Σύνδεσμος Σικινητών: ΣΙΚΙΝΕΙΑ – 42 χρόνια! Παιδιά μικρά & μεγάλα, συναντιούνται στην άμμο της Αλοπρόνοιας για να συναγωνιστούν σε παλαβά αθλήματα και να περάσουν όμορφα!


αναρτ. 13.08.2023

Σύνδεσμος Σικινητών

ΣΙΚΙΝΕΙΑ – 42 χρόνια!

Παιδιά μικρά & μεγάλα, συναντιούνται
στην άμμο της Αλοπρόνοιας για να συναγωνιστούν
σε παλαβά αθλήματα και να περάσουν όμορφα!

Τα Σικίνεια αποτελούν τη καρδιά του Σικινιώτικου καλοκαιριού. Μικροί και μέγαλοι διαγωνίζονται στα πιο ευφάνταστα «αθλήματα» όπως τσουβαλοδρομία, αυγουλοδρομία, τρέξιμο σε ζευγάρια, κατασκευές στην άμμο κι ότι άλλο βάλει ο νους μας, προσφέροντας απίστευτες στιγμές χαράς και γέλιου.

Τα “Σικίνεια 2023″ πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 12 Αυγούστου, ετησίως καθιερωμένα στη παραλία της Αλοπρόνοιας, όπως σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο μας πληροφόρησε ο Σύνδεσμος Σικινιτών, γράφοντας τα ακόλουθα.

Είναι πολύ -όμορφο- δύσκολο να
συνειδητοποιήσουμε το νούμερο: 42 χρόνια!

Τόσα χρόνια, κάθε καλοκαίρι, μαζευόμαστε στη παραλία της Αλοπρόνοιας μια μέρα του Αυγούστου και παίζουμε ως ή σαν παιδιά. Σίγουρα παίζαμε από όταν ήμασταν παιδιά.

Και φέτος η συμμετοχή ήταν καθολική, συγκινητική θα λέγαμε. Ίσα που μας έφτασαν τα μετάλλια για τους νικητές!

Σας ευχαριστούμε όλους, μέσα από τη καρδιά μας.

Μεγάλο ευχαριστώ, ειδικά, στον Θοδωρή Σκαμπαβίρια, τον αναγορευθέντα σε πατήρ Σικίνειο, τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε και καθοδηγούσε τα Σικίνεια από την αρχή, το 1981, και που μας έκανε να νιώσουμε υπέροχα που ήταν και πάλι μαζί μας.

Επίσης στους: Σκαμπαβίρια Αντώνη, Γεωργίου Τάκη, Καραχάλιο Απόστολο, Βενιέρη Γιάννη, Τσομπάνογλου Στάθη και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, κάθε ηλικίας.

Και του χρόνου, όλοι να ξαναείμαστε εδώ!