Μιχαήλ Στρατουδάκης: † Ελένη Ι. Τερζοπούλου (συλλυπητήρια επιστολή) | «Πάντα στην καρδιά μας»


απεστ. 06-08-2022

† Ελένη Ι. Τερζοπούλου
«Πάντα στην καρδιά μας»

Στο φύλλον του περιλάμπρου «ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ», το οποίον περιήλθε στα χέρια μας προσφάτως ανεγνώσαμεν μνημονικήν αναφοράν του Άκη Τραγόπουλου με τον τίτλον  «Πάντα στην καρδιά μας» και ανεφέρετο στην εκλιπούσαν Μητέραν του Ελένην.  Είναι επόμενον αγαπητέ Άκη να είναι πάντα στην καρδιά σας.  Όμως είναι και στην δικήν μας καρδίαν και αέναον ανάμνηση.  Δεν έφυγε από την σκέψη μας, όχι επειδή την επαναφέρει η κυκλοφορία του «ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ», αλλά επειδή ρίζωσε στερρώς ένδον μας από την περίοδον της ενεργού δράσεώς της. Και όχι μόνον της δημοσιογραφικής προσφοράς, αλλά από παιδί του σχολείου  όταν  πάντα ήθελε να διακρίνεται και να εμπλουτίζει τις γνώσεις του συνεχώς. ΄Οσον και  αν φαίνεται δύσκολον είναι πραγματικότητα η έφεσή της για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις πέραν του Σχολείου. Και το επέτυχε.

Πέραν αυτού είναι αξία και δυναμική διότι μετά την απώλειαν του προσφιλούς της Πατρός, δεν αδιαφόρησε για την κυκλοφορίαν της Ιστορικής εφημερίδος αλλά ανέλαβε την συνέχιση αυτής χωρίς να έχει την στοιχειώδη γνώση. Και επέτυχε. Το αυτό κάνει τώρα και ο υιός της Άκης. Μπήκε «ξυπόλυτος σταγκάθια» και ήδη έβαλε ισχυρά υποδήματα. Είναι αξιέπαινος όπως και η Αείμνηστη Μητέρα του στον συγκεκριμένον τομέα.

Για την συνέχιση του ιστορικού και πρωτοπορειακού «ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ», αείμνηστη Λέλα είσαι πάντα στην καρδίαν μας. Σε έχουν σφικτά οι οικείοι σου στην δικήν τους, αλλά  πότε – πότε εκφεύγεις και πηγαίνεις εις τα μυχιοκάρδια όσων δεν έπαψαν  επ’ ουδενί να σε ενθυμούνται και να αναγνωρίζουν τα προτερήματά σου, πολλά των οποίων είναι διδακτικά σε όσους τα προσέχουν μετά σοβαρότητος. Είχες πολλά πλεονεκτήματα, προτερήματα και δυναμικές ιδιότητες για την οικογένειαν σου, την εργασίαν σου, το κοινωνικόν σύνολον. Παρά τον υπερβολικόν φόρτον ποτέ δεν ξέχασες τον πλησίον σου. Τηρούσες τις Αγιογραφικές συστάσεις.

Και αν τινές ευνοηθέντες δεν σε έχουν στην καρδιά τους τώρα, σε έχομεν ημείς οι απλοί επί Γης και η Ανωτέρα Δύναμις εν Ουρανοίς.


6/8/2022


Μιχαήλ Στρατουδάκης