ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ: Πανήγυρη της Παναγίας της Ελπίδας στην Άνω Σύρο


αναρτ. 15-11-2021

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ

Πανήγυρη της Παναγίας της Ελπίδας στην Άνω Σύρο

Η τοπική Εκκλησία, χθες Κυριακή 14 Νοεμβρίου, εόρτασε την Παναγία με τον τίτλο: «Παναγία της Ελπίδας», στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Άνω Σύρο.

Οι πρόγονοί μας, αναγνωρίζοντας τη σωτήρια επέμβαση και τη βοήθεια της Παναγίας στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν, την τίμησαν με τον τίτλο «Παναγία της Ελπίδας» και αποφάσισαν να αφιερώσουν τη 2η Κυριακή του Νοεμβρίου στη χάρη της. Η εικόνα της Παναγίας της Ελπίδας ήρθε από τη Ρώμη το 1817.

Όταν τον Αύγουστο του 1854 εκδηλώθηκε στη Σύρο επιδημία χολέρας, έγινε στην Άνω Σύρο περιφορά της εικόνας. Χάρη στην ισχυρή προστασία της Παναγίας και την προσευχή των πιστών, δεν υπήρξαν θύματα της χολέρας ανάμεσα στον πληθυσμό της Άνω Σύρου.

Η εορτή της Παναγίας της Ελπίδας μας υπενθυμίζει πως δεν απογοητευόμαστε ακόμη και όταν βιώνουμε τραγικές και δύσκολες καταστάσεις, σαν τις σημερινές, διότι εκείνη, στην οποία εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, στέκεται πάντοτε κοντά μας και μεσιτεύει για μας στο Θεό Πατέρα, που μας αγαπά και δε μας εγκαταλείπει.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  συλλειτούργησαν, μαζί με τον επίσκοπο π. Πέτρο Στεφάνου, ο επίσκοπος πρώην Σύρου π. Φραγκίσκος  Παπαμανώλης, ο  Αρχιεπίσκοπος πρώην Αθηνών π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος και ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Νάξου-Τήνου π. Νικόλαος Πρίντεζης, καθώς και  οι πατέρες Καππουτσίνοι και ο ιερός κλήρος της Σύρου.

Η συμμετοχή των πιστών κατά τη χθεσινή πανήγυρη και στο οκταήμερο προετοιμασίας, παρά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας, ήταν ένθερμη.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό video.


πηγή άρθρου: Καθολική Επισκοπή Σύρου
www.episkopisyrou.gr