Μιχαήλ Στρατουδάκης: † Ελένη Ι. Τερζοπούλου (συλλυπητήρια επιστολή) | «Εις άσβεστον ανάμνησιν»


απεστ. 26-08-2023

† Ελένη Ι. Τερζοπούλου
«Εις άσβεστον ανάμνησιν»

Αναμνηστικόν ενθύμημα δια την απώλειαν της προσφιλούς του Μητρός Ελένης Τερζοπούλου κατεχώρισεν, ευ ποιήσας ο υιός της, εις  το φύλλον 738 της Εφημερίδος «ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ». Την  αναφέρει  με τις προσηγορίες «Μαμά Γλυκειά και πανέμορφη». Ως εκφράσεις από τον υιόν έχουν την πραγματικήν τους αξίαν, αλλά εκφερόμενες από το κοινόν την αναβιβάζουν στα Ουράνια.  Ήταν πολύ ευειδής και με τον αυθόρμητον γέλωτά της κατά τις συζητήσεις γινόταν υπερλάμπουσα.  Πανέμορφη εξωτερικώς αλλά και πανέμορφη ψυχικώς. Όσοι την γνωρίσαμεν δυνάμεθα να μαρτυρήσομεν περί τούτου δοθέντως ότι η  ψυχική Αυτής υπερλαμπραυγή επανέρχεται εις την μνήμην μας ατελευτήτως.

Η Ελένη Τερζοπούλου ήτο ακαταπόνητη εις την εργασίαν. Δεν υστερούσε εις τα οικιακά, αλλά επίσης δεν υστερούσε εις τους διαρκείς εκτός οικίας  αγώνες δια να συλλέξει την ύλην της μεγίστης αυτής εφημερίδος αλλά και οίκοι να μη σταματά ουδέ στιγμήν να ταξιθετεί και να διορθώνει τα χειρόγραφα δια αποστολήν εις το Τυπογραφείον, ακολούθως  να διορθώνει τα δοκίμια και εκ νέου εις το σπίτι για την διεκπεραίωση! Εργασία καθημερινή και ατελείωτος μόνον  δια την εφημερίδα, κάτι που συνεχίζει ο   υιός Της Άκης.  Ο τρίτος κατά σειράν συνεχιστής της περιλάμπρου εφημερίδος «ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ». Και παρά τους κόπους πρέπει να  είναι υπερήφανος δια την πνευματικήν προσφοράν. Η οικονομική άνεση θα είναι ισχνή και πρέπει όλοι να συνδράμομεν κατά το δυνατόν!

Γλυκύ Έαρ!  Πολυθάλλουσα Άνοιξις. Οι καρποί που παράγεις, ηθικοί, πνευματικοί, διδακτικοί, ανθρώπινοι, είναι ο δεσμός για τον οποίον  δεν αποχωριζόμεθα την μνήμην σου ουδόλως.  Ενθυμούμεθα τα έργα σου και την ηδύτητα του χαρακτήρος σου.

Είσαι φάρος τον οποίον ορώμεν συνεχώς λάμποντα!


Μιχαήλ Στρατουδάκης