ΤΗΝΟΣ | Δήμος Τήνου: ΨΗΦΙΣΜΑ για την απώλεια του Ευαγγέλου Παρασκευά – Γκίζη


Τήνος, 16 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Τήνου

ΨΗΦΙΣΜΑ για την απώλεια
του Ευαγγέλου Παρασκευά – Γκίζη

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην Τήνο και στο Δημαρχιακό Κατάστημα σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρα Σάββατο και ώρα 14:00 έως 15:00, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση έπειτα από την αναγγελία του θανάτου του Ευαγγέλου Παρασκευά – Γκίζη, για να λάβει απόφαση επί του παρακάτω μοναδικού θέματος.

ΘEMA ΜΟΝΟ: Λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο,
μετά το άγγελμα του θανάτου του Ευαγγέλου Παρασκευά – Γκίζη.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα της ημερησίας πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποδοθεί η πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον εκλιπόντα Ευάγγελο Παρασκευά – Γκίζη. Ενός καλού οικογενειάρχη και ενός ανθρώπου που προσέφερε πολλά στην τοπική κοινωνία αφού διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος, υπηρέτησε επί σειρά ετών το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, διατελώντας Αντιπρόεδρος και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής καθώς και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Τήνου. Επίσης ήταν εν ενεργεία Πρόεδρος του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Ο θάνατός του, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του, στην τοπική μας κοινωνία και σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά.

Στη συνέχεια πρότεινε και έγιναν ομόφωνα αποδεκτά τα ακόλουθα:

  • 1ον) Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του θανόντος, εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου.
  • 2ον) Να παρακολουθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, εν σώματι, την κηδεία του.
  • 3ον) Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την πρώτη μετά τον θάνατό του, τακτική συνεδρίαση.
  • 4ον) Να δημοσιευθεί το παρόν και να αποσταλεί αντίγραφο στην οικογένεια του μεταστάντος.

Ο παραστάς Δήμαρχος
Ιωάννης Σιώτος

Ο Πρόεδρος και
τα Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Πέτρος Μαρκουΐζος

Οι Πρόεδροι και
τα Μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Τήνου

Τα Μέλη του Δ.Σ.
Λουκριτία Άνδροβικ – Ρουγγέρη, Νικολέτα Τριανταφύλλου – Οριάνου, Νικηφ. Απέργης, Ζαχαρ. Γιαννησόπουλος, Ιωάν. Μαρκουΐζος, Ευγενία Αλοιμόνου, Ευάγγ. Περιάλης, Παν. Κροντηράς, Νικόλ. Γκίζης, Ιωάν. Ζαλώνης, Αντ. Ξενόπουλος, Δημ. Βερσάλης, Μαρία Δενεκαρία, Παντελ. Αρμάος, Αλέξ. Κελαδίτης, Εμμ. Λούβαρης