Δήμος Σίφνου: Εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής


αναρτ. 10-01-2024 | Απόφαση | Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024

Δήμος Σίφνου

Εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 1/2024 (συνοπτικά)
Εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής

Στη Σίφνο σήμερα, Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων «Κώστας Κορωναίος» του Δημοτικού Καταστήματος Απολλωνίας σε τακτική, ειδική, δια ζώσης συνεδρίαση, κατόπιν της υπ’ αριθ. πρωτ.: 7404/29-12-2023 πρόσκλησης του πρώτου σε σταυρούς Συμβούλου του συνδυασμού της Δημάρχου κ. Εμμανουήλ Νικ. Φουτουλάκη, η οποία γνωστοποιήθηκε στη Δήμαρχο και σε καθέναν από τους Δημοτικούς Συμβούλους με το από 29-12-2023 ηλεκτρονικό μήνυμα. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε η Δήμαρχος κα. Μαρία Εμμ. Ναδάλη.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, με την παρουσία δεκατριών (13) από τα δεκαπέντε (15) συνολικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Προεδρεύων Σύμβουλος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, καλώντας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να προβούν στην εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, για το χρονικό διάστημα από 07-01-2024 έως 30-06-2026, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του ν. 3852/2010, όπως ισχύουν.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Πρόεδρος εκλέγεται από την παράταξη της Δημάρχου, ο Αντιπρόεδρος από την παράταξη της μειοψηφίας και ο Γραμματέας, με δεδομένο ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσωπούνται μόνο δύο (2) παρατάξεις, επίσης από την παράταξη της Δημάρχου.

Κατόπιν, κάλεσε:

– Τη Δήμαρχο κα Μαρία Εμμ. Ναδάλη να καταθέσει εγγράφως τους υποψηφίους που προτείνει για τη θέση του Προέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και
– Τον επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας κ. Ανδρέα Νικ. Μπαμπούνη να καταθέσει εγγράφως τον υποψήφιο που προτείνει για τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση που κατέθεσε η Δήμαρχος, ως υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται ο κ. ΧΡΥΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
  • Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας, ως υποψήφιος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται ο κ. ΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ.
  • Τέλος, σύμφωνα επίσης με τη γραπτή δήλωση που κατέθεσε η Δήμαρχος, ως υποψήφια Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται η κα ΠΟΔΟΤΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.

Στη συνέχεια, ο Προεδρεύων Σύμβουλος κάλεσε το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να επικυρώσει, δι’ ανάτασης χειρός, την εκλογή του προτεινόμενου Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο υποψήφιος κ. ΧΡΥΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ έλαβε δεκατρείς (13) ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεπώς εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έπειτα, ο Προεδρεύων Σύμβουλος κάλεσε το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να επικυρώσει, με την ίδια διαδικασία, την εκλογή του προτεινόμενου Αντιπρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. ΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ έλαβε δώδεκα (12) ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεπώς εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο δεν ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Τέλος, ο Προεδρεύων Σύμβουλος κάλεσε το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να επικυρώσει, με την ίδια διαδικασία, την εκλογή της προτεινόμενης Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε η κα. ΠΟΔΟΤΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ έλαβε δεκατρείς (13) ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεπώς εκλέγεται Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας της παραπάνω διαδικασίας, ο Προεδρεύων Σύμβουλος ανακοίνωσε τη σύνθεση του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, για το χρονικό διάστημα από 07-01-2024 έως 30-06-2026, η οποία έχει ως εξής:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρυσίνης Νικόλαος του Γεωργίου
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σούλης Γεώργιος του Μιχαήλ
  • ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ποδότα Χρυσούλα του Ελευθερίου

Στη συνέχεια, ο Προεδρεύων Σύμβουλος, αφού συνεχάρη τα μέλη του Προεδρείου για την εκλογή τους, κάλεσε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εκκινήσει τη διαδικασία εκλογής των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Η απόφαση αυτή έλαβε α.α. 1/2024 (ΑΔΑ: 91Τ0Ω1Τ-ΚΜΔ-1), αναρτάται στο πρόγραμμα “ΔΙ@ΥΓΕΙΑ” και αποστέλλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για έλεγχο νομιμότητας. Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται όπως παρακάτω:

Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΦΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΕΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΟΔΟΤΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΧΡΥΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΡΑΦΕΛΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΠΙΘΑ ΦΙΛΙΠΠΑ, ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΙΑΡΕΜΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΠΟΔΕΝΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΕΤ. ΕΓΓΡΑΦΟ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ


πηγή άρθρου: Δήμος Σίφνου | www.dimos.sifnos.gr