Ο Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 26-5-2022 σε χώρους του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., με τη συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Τήνου


απεστ. 25-05-2022 | Δελτίο Τύπου | Ανακοίνωση | Τήνος 24.05.2022

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1975

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 26-5-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 26-5-2022
σε χώρους του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρ. Ευαγγελιστρίας Τήνου,
με τη συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Τήνου

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Τήνου και η Εταιρεία Cocomat – Παύλος Εφραιμίδης σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» και το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, θα οργανώσουν μια ουσιαστική εκπαιδευτική δράση στις 26 Μαΐου του 2022.

Μετά από ξενάγηση των μαθητών στους χώρους του Φυτωρίου του Συλλόγου (θερμοκήπιο & δικτυοκήπιο), οι μαθητές θα φυτέψουν δεκάδες δενδρύλλια σε χώρους ιδιοκτησίας του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου.

Σκοπός μας, οι μικροί μαθητές να έλθουν σε επαφή με τη γη, να δουν και να μάθουν να αναγνωρίζουν τα διάφορα είδη φυτών, να πιάσουν στα χέρια τους και να γνωρίσουν τα γεωργικά εργαλεία (σκαλιστήρια, φτυάρια κλπ), να ανοίξουν λάκκους -με τη βοήθεια των μεγάλων- και να μάθουν να φυτεύουν τα νεαρά δενδρύλλια. Να υιοθετήσουν τα νέα φυτά, και να σκέπτονται το πότισμα τους, το καλοκαίρι.

Και για όλους τους συντελεστές της προσπάθεια με την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει ένα κέρασμα από τη Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ..

Ο Σύλλογος θα προσφέρει στους συμμετέχοντες  ένα συλλεκτικό ημερολόγιο με το ιστορικό της αναπαλαίωσης των 148 Περιστεριώνων της Τήνου, από τον Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ».

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Εταιρεία Cocomat – Παύλος Εφραιμίδης για τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του αυτόματου ποτίσματος κλπ.


Για το Δ.Σ.
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Μ. Ψάλτης