ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΤΗΝΟΥ (περίοδος: 16 Σεπτεμβρίου 2022 – 31 Ιανουαρίου 2023)

16-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022.
Εόρτασαν λαµπρώς:

Στις 17/9, εορτή της Αγίας Σοφίας, Πίστεως Ελπίδας και Αγάπης, οι ιεροί ναοί, ο φερών. εις θέση «ΒΡΥΣΗ» Τήνου ιδιοκτησίας Ευαγγέλου Ζάρπα και ο φερών. πόλεως Τήνου έναντι Κέντρου Υγείας ιδιοκτησίας Μαρίας Γρυπάρη. Στις 24/9, εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, επανηγύρισε ο φερώνυμος πόλεως Τήνου ιδιοκτησίας των αείμνηστων Ιωάννου και Βαρβάρας Γερανάκη υπό του υιού τους Μιχάλη Γερανάκη (οδοντιάτρου). Στις 26/9, εορτή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, ο φερών. Χωρίου Φαλατάδου Τήνου. Τέλος, στις 29/9, εορτή του «Σαν Μιχαήλ», ο φερών. των αδελφών Καθολικών χωριού Ταραμπάδου Τήνου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022.
Εόρτασαν λαµπρώς:

Στις 26/10, εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, ο φερώνυμος ιερός ναός χωρίου Καρυάς Τήνου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022.
Εόρτασαν λαµπρώς:

Στις 1/11, εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και ∆αμιανού, οι φερών. Ι.Ν. περιοχής Γύρλα (Μουνταδιανοί), χωρίου Αρνάδου Τήνου, χωρίου Μαρλά Τήνου, και ο εις θέσην “Βολικό” ιδιοκτησίας Ματθαίου Δεληγιάννη. Στις 5/11, εορτή των Αγ. Ζαχαρία και Ελισσάβετ (καθολ. ημ/ γίου), ο Ι.Ν. Αγίου Ζαχαρία και Ελισσάβετ των αδελφών Καθολικών χωρίου Καλλονής Τήνου. Στις 8/11, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, οι φερών. πόλεως Τήνου, χωρίου Μέσης Τήνου, και το γνωστό με την επωνυμία «Ταξιαρχάκι» στην Λεωφ. Τριποτάμου ιδιοκτησίας κ. Σωτηρίου Σπανού. Στις 9/11, εορτή Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, ο φερών. εις θέσιν «Καλύβια» Τήνου ιδιοκτ. Κωνστ/νου Καραΐσκου. Στις 11/11, εορτή του Αγίου Μηνά μεγαλομάρτυρος, ο φερών. Ι.Ν. χωρίου Καρδιανής Τήνου. Στις 16/11, εορτή του Αγίου και Ευαγγελιστή Ματθαίου, ο φερών. ιδιωτ. Ι. Ναός χωρίου Κουμιάδου στον οποίο ετελέσθη η Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας ιερουργούντος του επιχώριου πρωτοπρεσβ. π. Μάρκου Φώσκολου, από την Οικογένεια Αλεξάνδρου Ανδρ. Λεβαντή. Στις 21/11, εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας ∆εσποίνης Ημών Θεοτόκου, πλην άλλων και του φερών. χωρίου Τριποτάμου Τήνου. Στις 25/11, εορτή της Αγίας Αικατερίνης μεγαλομάρτυρος, ο φερών. χωρίου Κάμπου (ορθόδοξος). Στις 26/11, εορτή του Αγίου Στυλιανού Παφλαγόνος, ο φερών. κάτωθεν Ιερού Κοιμητηρίου πόλεως Τήνου από τον Ιωάννη Ζαχ. Νώε.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022.
Εόρτασαν λαµπρώς:

Στις 4/12, εορτή της Αγ. Βαρβάρας Μεγαλομάρτυρος, ο φερών. Ι.Ν. εις θέσιν «Σμόβολο» Τήνου. Στίς 6/12, εορτή του Αγίου Νικολάου, οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί, ο της πόλεως Τήνου, ο εις θέση “Κόκκινες Εκκλησιές” (Δηράφια) στον οποίο ετελέσθη η Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας ιερουργούντος του αιδεσ. π. Ιωάννη Κανακάρη, ιδιοκτησ. Αλεξάνδρου Αν,δρ. Λεβαντή, καθώς και των αδελφών Καθολικών ο της πόλεως Τήνου και ο του χωρίου Στενής Τήνου. Στις 9/12, εορτή της Συλλήψεως Αγ. Άννης, ο φερών. Ι.Ν. χωρίου Τζάδου Τήνου. Στις 12/12, εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος Τριμυθούντος, οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί, ο της πόλεως Τήνου, ο εις περοχή “Πεντόστρατο” ιδιοκτησ. Οικογενείας Απ. Σοφιανού, και ο χωρίου Τριποτάμου Τήνου ιδιοκτησ. Οικογεν. Ιωάν. Σιώτου. Στις 13/12, εορτή της Αγ. Λουκίας Παρθενομάρτυρος, ο φερών. Ι.Ν. άνωθεν χωρίου Καρυάς Τήνου, ιδιοκτησ. Ιωάν. Μαρκουΐζου. Στις 15/12, εορτή του Αγίου Ελευθερίου Ιερομάρτυρος, οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί, ο της πόλεως Τήνου Αγ. Ελευθερίου και ο χωρίου Καρυάς Τήνου. Στις 22/12, εορτή της Αγ. Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ο φερών. Ι.Ν. άνωθεν χωρίου Τριποτάμου, Οικογενειών Ευαγγέλου Ρήγου και ο φερών. Ι.Ν. χωρίου «Κουμιάδου» Τήνου (κάτωθεν Καρυάς) στον οποίο ετελέσθη η Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας ιερουργούντος του επιχώριου πρωτοπρεσβ. π. Μάρκου Φώσκολου, από την Οικογένεια Αλεξάνδρου Ανδρ. Λεβαντή.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023.
Εόρτασαν λαµπρώς:

Στις 7/1, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, οι φερώνυμοι Ιεροί Ναοί, ο της πόλεως Τήνου, ο του χωρίου Μουντάδου Τήνου και ο εις θέση “Πόρτο” Τήνου. Στις 17/1, εορτή του Αγίου Αντωνίου, ο φερών. Ι.Ν. χωρίου Στενής Τήνου, και ο της πόλεως Τήνου των αδελφών μας Καθολικών. Στις 30/1, διπλή εορτή, των Τριών Ιεραρχών και της Ευρέσεως της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Ευαγγελιστρίας Τήνου (Μεγαλόχαρης), εφέτος ήταν η 200η Επέτειος της Ευρέσεως Αυτής, ο φερών. και Πανίερος Ναός της Ευαγγελιστρίας (Μεγαλόχαρης), καθώς και οι Ενοριακοί Ι.Ν. της πόλεως και των χωρίων. Το απόγευμα της 30ης Ιανουαρίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ετελέσθη δισαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, προσκληθέντος προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του διημέρου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο Β’ με τη συμμετοχή Κληρικών της Τήνου και εξ άλλων Ιερών Μητροπόλεων εν οις ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης.