Ιερά Μητρόπολις Ναυκρατίδος: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Μ.Π. κας. ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


απεστ. 04-06-2022

Ιερά Μητρόπολις Ναυκρατίδος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Μ.Π.
κας ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Την 3η Ιουνίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς και Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, υπεδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα ως εκ προσώπου του ευρισκομένου σε επίσημη επίσκεψη στην Τανζανία Μακ. Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β’, την Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου Αθηνών κα. Τόνια Μοροπούλου, η οποία προ διετίας ηγήθηκε του μοναδικού εγχειρήματος της αναστηλώσεως του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Κατά την παραμονή της στο Πατριαρχείο η κα. Μοροπούλου επισκέφθηκε το Πατριαρχικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στις υπόγειες υδατοδεξαμενές των Πτολεμαϊκών χρόνων και πραγματοποίησε επιστημονικές μετρήσεις αναφορικά με προγραμματιζόμενες μεγάλης εκτάσεως εργασίες εκτροπής υπογείων υδάτων.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος εκπροσώπησε την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην διάλεξη που έδωσε η κα. Μοροπούλου στο Ινστιτούτο Παπακώστα, περί της επιτυχούς διεκπεραιώσεως των εργασιών αποκατάστασεως του Παναγίου Τάφου .

Την εκδήλωση προλόγισε η διακεκριμένη Ελληνίδα αρχαιολόγος Δρ. Καλλιόπη Παπακώστα-Λημναίου, η οποία επί σειρά ετών πραγματοποιεί αρχαιολογικές ανασκαφές στο ιστορικό κέντρο της Αλεξάνδρειας με πολύ σημαντικές αποκαλύψεις, όπως το μοναδικό στον κόσμο άγαλμα του γυμνού Μ. Αλεξάνδρου.