ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ: Με χαρά και αγαλλίαση η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ στη Νάξο


αναρτ. 31-05-2021

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ

Με χαρά και αγαλλίαση η ενθρόνιση
του Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ στη Νάξο

Η ενθρόνιση
του Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ στη Νάξο


Φωτογραφίες: Ιερώνυμος Ρεμούνδος

Μια εβδομάδα μετά την επισκοπική του χειροτονία ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναλήψεως των καθηκόντων στην Αρχιεπισκοπή Νάξου – Τήνου του Σεβασμιωτάτου π. Ιωσήφ Πρίντεζη, με την επίσημη ενθρόνισή του στην Έδρα της Μητροπόλεως στη Νάξο.

Ο Σεβασμιώτατος π. Ιωσήφ, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο, πρώην Νάξου – Τήνου Σεβασμιώτατο π. Νικόλαο, από τους γονείς του και την αδελφή του, κατέφθασε στο νησί της Νάξου την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Η τελετή της ενθρόνισης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 και ξεκίνησε στις 7.00 το απόγευμα. Στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού υποδέχτηκε το νέο Ποιμενάρχη ο Εφημέριος π. Γιώργος Παλαμάρης.

Ο Σεβασμιώτατος ασπάστηκε το Σταυρό και ράντισε με αγιασμό το εκκλησίασμα. Στη συνέχεια κινήθηκε προς το Ιερό του Αρτοφορίου, όπου προσευχήθηκε μπροστά στο Πανάχραντο Μυστήριο. Έπειτα εισήλθε στο σκευοφυλάκιο, όπου ενδύθηκε τα Ιερατικά Άμφια για να ξεκινήσει στη συνέχεια η Θεία Ευχαριστία.

Ο Σεβασμιώτατος Νικόλαος στην αρχή της Θείας Λειτουργίας παρέδωσε την ποιμαντική ράβδο της Μητροπόλεως στον Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ, τον οδήγησε στο θρόνο και η Ιεροτελεστία συνεχίστηκε κανονικά.
Λίγο πριν την ευλογία δύο μέλη της Ενορίας καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ και του πρόσφεραν ως δώρο μια Επισκοπική Μίτρα. Έπειτα ευχαρίστησαν τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο προσφέροντάς του ένα φωτογραφικό λεύκωμα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στη θερμή σχέση που είχε αναπτυχθεί με τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο και του χάρισε ένα αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Καλωσόρισε δε, το Σεβασμιώτατο Ιωσήφ και του πρόσφερε έναν επιστήθιο Σταυρό.

Στο Ιερό μαζί με τους Αρχιερείς συλλειτούργησαν, ο Εφημέριος π. Γιώργος, ο π. Μάρεκ Wysocki, o π. Ιωάννης Σκλάβος και ο π. Αλέξανδρος Πέρρος. Τελετάρχης ήταν ο π. Ριχάρδος Taraszkiewicz, ενώ διακονούσε ο Ιεροδιάκονος Μάριος Φώσκολος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος από τους π. Κωνσταντίνο Κύλη, π. Νεκτάριο Αλεξόπουλο και π. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτριος Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νάξου κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου κ. Μάρκου, εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών και άλλων πολιτιστικών Σωματείων.


πηγή άρθρου: kantam.gr
αναρτ.: Καθολική Επισκοπή Σύρου