Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού: Μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Τήνου “δημιουργούν” με αφορμή τα 200 χρόνια από την Εύρεση της Ιερής Εικόνας


αναρτ. Ιαν/2023 | Δελτίο Τύπου

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
(Ι.ΤΗ.Π.)

Μαθητές και μαθήτριες
των Δημοτικών Σχολείων της Τήνου
δημιουργούν” με αφορμή τα 200 χρόνια
από την Εύρεση της Ιερής Εικόνας

Μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Τήνου
δημιουργούν” με αφορμή τα 200 χρόνια από την εύρεση της Ιερής Εικόνας

Το 2023 εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την εύρεση της Ιερής Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωράφι του Δοξαρά. Εκεί όπου λίγα χρόνια μετά και μέσα στα δύσκολα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ανορθώθηκε ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας (Μεγαλόχαρης) της Τήνου και έκτοτε ποτίζεται καθημερινά με δάκρυα παρακλήσεων και ευχαριστιών, αποτελώντας φάρο ελπίδας των πιστών που καταφεύγουν στη Χάρη της.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Τήνου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού και δημιούργησαν ομαδικά έργα με θέμα το γεγονός της Ευρέσεως και του προσκυνήματος.

Οι τεχνικές είναι ποικίλες (πχ. κολλάζ, σχέδια, φωτογραφίες, κατασκευές, δημιουργία σύντομης ιστορίας με εικονογράφηση, δημιουργία σταυρόλεξων και παιχνιδιών έχοντας ως αναφορά την ιστορία της Εύρεσης και του προσκυνήματος κ.ά.) και τα έργα εκτίθονται στο ισόγειο του μεγάρου του Ι.ΤΗ.Π..


πηγή άρθρου: Ι.ΤΗ.Π.
www.itip.gr