«ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕΡΗ ΤΗΝΟΥ» | 30.08.2022 (Στήλη της Εφημερίδος μας)


παρελήφθ. 30-08-2022

«ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕΡΗ ΤΗΝΟΥ»
  • Την Κυριακή 22 Μαΐου παρουσία πλήθος κόσμου τελέσθηκε ο γάμος του Αλέξανδρου Ζαλώνη και της Άννας Γιαννησοπούλου στο Ναό του Αγίου Αγαπητού, στην Αγάπη από τον π. Μάρκο Φώσκολο. Ακολούθησε η βάπτιση του τέκνου τους που έλαβε το όνομα Καρμέλα. Στην συνέχεια οι νεόνυμφοι δεξιώθηκαν τους πολυπληθείς καλεσμένους στο θαυμάσιο υπαίθριο χώρο της Μονής Ουρσουλίνων στα Λουτρά. Παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση στον επαρχιακό δρόμο Αγ. Νικήτα-Καλλονής από το πλήθος των τροχοφόρων των καλεσμένων.
  • Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου άρχισε να λειτουργεί το νέο κατάστημα ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης στην Κώμη, στην άκρη του οικισμού στον δρόμο προς το γεφύρι και την Περάστρα. Ευχόμαστε πρόοδο των εργασιών προς εξυπηρέτηση των κατοίκων και ικανοποίηση των διαχειριστών.
  • Το Σάββατο 16 Ιουλίου στο ναό της Αγίας Παρασκευής Χώρας έγινε η κηδεία ενός εξαιρετικού ανθρώπου, του Απόστολου Μεσιακάρη που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας με εντυπωσιακή καρτερία. Ευγενής και πράος ευτύχησε να νυμφευθεί την Κωμητιανή Αγνή Σάββαρη που διακρίνεται και αυτή για την καλωσύνη της και να αποκτήσουν μία χριστιανική οικογένεια.
    Ας αναπαύεται εν ειρήνη!
  • Πανηγυρικώς εόρτασε στις 27 Ιουλίουο επιβλητικός ιστορικός ναός του Αγίου Παντελεήμονος στο Λιντάδο. Πολλοί πιστοί προσήλθαν στην λειτουργία που τέλεση ο π. Φραγκίσκος, επωφελούμενοι από την χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία. Εόρτασε επίσης και ο ομώνυμος ναός στο Σκαλάδο.
  • Στις 16 Αυγούστου εόρτασε ο ναός του Αγίου Ρόκκου στην Κάτω Κώμη ιερουργούντος του πρώην Αρχιεπισκόπου Καθολικών π. Νικολάου. Πολλοί επενέφεραν στην μνήμη τους, με την ευκαιρία αυτή, τον μακαριστό Σκαλαδιανό ιερέα π. Ρόκκο Ψάλτη (1934 – 2016), εφημέριο πολλών ενοριών του νησιού, μεταξύ των οποίων και της Κώμης, συγγραφέως και ταλαντούχου υμνογράφου, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών από τις πλημμύρες που έπληξαν την Τήνο το 1976. Περιεκτικό αφιέρωμα για τον π. Ρόκκο δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην “Καθολική” της 13.8.22.
  • Πλήθος επισκεπτών στα χωριά μας τον Αύγουστο όχι για να απολαύσουν το κάλλος τους αλλά για να γευθούν τις ποικιλίες των κέντρων εστιάσεως και αναψυχής που συνεχώς αυξάνονται. Κάποιοι επαγγελματίες ευημερούν, κάποιοι άλλοι διαπιστώνουν ότι οι εισπράξεις τους είναι περιορισμένες.

Γ. Κ. Γ.