Δήμος Σίφνου: Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολ. χρονιάς σε όλες τις σχολικές μονάδες της Σίφνου – Ευχαριστήριο για τις Δωρεές


αναρτ. 11-09-2023

Δήμος Σίφνου

Ο Αγιασμός για την έναρξη
της νέας σχολ. χρονιάς σε όλες
τις σχολικές μονάδες της Σίφνου
– Ευχαριστήριο για τις Δωρεές

Σε μια ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη με αισιοδοξία από παιδικά και νεανικά χαμόγελα και με την παρουσία εκπαιδευτικών και γονιών, τελέστηκε σήμερα από τους ιερείς του νησιού μας ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλες τις σχολικές μονάδες της Σίφνου.

Ευχόμαστε μια καλή, δημιουργική και ανέφελη σχολική χρονιά, υγεία και καλή πρόοδο στα παιδιά μας και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς για την ευόδωση του δύσκολου έργου τους.

Με την ευκαιρία του αγιασμού, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι προσφέρθηκαν 4 κράνη (2 για το Λύκειο Σίφνου «Νικόλαος Γ. Προμπονάς» και 2 για το ΕΠΑ.Λ.) προκειμένου να δοθούν, μετά από κλήρωση σε παιδιά, κατόχους άδειας οδήγησης δικύκλων.

Τα κράνη δωρήθηκαν στη μνήμη του 21χρονου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ που “έφυγε από κοντά μας” αιφνίδια πέρυσι το καλοκαίρι στη Σίφνο. Η δωρεά έγινε από την οικογένειά του, τους γονείς και τον αδερφό του, ως μια συμβολική χειρονομία μέσω της οποίας στέλνουν σε όλα τα παιδιά το μήνυμα να χαίρονται την ορμή της νιότης τους τηρώντας παράλληλα τους κανόνες για τη σωματική τους ασφάλεια. Ευχαριστούμε την οικογένεια και ευχόμαστε την εξ ύψους παραμυθία στον ανείπωτο πόνο τους.

Επίσης, απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στον κ. Κώστα Σουλιώτη για τη χρηματική δωρεά 3.000 € που θα διατεθούν εξ ημισείας στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σίφνου, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Σχολείων.

Σίφνος, 11.09.2023


Η Δήμαρχος Σίφνου
Μαρία Εμμ. Ναδάλη


πηγή άρθρου: Δήμος Σίφνου
www.dimos.sifnos.gr