Φίλιππος Φόρτωμας: Επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στην Πάρο


Δελτίο Τύπου | Σύρος, 30 Οκτωβρίου 2023

Φίλιππος Φόρτωμας

Επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στην Πάρο

Επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στην Πάρο

Την Πάρο επισκέφτηκε, στις 27 Οκτωβρίου 2023, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Φίλιππος Φόρτωμας προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων.

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 παρέστη στη δοξολογία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και στη συνέχεια στην επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Μνημείου Πεσόντων και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων.

Τέλος μαζί με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο και τον Έπαρχο Πάρου κ. Κώστα Μπιζά παρακολούθησαν την παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Παροικιάς.

Το απόγευματης Παρασκευής, επισκέφθηκε τη Νάουσα όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Αλιέων Πάρου, κ. Δημήτρη Σκιαδά και συζήτησαν για τα ζητήματα του κλάδου.

Κατά την παραμονή του στο νησί είχε διαδοχικές συναντήσεις με αθλητικούς παράγοντες του νησιού, τον κ. Στέλιο Μπόνη από την Α.Ε. ΠΑΡΟΥ και τον κ. Νίκο Σαρρή, Πρόεδρο του Α.Ο. Πάρου και συζήτησαν για θέματα αθλητισμού, καθώς και για τα προβλήματα που απασχολούν τα αθλητικά σωματεία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάρο, ο Βουλευτής συναντήθηκε ακόμη με φίλους και κατοίκους και συζήτησαν για ζητήματα της καθημερινότητας.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Φόρτωμας δήλωσε:

«Βρέθηκα στην Πάρο εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων κι ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση βλέποντας τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας να τιμούν με τον δέοντα σεβασμό την ιστορία και τους πεσόντες προγόνους μας. Η διατήρηση της εθνικής μας μνήμης είναι το σημαντικότερο χρέος όλων μας απέναντι στους ήρωες  πολεμιστές του 1940. Χρόνια πολλά πατρίδα μας! Παράλληλα μου δόθηκε για άλλη μια φορά η δυνατότητα να αφουγκραστώ τις αγωνίες και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, τόσο από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών αλλά και από φίλους κι απλούς πολίτες. Από πλευράς μου, θα συνεχίσω να είμαι αρωγός σε όποια προσπάθεια γίνεται, γιατί στο νου μου πάντα είναι οι Κυκλάδες κι η αγάπη μου γι’ αυτές.»