Ειδήσεις, σχόλια, κρίσεις … | άρθρο της Αγγελικής Μωραΐτου-Γυφτογιάννη


παρελήφθ. 06-01-2021

Ειδήσεις, σχόλια, κρίσεις …

Εύχομαι Καλή Χρονιά στους αναγνώστες της εφημερίδας.
Ας γίνει η αφετηρία, της ελπίδας,
σε όλη την ανθρωπότητα, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται!

  • Γιορτάσαμε τις Άγιες μέρες τόσο υποτονικά (γενικά).
    Στις εκκλησίες μας τηρήθηκαν όλα τα πρβλεπόμενα μέτρα.
    Τουλάχιστον, τα λιγοστά άτομα που παρευρεθήκαμε, ζήσαμε (με ταπεινότητα ψυχής) την γέννηση του Θεανθρώπου. Γευτήκαμε τη Θεία Λειτουργία, του Μεγάλου Βασιλείου. Την ημέρα των Φώτων, λουστήκαμε την ευλογία του Αγιασμού, απλά και κατανυκτικά!!
    Μας έλειψαν όμως τα κάλαντα. Τότε που γέμιζαν οι δρόμοι του χωριού, από γλυκές παιδικές μελωδίες, που μας μετέδιδαν το εορταστικό κλίμα των ημερών. Άραγε θα ξαναγυρίσουμε στις όμορφες μας εποχές;; … Ίδωμεν.
  • Φέτος ο Χειμώνας είναι ήπιος. Δεν ισχύουν πια οι 4 εποχές. Απ’ το παλτό … στο μαγιώ! Οι κλιματολογικές συνθήκες άλλαξαν. Βιάσαμε τη φύση, που σαφώς αντιδρά κι εκδικείται!
  • Το καθεστώς του κορωνοϊού έφερε την οικονομία της πατρίδας μας σε δεινή θέση. Διανύουμε τη περίοδο των “ισχών αγελάδων”. Θα έρθει ξανά η πολυπόθητη ανάκαμψη;; Όμως το οδυνηρό είναι, το … άδειασμα της ψυχής μας. Χάθηκαν οι αξίες, τα ιδανικά, οι προσδοκίες, οι ελπίδες, τα όνειρα. Και το πιο βασικό … Η ΑΓΑΠΗ! Έχει χαθεί μέσα σε πυκνό σκοτάδι. Πότε θα φέξει, στου ορίζοντα την άκρη, η φλόγα της;

Αγαπητοί αναγνώστες της ιστορικής εφημερίδας Κυκλαδικόν Φώς … που συνεχίζει να εκπέμπει – χωρίς όμως την αξέχαστη Ελένη Τερζοπούλου, η οποία ανάλωσε το “είναι” της. Κι είναι κραυγαλέα η απουσία της!!
Χαίρομαι που ο γιος της είναι συνεχιστής (μαζί κι ο θείος του ο Σπύρος, σε όσα μπορεί, συνεισφέρει τη βοήθεια του).

Ο κ. Άκης Τραγόπουλος (το γένος Τερζοπούλου) οραματίζεται νέα ταξίδια για την Εφημερίδα. Πλοηγός της όλης αξιόλογης προσπάθειας. Ας γίνουμε κι εμείς αρωγοί! Σαν φόρο τιμής στη μνήμη της Ελένης!!!


Αγγελική Μωραΐτου-Γυφτογιάννη
Στενή – Τήνος