Ο Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου: ΤΟ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ  ΛΑΤΑΝΙΩΝ-ΟΥΑΣΙΓΛΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


απεστ. 07-08-2022 | Δελτίο Τύπου | Ανακοίνωση | Τήνος 04.08.2022

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1975

ΤΟ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΛΑΤΑΝΙΩΝ-ΟΥΑΣΙΓΛΤΟΝΙΑ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,
ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
  • ΤΟ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΛΑΤΑΝΙΩΝ-ΟΥΑΣΙΓΛΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΩΚΑ,
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
  • ΑΙΤΗΜΑ: ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΗΝΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
    «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Αγαπητά μας Μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

Στις 3 Απριλίου 2022 καταφέραμε, το όνειρο της δημιουργίας του Αλσυλλίου των ΛΑΤΑΝΙΩΝ-ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝΙΑ (φοινικόδασος) στον Άγιο Φωκά να γίνει πραγματικότητα.  Ένα όνειρο που ξεκίνησε το 2021 όταν η Π.Ο του ΕΠΑ.Λ. Τήνου δημιούργησε τα Λατάνια, ξεκινώντας από σπόρους, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» και στη συνέχεια στις 3-4-2022, οι μικροί μαθητές αγόρια και κορίτσια με συνοδούς τους γονείς τους, έκαναν πράξη την δενδροφύτευση με τα παραπάνω φυτά, σε δυο παράλληλες θέσεις, ένθεν και ένθεν του δρόμου του Αγίου Φωκά, περίπου 200 δενδρύλλια.

Ο Δήμος Τήνου ανέλαβε τη δέσμευση «εγγράφως» να φέρνει τέσσερα -4- κ.μ. νερό στις πλαστικές δεξαμενές μας “κάθε εβδομάδα”. Τα δε Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» -λόγω έλλειψης χρημάτων- ανέλαβαν με αυτό το νερό να ποτίζουν τα νεαρά δενδρύλλια το καλοκαίρι. Το έργο ξεκίνησε κανονικά …

Στις αρχές του Ιουλίου, ο Δήμος Τήνου, δια του Αντιδημάρχου της ύδρευσης, δήλωσε αδυναμία της υπηρεσίας του να φέρνει νερό για το πότισμα των νεαρών δενδρυλλίων, λόγω φόρτου μεταφοράς νερού στα χωριά. Μετά από ένα μήνα άκαρπων παρακλήσεων…

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, προσπαθεί  να βρει  λύσεις, για να ποτιστούν τα Λατάνια, ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσονται – και να μη σβήσει το όνειρο του φοινικοδάσους του Αγίου Φωκά.

Α. Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τους πρώτους ΧΟΡΗΓΟΥΣ μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας:

  1. Α.Ε. Παγανέλης (ντεπόζιτο και λάστιχα)
  2. ΑΦΟΙ Στεριώτη (ντεπόζιτο, λάστιχα και βάνες)
  3. Φυτώριο «Μιχέλης» (λάστιχα, φυτόχωμα)
  4. Μοσχίδης Χρήστος, ιδιοκτήτης του  beach-bar “AΛΜΙΡΙ”, για την προσφορά καινούργιων εργαλείων, για την επιτυχία της δενδροφύτευσης, 3 καρότσια, 3 φτυάρια, 3 κασμάδες ,3 τσουγκράνες – και όχι μόνο.

Β. Αγοράσαμε και τρίτο ντεπόζιτο, αντλητικό μηχάνημα και νέους επιπλέον σωλήνες, που κόστισαν 600 ευρώ περίπου, τα οποία χρωστάμε στις μάνδρες.

  • Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους μας αλλά και τα Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ, που διαβάζετε αυτή την ανακοίνωσή μας, στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, να  προσφέρετε τον όβολο σας ακόμα και ένα ευρώ- στα εντεταλμένα μέλη του Δ.Σ. Γιάννη Ψάλτη Πρόεδρο 6948552298, Μαίρη Βιδάλη του Φραγκίσκου Ταμία 6944910603, Σταύρο Πλυτά του Γεωργίου τ. Ταμία 6983858176, προκειμένου να συγκεντρώσουμε το ποσό των 600 ευρώ και να εξοφλήσουμε τους δικαιούχους.
  • Κάνουμε έκκληση τα μέλη και τους φίλους μας, όποιος μπορεί, να φέρνει ένα μπιτόνι ή έστω και ένα μπουκάλι νερό και να ποτίζει  ένα δενδράκι.
  • Παρακαλούμε επίσης, όποιος φίλος διαθέτει βυτίο, να μας φέρνει νερό στα ντεπόζιτα, που είναι εγκατεστημένα ήδη κοντά στα δενδρύλλια.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

«Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται»,
έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι…
Εδώ ισχύει πραγματικά, το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


Για το Δ.Σ.
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Μ. Ψάλτης

Ο Γραματέας
Νικόλαος Γκίζης