Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου: ΕΥΛΟΓΙΑ & ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΤΑΣ 2023 & «Μικρές Υποτροφίες» 2021-2022 (05.02.2023)


απεστ. 07.02.2023 | Δελτίο Τύπου

Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου

ΕΥΛΟΓΙΑ & ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΤΑΣ 2023
& «Μικρές Υποτροφίες» 2021-2022
(05.02.2023)

Στίς 05.02.2023, ημέρα Κυριακή, πλημμύρισε η φιλόξενη και ευρύχωρη αίθουσά μας απο ΑΓΑΠΗ,
τόσο, που νομίσαμε, πως μίκρυνε, ξαφνικά …

Η Αδελφότητά μας και η Αδελφοσύνη μας νίκησαν τη θρυλική κακοκαιρία, ονόματι “Barbara”!!









ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμότατα και ευγνωμόνως, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου, κ.κ. Δωρόθεο Β’, τον Δεσπότη της καρδιάς μας, που ήταν, και αυτή τη φορά μαζί μας, ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα της Αδελφότητάς μας, συμπαραστάτης και συμμετασχών στην εκδήλωσή μας, κατά την οποία απενεμήθησαν οι έπαινοι με τα χρηματικά βραβεία στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και δώρα σε όλα τα παιδιά. Κυρίως όμως τον ευχαριστούμε για τη μεγάλη του αγάπη και αμέριστη συμπαράστασή του σε καθεμία προσπάθειά μας.

Επίσης ευχαριστούμε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, π. Αλέξιο Παπαδόπουλο, που μας αγαπά και πάντα μας βοηθά και μας στηρίζει.

Ευχαριστούμε και τους άλλους Πατέρες της Πατρίδας μας, π. Βασίλειο Τζανιδάκη, π. Πέτρο Μαραγκό, π. Γεώργιο Κουσαθανά, τον π. Εμμανουήλ και τον π. Γεώργιο Σταλίβερο, που λόγω των ποιμαντικών καθηκόντων τους στο αγαπημένο μας νησί, δεν μπόρεσαν κι αυτοί να παρευρεθούν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ:

τον Δήμαρχό μας, κ. Κων/νο ΚΟΥΚΑ, που πάντα μας τιμά, με την παρουσία & τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μας τους Βουλευτές μας Κυκλάδων, κ.κ. Γιάννη Βρούτση, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ., και Φίλιππο Φόρτωμα, που ήταν μαζί μας, καθώς και την Μυκονία Βουλευτή Κυκλάδων και άξιο μέλος του ΔΣ μας, κα Αικατερίνη Μονογυιού, αγαπημένη μας Κατερίνα, που ήταν, φυσικά, μαζί μας, στο «σπίτι» μας την Αντιπρόεδρο της ΚΔΕΠΠΑΜ, κα Αικατερίνη Μανιάτη, που ήταν παρούσα, καθώς και τον παρευρεθέντα, κ. Ευάγγελο Πελέκη, ειδικό επιστημονικό Σύμβουλο του Δημάρχου Μυκόνου τον υποψήφιο Βουλευτή Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ιατρό-καρδιολόγο, κ. Γιάννη Βλασερό, που παρέστη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ τους αποστείλαντες χαιρετισμό και ευχές:

Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Μυκόνου και Προεδρο της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης, κ. Αντώνιο Κουσαθανά την κα Αντιδήμαρχο Καλλιθέας, κα Αννα Γιαννακού – Πασχου, την κα Ευαγγελία Λούρα του Συλλόγου Ιητών το Σύλλογο Γυναικών Άνω Μεράς Μυκόνου, «οι Ανωμερίτισσες», την Πρόεδρό του, κα Ρούλα Πλουμιστού και όλα τα μέλη του ΔΣ αυτού, και το Σύλλογο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου, την Πρόεδρό του, κα Μαριγούλα Αποστόλου και όλα τα μέλη του ΔΣ αυτού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ:

τη Θυγατέρα του αείμνηστου Κυριάκου Καλαμαρά, κα Ειρένα Καλαμαρά σύζ. Αντωνίου Τσουμάκη, για την αγάπη και διαρκή προσφορά στο Σύλλογό μας Τους παρευρεθέντες, κ, Γεώργιο Κυρ. Κουνάνη, Μηχανολόγο Μηχανικό ΕΜΠ, Αρχιτέκτονα ΕΜΠ, Ναυπηγό Μηχανικό ΕΜΠ, Πτυχιούχο Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Πρόεδρο διατελέσαντα της Αδελφότητός μας, τον κ. Μιχάλη Χανιώτη & την κα Ρενα Χαραλάμπους -Λοίζου, καθώς και τον κ. Στυλιανό Μπακάλη, διακεκριμένα, άξια μέλη, προαπελθόντων Δ.Σ. της Αδελφότητάς μας, ο τελευταίος και Πρόεδρος της Επιτροπής των Υποτροφιών μας τυγχάνων την κα Αννα Μιχ. Κουκά, μέλος της Επιτροπής Υποτροφιών, μέλος άξιο προηγουμένων Δ.Σ. μας, που μαζί με τον σύζυγό της, Νικόλαο Αντωνακόπουλο, προσέφεραν τον ανθοστολισμό της εκδήλωσής μας τον κ. Ελευθέριο Αντ. Χανιώτη, μέλος της Επιτροπής Υποτροφιών της Αδελφότητάς μας, το ζεύγος Μερώπης και Γεωργίου Μπουγιούρη, που μας προσέφεραν τον οίνο για τις εκδηλώσεις μας της 05.02.2023 και της 26.02.2023. Την οικογένεια του πολύ αγαπητού σε όλους συντοπίτη μας, Εμμανουήλ Αποστόλου ΚΟΝΤΙΖΑ, τη σύζυγό του Αθηνά, τα παιδιά & εγγόνια του, που συνεχίζουν τη στήριξή του στο έργο μας. Την αγαπημένη μας, σπουδαία ερμηνεύτρια, ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, που -όπως πάντα- μας τίμησε με τη φιλία και την παρουσία της.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ:

τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων και Πρόεδρο του Συνδέσμου Σεριφίων, κ. Αντώνη Κουζούπη, και τους εκπροσώπους των αδελφών Σωματείων, κυρίες και κυρίους: Τσιγκριμάνη & Ρωμύλο Μαρινάκη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΙΩΝ, Γεώργιο Σταυρουλάκη, Συλλόγου ΗΡΑΚΛΕΙΑΤΩΝ, Σοφία Γαβαλά, Πρόεδρο της Ενωσης Αιγιαλειτων Αμοργού, Αννα Γαβαλά, Πρόεδρο της Ενωσης Καταπολιανών Αμοργού Φοίβο-Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, του Συλλόγου Κάτω Μεριάς Αμοργού «Η Αγία Παρασκευή», Νικήτα Σκοπελίτη του Συλλόγου Κουφονησίου «Άγιος Γεώργιος», Πορίχη Δημήτρη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Απανταχού Κείων, Πάσσαρη Δημήτριο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Αμοργίνων, κα Ευη Πρέκα και Θεολογίτη Νικόλα, μέλη αυτού, Παναγιώτη Χάλαρη, Πρόεδρο του Συνδέσμου των Απανταχού Αναφαίων, Κατερίνα Πρασίνου & Νίκο Κορδώνη του Συλλόγου Σχοινουσιωτών.

Χαιρετισμούς και τις ευχές τους μας έστειλαν, οι μη δυνηθέντες, είτε λόγω παράλληλων εκδηλώσεων είτε λόγω θεμάτων υγείας κ.ά., τους οποίους επίσης ευχαριστούμε, οι εξής:

ο κ. Νίκος Συρμαλένιος, Βουλευτής Κυκλάδων, ο κ. Αντώνης Γάκης, Δρ. Περιβάλλοντος- Θεατροπαιδαγωγός, Περιφ. Σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένος στα θέματα οδικής ασφάλειας και οικολογικής μετακίνησης ο οποίος μας προσέφερε αντίτυπα του βιβλίου του «Χάρης ο Χ-ερευνητής και το Μυστήριο της Λίμνης», η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι των Κατακομβών Μήλου, κα Ελένη Χανιώτη, η Προεδρος και η Γ.Γραμματέας του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», κα Χρυσούλα Τομπαλίδου-Ευριπίδου και κα Αικατερίνη Μωραίτου, αντίστοιχα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά τον κ. Μιχαήλ Μαντζανά, Καθηγητή του Πανεπιστημιου και διδάσκοντα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, για την παρουσία του στην εκδήλωσή μας, το αγαπητό μέλος του ΔΣ μας, κ. Αντώνη Καλαμαρά, που φρόντισε για τη πεντανόστιμη Αγιοβασιλειόπιττά μας και την άψογη διαχείριση του παρά τεθέντος κεράσματος.

Τα φλουριά κέρδισαν η μαθήτρια, Μαρία ΑΡΣΕΝΟΥ και η εκ του ΔΣ μας, αγαπημένη Σταυρούλα ΧΑΝΙΩΤΗ. Πάντα να είναι καλότυχες κι ευτυχισμένες!!

ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ & ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ, συμπατριώτες μας, συγκυκλαδίτες και φίλοι της Αδελφότητάς μας, οι οποίοι με αγάπη και θέρμη πάντα συμμετέχετε,

ΑΞΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ & ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ άξιων παιδιών και εγγονιών.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ!!


Σας ευχαριστούμε !!
Με αγάπη και εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου

  • Φραντζέσκα Δ. Κουνάνη
  • Γεώργιος Κ. Μπουγιούρης
  • Ευαγγελία Μ. Κοντού
  • Αικατερίνη Εμ. Κουνάνη
  • Αικατερίνη Μ. Μονογυιού
  • Σταυρούλα Μ. Χανιώτη
  • Νικόλαος Αντωνακόπουλος
  • Αντώνιος Καλαμαράς
  • Κωνσταντίνος Νάζος