Σύνδ. των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2023 & Η Απονομή των βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές από την οικογένεια των παιδιών του Θεοδώρου και Σοφίας Νίνου (Περκάρη)


απεστ. 18.01.2023 | Δελτίο Τύπου

Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης
πίτας του 2023
&
Η Απονομή των βραβείων
στους αριστεύσαντες μαθητές
από την οικογένεια των παιδιών
του Θεοδώρου και Σοφίας Νίνου (Περκάρη)

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, την Κυριακή 15/1/2023, στη λέσχη του (στην οδό Αντιναύρχου Κων. Πανανά 20). Την πίτα μας ευλόγησε ο πατήρ Ιωάννης Αγγελιδάκης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δωροθέου Β’, με ψάλτη τον Μιχάλη Ευριπίδη από Χαλκίδα, ο οποίος μετά την ψαλμωδία μας τραγούδησε.

Χαιρετισμούς και ευχές για καλή χρονιά απεύθυναν ο Πατήρ Ιωάννης Αγγελιδάκης, Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο πρώην Υπουργός και νυν Κοινοβουλευιικός εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Βρούτσης Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ., η κα. Αικατερίνη Μονογυιού Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ., ο κ. Νίκόλαος Συρμαλένιος Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, η Αντιδήμαρχος Πειραιά κα. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, η Αντιδήμαρχος Καλλιθέας κα. Άννα Γιαννάκου-Πάσχου, ο κ. Δημήτριος Διαμαντίδης υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ (Β΄ Πειραιά), ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων (ΟΣΥΜΙΚ) κ. Αντώνης Κουζούπης, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου «Οι ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ» κα. Ελένη Χανιώτη και η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Καταπολιανών Αμοργού κα. Άννα Γαβαλά.  Άπαντες συνεχάρησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την εξαίρετη εκδήλωσή του.

Χαιρετισμούς και ευχές έστειλαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μελάς και η πρώην Αντιδήμαρχος Μήλου κα. Σοφία Βαμβακάρη-Ψαθά, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τους δεν κατόρθωσαν να παραστούν.

Κατά την κοπή της πίτας το πρώτο φλουρί κέρδισε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Βρούτσης Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ., το δεύτερο φλουρί κέρδισε η μικρή Ελισσάβετ Κολλινιάτη (εγγονή του Φραγκίσκου Ράμφου) και το τρίτο φλουρί κέρδισε η Αντιδήμαρχος Πειραιά κα. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου.

Επίσης στην κοπή της πίτας δόθηκαν και τα καθιερωμένα από την οικογένεια των παιδιών του Θεοδώρου και Σοφίας Νίνου (Περκάρη) βραβεία και οι έπαινοι στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων Αθηνών και Πειραιώς.

  • Το πρώτο βραβείο αξίας τριακοσίων (300) ευρώ, δόθηκε στον Κωνσταντίνο Σπανό του Βασιλείου και της Μαρίας, μαθητή του 8ου ημερήσιου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου, με βαθμό άριστα δέκαεννέα και εννέα δέκατα (19 και 9/10).
  • Το δεύτερο βραβείο αξίας διακοσίων (200) ευρώ, δόθηκε στην Πηνελόπη Βογιατζή του Μιχαήλ και της Μαρίας, μαθήτρια του 2ου ημερησίου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου, με βαθμό άριστα δέκα εννέα και επτα δέκατα (19 και 7/10).
  • Το τρίτο βραβείο αξίας εκατό (100) ευρώ, δόθηκε στην Ιωάννα-Μαρία Χατζή του Θεοδώρου και της Σοφιας, μαθήτρια του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, με βαθμό άριστα δέκαεννέα και έξι δέκατα (19 και 6/10).

Ο πρώτος έπαινος  δόθηκε στον Σπανό Ιασωνα του Βασιλείου και της Μαρίας, μαθητή του 7ου ημερήσιου Γυμνασίου Αμαρουσίου, με βαθμό δέκα εννέα και έξι δέκατα πέμπτα (19 και 6/15). Ο δεύτερος έπαινος δόθηκε στην Γραμματική Κορδατζή του Νικολάου και της Αθηνάς, μαθήτρια του 7ου Γυμνασίου Κερατσινίου, με βαθμό άριστα δεκαεννέα και τρια δέκατα πέμπτα  (19 και 3/15). Ο τρίτος επαινος δόθηκε στον Χατζή Εμμανουήλ του Θεοδώρου και της Σοφίας, μαθητή του Ζαννείου Προτύπου Γενικού Λυκείου Πειραιά, με βαθμό δέκα εννέα.

Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων και πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Κερατσινίου κ. Εμμανουήλ Νίνος, ο οποίος παρέδωσε και τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές.

Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Βαμβακάρη (Γλαρονήσια) για τη χορηγία του (πιταράκια Μήλου).

Ευχαριστούμε όλους και όλες τους φίλους του Συνδέσμου μας που μας έκαναν την τιμή
να παρευρεθούν στην κοπή της πίτας μας και τους ευχάμαστε καλή και ευλογημένη χρονιά.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ-ΤΟΜΠΑΛΙΔΟΥ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΩΡΑΪΤΟΥ