ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ: Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ στην Τελετή αναγόρευσης του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών


αναρτ. 30.05.2023 | Δελτίο Τύπου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ στην Τελετή αναγόρευσης
του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου
σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής
Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε απόψε (30.5.2023) η Τελετή αναγόρευσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, εκπροσωπούντος τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, πολλών Ιεραρχών, Καθηγητών Πανεπιστημίου, Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, Κληρικών και πλείστων ακροατών.

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμηθέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερώνυμου παρουσίασε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολης, κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου με τίτλο: «”Οὐδὲν γάρ οὕτως ἴδιόν ἐστι Χριστιανοῦ, ὡς το εἰρηνοποιεῖν” (Μ. Βασιλείου, Ἐπιστολή 114, PG 32, 528B)», κατά την οποία ανεφέρθη στην ειρηνοποιό παρουσία της Εκκλησίας ανά τους αιώνες, ακόμα και έναντι των πολεμίων Της.

Μετά το τέλος της λαμπράς αυτής Εκδηλώσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, για την τιμητική αυτή διάκριση.