Ο Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου: Επιστολή της κυρίας Κατερίνας Χατζηλούη – “ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ «ΜΑΝΕΛΑ»”


Δελτίο Τύπου | Τήνος 25.07.2023

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1975

Επιστολή της κυρίας Κατερίνας Χατζηλούη
– “ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ «ΜΑΝΕΛΑ»”

Επιστολή της κυρίας Κατερίνας Χατζηλούη
– “ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ «ΜΑΝΕΛΑ»”

Συμπολίτες μας,

Σας κοινοποιούμε την παρακάτω επιστολή της κας Κατερίνας Χατζηλούη, η οποία εκφράζει την αγωνία όλων μας, για την τύχη των δένδρων της Πλατείας.

Ήδη έχει απομακρυνθεί μια μουριά, από το κέντρο της Πλατείας, από όσα μας πληροφόρησαν και τα υπόλοιπα μαραίνονται.

Ως Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου, ενώνουμε την φωνή μας και τη διαμαρτυρία μας μαζί της, και των γειτόνων της, και ζητούμε από το Δήμο Τήνου, να ποτιστούν τα δένδρα άμεσα και πολύ περισσότερο να μην ξηλωθεί κανένα άλλο.

Η κυρία Κατερίνα Χατζηλούη, έγραψε:

“Στην πλατεία του Μανέλα εδώ και αρκετό καιρό γίνεται ένα έγκλημα εις βάρος των δένδρων, που υπάρχουν εκεί.
Θεώρησαν σωστό να αναπλάσουν την πλατεία που, κατά την γνώμη πολλών καθώς και η δική μου, δεν είχε καμμιά ανάγκη ανάπλασης, μιας και ήταν καθ’ όλα ευπρεπής.
Σηκωθήκαν μαρμαροπλακες, οι οποίες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη διεύθυνση. Όμως εκείνο που εμένα με ενοχλεί προσωπικά είναι ότι, τόσο καιρό δεν έχουν ρίξει λίγο νερό στα δένδρα της πλατείας, καταδικάζοντάς τα σε αφανισμό.
Έχω ενοχλήσει την υπηρεσία του Δήμου καθώς και τον Δήμαρχο προσωπικά, όμως “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”… βλέπετε υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα, απ’ ότι να σωθούν δένδρα… έχουμε τόσα πολλά στο Νησί, που μας περισσεύουν.

Είμαστε αγανακτισμένοι από αυτή την απαξίωση και σας ενημερώνω κύριε Δήμαρχε ότι εάν δεν τα φροντίσετε άμεσα εντός της εβδομάδας, θα ενημερώσω εισαγγελέα και οποίον άλλο αρμόδιο γι’ αυτό το έγκλημα, που γίνεται εναντίον της φύσης.”


Τήνος, 25-7-2023


Ιωάννης Ψάλτης
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ
“ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ”