Γ. Βρούτσης: Ο Αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης στην εκκίνηση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2023» στη Σύρο


Δελτίο Τύπου | 29-10-2023

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Ο Αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού
Γ. Βρούτσης στην εκκίνηση του
Διασυλλογικού Πρωταθλήματος
Ιστιοπλοΐας «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2023» στη Σύρο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης
στην εκκίνηση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος
Ιστιοπλοΐας «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2023» στη Σύρο

Ο Αναπλ. Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 βρέθηκε στον Όρμο του Φοίνικα Σύρου για το 3ημερο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2023». Κατά την εκκίνηση του αγώνα ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι:

«Σήμερα, γιορτάζει η ναυτοσύνη στις Κυκλάδες!
Βρίσκομαι στον Όρμο του Φοίνικα της Σύρου μας για τις εκκινήσεις του 3ήμερου διασυλλογικού Πρωταθλήματος «Ποσειδώνια 2023», στο οποίο συμμετέχουν 137 ιστιοπλόοι, κορίτσια και αγόρια 7-16 ετών, στις κατηγορίες Optimist, Ilca4 και Ilca6.
Η θάλασσα γέμισε από σκάφη και λευκά πανιά των Ναυτικών Ομίλων της Άνδρου, της Πάρου, της Αντιπάρου, της Νάουσας Πάρου, της Σαντορίνης, της Φολεγάνδρου, της Κω, της Ρόδου, του Καλαμακίου, των Τζιτζιφιών-Καλλιθέας και φυσικά της Σύρου που διοργάνωσε και τους αγώνες με εξαιρετική επιτυχία.
Αξίζουν πολλά μπράβο στον Πρόεδρο κ. Θοδωρή Δούνια και τα μέλη του ΔΣ.
Συνεχάρην τις αθλήτριες και τους αθλητές των νησιών μας, συνομίλησα με τους Προέδρους και τους Εφόρους των Ναυτικών Ομίλων, θαύμασα την αγωνιστικότητα, τις προσπάθειες και το μεράκι όλων για να συνεχιστεί και να επεκταθεί η ανάπτυξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας σε κάθε νησί των Κυκλάδων, σε κάθε νησί του Αιγαίου και δεσμεύτηκα πως θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους, σε ό,τι μας χρειαστούν.
Η θάλασσα αποτελεί για εμάς τους Έλληνες το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, επιβάλλεται λοιπόν να φέρουμε κοντά της κάθε νέο παιδί δια μέσου του Αθλητισμού».