ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ: 55η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης – Εορτασμός στον ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Άνω Σύρο


αναρτ. 02-01-2022

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ

55η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης
– Εορτασμός στον ιερό Καθεδρικό Ναό
Αγίου Γεωργίου, στην Άνω Σύρο

Η πρώτη μέρα του έτους, κατά την οποία πανηγυρίζουμε τη Μητρότητα της Παναγίας, μας παρέχει και την ευκαιρία να μελετήσουμε το ιδιαίτερα ευαίσθητο και πολύτιμο δώρο της ειρήνης, που καθένας από μας κρατά στα χέρια του και που με σοφία, σύνεση, θάρρος και δημιουργικότητα καλούμαστε να διαχειριστούμε, για να το κάνουμε να φέρει καρπούς!

Το θέμα: «Διάλογος μεταξύ των γενεών, εκπαίδευση και εργασία: Εργαλεία για να οικοδομήσουμε μια ειρήνη διαρκείας», που Άγιος Πατέρας πάπας Φραγκίσκος, προτείνει για την 55η παγκόσμια ημέρα ειρήνης, πράγματι μπορεί να είναι ένα βήμα για κατανόηση και μετριασμό των εμποδίων για την οικοδόμηση της ειρήνης.

«…Συνδιαλέγομαι σημαίνει ακούω τον άλλον, αναμετριέμαι με αυτόν, συμφιλιωνόμαστε και πορευόμαστε μαζί. Το να διευκολύνεις όλο αυτό μεταξύ των γενεών, σημαίνει να οργώνεις το σκληρό και άγονο έδαφος της σύγκρουσης και να απομακρύνεις τα απόβλητα για να καλλιεργήσεις τους σπόρους μιας ειρήνης, που διαρκεί στον χρόνο και τη μοιράζονται όλοι».

Με το βλέμμα στραμμένο στη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε, η τοπική Εκκλησία συναθροισμένη γύρω από τον επίσκοπό της σεβασμιότατο π. Πέτρο και του ιερείς, κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε χτες το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, και με τη συμμετοχή του σεβασμιοτάτου πρώην Αθηνών π. Σεβαστιανού και του σεβασμιοτάτου πρώην Νάξου- Τήνου π. Νικολάου, ικέτευσε τη μεσιτεία της Παναγίας Μητέρας μας και Μητέρας της Εκκλησίας, ώστε κάθε καλή προσπάθεια για την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους και τον έλεγχο της πανδημίας, να φέρει καρπούς για όλους!


Ακολουθεί η ομιλία του Σεβασμιοτάτου Επισκόπου π. Πέτρου


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.


π. ά.: Καθολική Επισκοπή Σύρου
www.episkopisyrou.gr