Εκδήλωση του Συλλόγου Καρυάς Τήνου για τα «Διακόσια Χρόνια» από της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος Της Μεγαλόχαρης


απεστ. 17-08-2023

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΥΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΕΣΗΣ

Με ιδιαίτερη επισημότητα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυάς Τήνου πραγματοποίησε, την Κυριακή 6 Αυγούστου, την καθιερωμένη θερινή του εκδήλωση στην πλατεία Αγ. Ελευθερίου Καρυάς, αφιερωμένη εφέτος στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, συμμετέχοντας με την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων, στην επέτειο των Διακοσίων Χρόνων (1823-2023) από της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος Της Μεγαλόχαρης, με θέμα: «Περικαλλής Ναός Θεωρίας Άξιος».

Την εκδήλωση άνοιξε ο επί σειρά ετών διατελέσας πρόεδρος του Συλλόγου Μάνθος Ποτήρης, και στη συνέχεια προλόγισαν από μέρους του νέου Δ.Σ. του Πολιτιστικου Συλλόγου Kαρυάς ο πρόεδρος Ανδρέας Α. Λεβαντής, και από μέρους της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων ο πρόεδρος Μανώλης Σκαρής.

Στη συνέχεια, χαιρέτησαν την ομήγυρη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου και Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. κ.κ. Δωρόθεος ο Β’, η Αντιπεριφερειάρχης-Έπαρχος Τήνου κα. Νατάσα Δεληγιάννη-Άσπρου, ο Δήμαρχος της νήσου Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος, και ανεγνώσθη επιστολικός χαιρετισμός που απέστειλε ο κυκλαδίτης Υπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Βρούτσης.

Ακολούθησαν ομιλίες των κ.κ.:

  • Πέτρου Μαρκουΐζου, Αρχιτέκτονα: «Η αρχιτεκτονική του Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης»
  • Κώστα Δανούση, ιστορικού ερευνητή-συγγραφέα: «Τα μάρμαρα και το προσκυνητάρι, του Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης», και
  • Αλέξανδρου Λεβαντή Δρ. Πολιτικού Μηχανικού-Λογοτέχνη: «Προσεγγίζοντας την Μεγαλόχαρη, με ψίθυρους της Λογοτεχνίας»

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν Τιμητικά Αναμνηστικά στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. δια την προσφορά του εις την Ορθοδοξία και τον Πολιτισμό, δια χειρός του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου και Προέδρου της Δ.Ε. του Ιδρύματος κ.κ. Δωρόθεου του Β΄ ήτοι: Τιμητική Πλακέτα μετά Παπύρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυάς, Τιμητικός Πάπυρος από την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων και Τιμητική Αναμνηστική Διάκριση από την εφημερίδα «Φωνή της Καρυάς».

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε κέρασμα.