Ο Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


απεστ. 22-02-2024 | Δελτίο Τύπου | Ανακοίνωση | Τήνος 21.02.2024

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1975

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Στις 16 Μαρτίου 2024, ημέρα Σάββατο και ώρα 6:30μμ στο Ι.ΤΗ.Π., θα πραγματοποιήσουμε την Ετήσια Γενική μας Συνέλευση, στην οποία θα κληθούμε πέραν των καθιερωμένων (ομιλία από τον κ. Γιώργο Αλβέρτη πρώην Δ/ντη του Λεόντειου Λυκείου Νέας Σμύρνης, με θέμα: Το περιβάλλον κι η επιρροή του στον άνθρωπο και το περιβάλλον, και τον απολογισμό οικ. έτους 2023, διάρκειας ολίγων λεπτών), ως Τηνιακός Λαός, να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για την τύχη του νησιού μας , όσον αφορά τα παρακάτω θέματα:

1ον ΘΕΜΑ: Τον διωγμό που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι μας και οι αγρότες της Τήνου γενικότερα, από την εφαρμογή του νόμου περί κακοποίησης ζώων (πέδικλο) με πρόστιμα, αυτόφωρες διαδικασίες, μηνύσεις κλπ, με άμεσο κίνδυνο να μηδενιστεί το παραγωγικό ζωικό κεφάλαιο του νησιού μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή του νησιού.

2ον ΘΕΜΑ: Για τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των ανεπιτήρητων -εγκαταλελειμμένων ζώων (κατσίκια) που αποψιλώνουν επικίνδυνα όλη την έκταση του νησιού και εξαφανίζουν την βιοποικιλότητα του τόπου μας.

3ον ΘΕΜΑ: Την μάστιγα των παράνομων και «νόμιμων» υδρογεωτρήσεων, που καταστρέφουν καθημερινά τους, φτωχούς υδροφόρους ορίζοντες του νησιού μας.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όλοι στην Τήνο δηλώνουν αναρμόδιοι.

Στην Γενική μας Συνέλευση, θα κληθούν για να μας συμπαρασταθούν, ειδικοί επιστήμονες (Γεωπόνοι, Κτηνίατροι, Μηχανικοί, Γεωλόγοι κλπ), ο Δήμαρχος Τήνου και το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου, οι Εκπρόσωποι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Τήνου, η Έπαρχος Τήνου, οι βουλευτές των Κυκλάδων και οι Εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων της Τήνου.

Στο τέλος της συζήτησης, θα συνταχθεί ανάλογο της σοβαρότητας των θεμάτων ΨΗΦΙΣΜΑ, το οποίο θα αποσταλεί, στα συναρμόδια Υπουργεία και στο Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ»

Ο Πρόεδρος
ΙΩΑΝΝΗΣ ΨΑΛΤΗΣ