Ποίοι εκκολάπτουν γενικευμένον πόλεμον; | άρθρο του Μιχαήλ Στρατουδάκη


απεστ. 15-04-2022

Ποίοι εκκολάπτουν γενικευμένον πόλεμον;

Η Ουκρανία έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί σ’ αυτούς που επιδιώκουν την μερικήν υποδούλωσή της. Η ιδία δε να στραφεί εναντίον της με όλες της τις δυνάμεις. Κάποιαν βοήθειαν δύναται να ζητήσει από χώρες φίλα προσκείμενες σ’ αυτήν. Ο πρόεδρός της να ντυθεί το χακί και να ευρίσκεται στα στρατόπεδα των μαχών εμψυχώνοντας τους στρατιώτες του ή σε χώρους όπου υπάρχουν άστεγοι και ζητούν τρόπον διαφυγής. Η καθημερινή του παρουσία στις τηλεοράσεις και στα κοινοβούλια διαφόρων χωρών δεν συμβάλλει όσον πρέπει στον αγώνα. Κάπου εγκυμονεί και κινδύνους  ευρυτάτης εξαπλώσεως του πολέμου. Το ότι ζητά επιμόνως την στήριξή του από το ΝΑΤΟ είναι λάθος.  Το ΝΑΤΟ είναι αμυντικός οργανισμός για τις χώρες μέλη του και όχι επιθετικός. Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ κι έτσι η υποστήριξή του είναι αμφισβητουμένη. Μόνον για λόγους ουσιαστικής σκοπιμότητος θα μπορούσε να αναμειχθεί χωρίς αυτό να είναι ουσιαστικός λόγος για έναν πόλεμον. Τυχόν ανάμιξή του έχει βασικόν στόχον την Ρωσσίαν!

Οι ΗΠΑ επιμένουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπον την Ουκρανίαν. Την αγαπούν τόσον πολύ; Όχι βεβαίως, αλλά έχουν άλλους στόχους. Ο ένας να πλήξουν την Ρωσσίαν. Το μίσος αυτό διαρκεί πολλά έτη και άγνωστον γιατί δεν εξαλήφθηκε. Το ίδιον μένος διατηρούν και με την Κίναν. Για την Ρωσσίαν όμως τώρα με την εισβολήν στην Ουκρανίαν βρήκαν την ευκαιρίαν να προτείνουν δεκάδες κυρώσεις σε βάρος της ώστε να την συνθλίψουν! Ποίοι είναι αυτοί που αποφασίζουν;  Γίνονται  κατασχέσεις πλοίων ή περιουσιών Ρώσσων.  Τις κατασχέσεις τις αποφασίζουν τα Δικαστήρια και όχι οι ΗΠΑ! με εξαναγκασμένον  «οπαδόν» την Ευρώπην! Υποστηρίζουν προσέτι την Ουκρανίαν οι ΗΠΑ γιατί εκεί έχουν διάφορα εργαστήρια βιολογικού πολέμου!!!!!! … και άλλες διευκολύνσεις. 

Στην υποστήριξη της Ουκρανίας μπήκε και η εκδιωχθείσα από την Ευρώπην Αγγλία! Θέλει να φαίνεται ισχυρή στην εξέλιξη των διεθνών δρομένων (παλιά μου τέχνη κόσκινον). Οι κίνδυνοι για τις δύο αυτές χώρες από τον πόλεμον στην Ουκρανίαν είναι περιορισμένοι. Μεγίστους κινδύνους αντιμετωπίζει η Ευρώπη η οποία δεν φροντίζει με κάθε διπλωματικόν μέσον να σταματίσει η πολεμική διαμάχη. Αντιθέτως επιμένει σε κυρώσεις οι οποίες θα είναι καταστρεπτικές για την παγκόσμιαν οικονομίαν. Δεν το διαβλέπουν αυτό;; Και αν το διαβλέπουν, το πρόσταγμα έχουν οι ΗΠΑ!!! Εκ παραλλήλου  αφήνει το ΝΑΤΟ,  άλλον αίτιον για την πιθανήν γιγάντωση του πολέμου να δρα προπαρασκευαστικώς. Οι χώρες που βοηθούν την Ουκρανίαν με υλικά πολέμου, καλόν θα ήταν να στραφούν διπλωματικώς προς διευθέτηση του θέματος! Τότε θα προσέφεραν καλόν και στις εμπλεκόμενες χώρες και στις δικές τους και στην ανθρωπότητα.

Η εισβολή στην Ουκρανίαν πρέπει να σταματήσει γιατί οι πιθανοί κίνδυνοι από την συνέχισή της με  τυχόν  ανάμιξη και άλλων κρατών ίσως είναι πανωλεθρία για την ανθρωπότητα.  Ποίοι το  διαισθάνονται και πως αντιδρούν;;;;


15/4/2022


Μιχαήλ Στρατουδάκης