Ο Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου: Έναρξη μαθημάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ο. ΕΠΑΛ ΤΗΝΟΥ για το Σχολικό Έτος 2023-2024


απεστ. 29-10-2023

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» της Τήνου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1975

Έναρξη μαθημάτων
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Π.Ο. ΕΠΑΛ ΤΗΝΟΥ
για το Σχολικό Έτος 2023-2024

Έναρξη μαθημάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Π.Ο. ΕΠΑΛ ΤΗΝΟΥ για το Σχολικό Έτος 2023-2024

Με χαρά υποδεχόμαστε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, την νέα Π.Ο. του ΕΠΑΛ Τήνου, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Μια ομάδα παιδιών που αποτελείται από 20 μαθητές και μαθήτριες που θα ασχοληθούν με θέματα Γεωπονίας βάσει εβδομαδιαίου προγράμματος και θα συμβάλουν ταυτόχρονα στην προσπάθεια μας, για την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος  του νησιού μας όπως δενδροφυτεύσεις- κλαδέματα κλπ.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας, προς τους καθηγητές κ.κ. Ιωάννη Ψάλτη Πρόεδρο του Δ.Σ. και Κώστα Καραγιώργο Καθηγητή ΕΠΑΛ, που είχαν την κύρια ευθύνη των μαθημάτων θεωρητικών και πρακτικών και προς την απερχόμενη Π.Ο. σχολικού έτους 2022-2023, παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα μιας δράσης, που ανοίγει το δρόμο για μαζική παραγωγή ελαιόδεντρων στο νησί μας, κάτω από προϋποθέσεις και την συμπαράσταση της Νέας Δημοτικής Αρχής. 

Μπορούμε με ελάχιστα χρήματα να μετατρέψουμε το νησί μας σε ένα απέραντο ελαιώνα. Αυτό θα πει ουσιαστική ανιδιοτελής προσφορά για τον τόπο μας .

Ενδεικτικές φωτογραφίες με τα διάφορα στάδια παραγωγής ελαιόδεντρων, από μοσχεύματα, μέσα στο θερμοκήπιο. 

Υλικά: μικρά κλαδιά ελιάς, φυτόχωμα με περλίτη και κομπόστ, ορμόνη ριζοβολίας, χέρια – πολλά εκπαιδευμένα χέρια (μαθητών) και χρόνο και υπομονή.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ»