφ. Τριποτάμου ιδιοκτησίας του συμπολίτου μας Χαράλαμπου Μπον.